Wednesday 25. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Alternativni promet

9. april 2008 ob 20:34 | Denis Sarkić |

Na novinarski konferenci Socialnih demokratov sta Patrick Vlačič in poslanec Janko Veber govorila o nastavkih alternativnega vladnega programa za promet. Uvodoma so v SD-ju pozdravili dogovor med DARS-om, DDC-jem in SCT o sanaciji trojanskih predorov, ne glede na to, da je vprašanje krivde za nastalo situacijo ostalo odprto. “Trenutno je za ljudi najbolj pomembno, da se problem predorov reši in da se najde najboljša rešitev v čim krajšem času, medtem ko je časa za ugotavljanje krivcev še dovolj,” je pojasnil Vlačič.

Socialna demokrata sta se dotaknila tudi aktualnih težav na področju javnega avtobusnega prevoza. “Socialni demokrati predlagamo, da se sredstva, ki so namenjena za tiskanje vinjet namenijo za subvencioniranje javnega prevoza,” je dejal Janko Veber. “Očitno je namreč, da projekt vinjet še ni dorečen in bi bilo smotrno ta sredstva porabiti za rešitev perečih težav javnega avtobusnega prevoza.” Vlačič poudarja, da se mora mobilnost prebivalstva ohranjati, vendar je trenutna cena tako povečanega onesnaževanja kot vedno večjega števila nesreč na cestah previsoka. Alternativni vladni program bo poudaril pomembnost javnega prometa, ki bi ga morali narediti bolj atraktivnega.

Uvodne misli Patrika Vlačiča in Janka Vebra o programu za promet:

Odgovori Vlačiča in Vebra o prometu:

Patrik Vlačič o plinskem terminalu v tržaškem zalivu in prometu po železnicah:

Denis Sarkić

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 2 x komentirano
  1. Diesel pravi:

    Patrika za novega ministra. Dober je !!

    ps. Patrik lep pozdrav, RD …

  2. 1tastar pravi:

    Ne bo šlo. Promet je domena SLS.

    Veber je proti vinjetam, ker na Kočevskem nimajo avtocest. Zaradi obupne ceste pa je za javni promet. Še kočevsko železnico naj obnovi!

Komentiraj