Wednesday 25. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Uspeli natečaj

8. april 2008 ob 1:14 | Nejc Jemec |

V atriju ljubljanske mestne hiše so odprli razstavo izbranih rešitev na natečaju za ureditev širšega območja ljubljanske tržnice, ki bo na ogled do 17. aprila. Vodja mestnega oddelka za urejanje prostora Miran Gajšek je v svojem govoru zatrdil, da je natečaj uspel. Župan Zoran Janković je napovedal gradnjo parkirne hiše pod tržnico. Poudaril je, da je poročilo Geološkega zavoda Slovenije pokazalo, da je razmerje med ceno gradnje parkirne hiše pod tržnico in tisto pod grajskim gričem 1:3. Po besedah ljubljanskega župana se je na natečaj prijavilo več kot 500 arhitektov. Napovedal je podpis pogodb z avtorji izbranih arhitekturnih rešitev za pripravo projektne dokumentacije. Še letos naj bi pričeli z gradnjo Mesarskega mostu, parkirna hiša pa naj bi bila po besedah župana zgrajena do leta 2010. O stroških ni želel govoriti. Gradnji še vedno nasprotujejo v iniciativi Tržnice ne damo, med nezadovoljnimi na otvoritvi pa je bil tudi Miha Jazbinšek.

Zoran Janković: “… bom pa govoril kot tisti, ki sem ljubitelj tržnice, in tudi jaz tržnice ne dam.”

Še mnenje Mihe Jazbinška.

Miha Jazbinšek: “Ta zadeva je prometno-tehnični škandal.”

Prvo nagrado za prizidek k Mahrovi hiši, sistem podzemnih parkirišč, ureditev Vodnikovega in Pogačarjevega trga, Mačkove in Stritarjeve ceste, Ciril-Metodovega trga in Adamič-Lundrovega nabrežja je prejela skupina studia Kombinat v sestavi Ana Čeligoj, Tomaž Čeligoj, Matej Höfler, Blaž Kandus in Alenka Korenjak.

Prvo nagrado za Mesarski most je prejela skupina v sestavi Nataša Blažko, Jurij Kobe, Maja Kovačič, Samo Mlakar, Urša Podlipnik, Rok Žnidaršič, Tomaž Habič in Jakov Brdar.

Prvo nagrado za ureditev Petkovškovega nabrežja je prejela skupina, ki so jo setavljali Nataša Blažko, Jurij Kobe, Maja Kovačič, Samo Mlakar, Urša Podlipnik, Rok Žnidaršič in Tanja Bojc.

Za ureditev Krekovega trga komisija nagrad ni podelila, se je pa odločila za odkup treh elaboratov.

Nejc Jemec

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 4 x komentirano
  1. 1tastar pravi:

    Avtomobilske izpuhe naj pa speljejo pred magistrat, da ne bodo zasmrajali solate.

  2. Rock pravi:

    Miha tebe nihče ne posluša.
    Karkoli na tem svetu boš povedal: skoz eno uho noter, skozi drugo ven.

    Da te nihče ne sliši, si kriv ti sam in na drugi strani Janković, ki dela odlično in je že postal pravi vzornik za ljudi.

  3. Peter K pravi:

    Janković, vzornik. rock, ti si bolan. To je čisto enaka podtalna privatizacija kot tista naftnih družb v Iraku.

    Da o kvaliteti izbranih rešitev ne govorim.

  4. M pravi:

    Resnicno zelim zupanu in arhitektom sreco pri obnovi prostora trznice. Se pa bojim, da bodo proces upraviceno zavrli žličkarji z artefakti. Poleg tega pa nastopa tu se en vecji strah. Zanimivo bi bilo pregledati dnevnike in dokumentacijo g. Gruberja. Kaksne tezave je imel z utrditvijo brezin in tako. Zal arhitekti nimajo pojma o geotehniki. lahko se ob izkopu namrec zgodi katastrofa. In se bo celo vznozje z vsemi prelepimi starimi mescanskimi hisami zacelo lepo pomikati proti kanalu Ljubljanice.

    Sreco pogumnim.

Komentiraj