Wednesday 25. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Pod lipo pred sodiščem

8. april 2008 ob 18:57 | Urh Maček |

V času protestnih zborov sodnikov smo pred stavbo na novo ozaljšanega sodišča na Tavčarjevi v Ljubljani srečali protagoniste zbrane pod imenom Združeni ob lipi sprave. Povprašali smo jih, zakaj protestirajo saj so danes imeli protestni zbor sodniki, pa so nam razložili kako je s trajnim sodniškim mandatom, zakaj imajo sodniki previsoke plače in še kaj.

Urh Maček

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 3 x komentirano
  1. Carlos Contreras pravi:

    Tile penzionisti bi šli lahko malce na popoldansko siesto.

  2. :) pravi:

    Sramota, da se taki zbirajo pod “lipo”

  3. pravosodje=krivosodje pravi:

    Zelo dobro so povedali. Sodniki sodijo po poznanstvih in drugih kriterijih nezakonito, za takšno početje imajo imuniteto in trajni mandat. Delajo 3krat manj kot Nemški sodniki.
    Če bi zgornja dva komentatorja obiskala kakšno takšno združenje ali društvo bi lahko videla dokumentacije na stotine primerov nezakonitega sojenja, kjer je bila ljudem povzročena materialna škoda, nezakonito odvzeto premoženje….
    Noben novinar pa ne upa vprašati zakaj Ministrstvo za pravosodje dobi v povprečju na dan 250 pritožb državljanov zaradi nepravilnosti in nezakonitega dela sodnikov. Preračunano v delovne dni je to najmanj 60.000 pritožb na leto glede dela sodnikov. Zraven seveda niso vštete pritožbe poslane Varuhu in drugim državnim organom, ki jih je prav tako na deset tisoče na leto.
    Pravosodje je dokazljivo največje leglo kriminala in korupcije z imuniteto in trajnim mandatom.

Komentiraj