Wednesday 25. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Davčne utaje 1.1

5. april 2008 ob 19:05 | Denis Sarkić |

Na Vesti smo se odločili, da vam pripravimo kratko nadaljevanko o davčnih utajah v Sloveniji, ki bo na sporedu še nekaj naslednjih sobotnih popoldnevov. Za razlago o teh rabotah in za nekatere zelo donosnih poslih, smo se odpravili na Davčno upravo RS in tam zaprosili Uroša Novaka, vodjo preiskovalno-analitskega oddelka za popolne podatke in zanimive zgodbe. V drugem delu vam dajemo v pokušino primere o gostinskih poslih. Dober tek!

Uroš Novak o davčnih utajah v gostinstvu:

Denis Sarkić

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 61 x komentirano
  1. mat pravi:

    Leto in pol, dolga doba, za uvedbo teh blagajn. Zanimivo je bilo slišati, da so ljudje na zavodu in še zraven na črno delajo v gostinskem lokalu. Kar pa res sploh ni redkost, ko gre za študente brez statusa študenta (pavzerje), po možnosti še z neveljavno izdano “veljavno” napotnico. Balkanizacija.

  2. tjanca pravi:

    Dragi Durs! Blagajne bodo brez haska.

  3. klobasa pravi:

    Bravo! Zanimiva oddaja. Skrajni čas je že, da stopite na prste gostinskim goljufom. Mislim pa da bo težko. Gostinci so vedno pred vami.

  4. sera pravi:

    Zakaj se pa te blagajne končno ne uvedejo?

    A spet politika nagaja?

    Kje pa konča ves ta utajeni davek?

    Pol pa sprašujete od kod inflacija!

  5. Drago pravi:

    TAKO SE GOVORI GOSPOD NOVAK!!!!!

  6. PILDEK pravi:

    No pa preglejte še podeljevanje statusa samohranilk. Vnašem kraju se jih je ogromno namnožilo.

  7. dahvor pravi:

    Kakšen sistem nadzora, si je pa g.inšpektor zmislu, za tiste lokale, ki srečo prodajajo, gotovinsko se igra, inventura je, koliko sreče je kdo imel …
    Pošten davčni sistem, poštena poraba denarja, ki se z davki pobere in gostinci bodo takoj manj goljufali in enostaven … skozi bolj se splača samo natakar bit, dober dobi toliko napitnine, ki jo noben inšpektor ne more pod nadzor dobiti, da se mi lastniki lokalov prav smilijo … in prej naj se na velike ribe spravi, če hoče ugled in potem naj po malih udari, ki cel dan visijo, da tri šnopse zvečer prodajo … in to za zmago j.j. na volitvah ne bo dovolj, volilci zahtevajo, da vsajk ducat jih javno obesi,…in, če to ne naredi, bo spet izgubil volitve, ker bo vsem jasno, da je isi kot bivši rop.
    Mladi inšpektor, treba bo, tako kot Vest, spoštovati enako vse … in nobenga se ne bati.

  8. klotilda pravi:

    popolnoma se strinjam z Dahvorjm.Ko poslušam, kako cela ekipa DURS-a lovi enega birta, ki je prodal en šnopc brez računa pravim beda: muhe lovimo, slone pa spuščamo

  9. finančnik pravi:

    Moja predhodnika imata popolnoma prav. Jaz pa takole razmišljam: Delavske plača, so po raziskavi za 60% nižje zaradi menedžerskih odkupov podjetij. Vi na DURSU pa si izračunaje, koliko bi priteklo novcev v državo kaso od teh procentov in za boga spravite že v red Šrota, Kordeža ,Zidarja, Bavčarja…..Ko bo to pošlihtano lovite gostince, ki proti tem zverinam še male ribice niso.

  10. marjetica pravi:

    Dragi miško z DURS-a! Že 10 let na črno kelnarim, ker pač nimam druge izbire. Sem mati samohranilka,z slabo plačo in pač nimam druge izbire. No, vaša učinkovita služba pa me hvala bogu teh 10 let še povohala ni. Pa še to: tudi brez računa prodam kakšen šnopc. Slabe vesti pa zaradi zgoraj povedanega nimam.Zaradi lastnega imidža pa zaboga ujemite že enega tajkuna, ali vsaj malo večjo ribo.

  11. dahvor pravi:

    … da ne bi še kaj temu državnemu uslužbencu napisal … sem samo en in pol video pogledu … je že vse povedu - kakšne kulture je…iz katere šole in kdo mu piše kam naj gre - kateri šef … raje bi o tem govoril - kaj z svojo glavo po zakonu sme in kaj ne sme.

  12. zoran pravi:

    g. Novak, pohvale vredno, da se resno spravljate k temu. Zakaj pa ni bilo govora o trgovcih, storitveni dejavnosti…..? Tukaj je luknja mogoče še večja kot pri gostincih. Pozdravljam stališče “vsi, ki pobirajo plačila na lica mesta”.
    Upam, da vam bo uspelo, saj se vsi vemo, da je nad vašo stroko pa še “politika”.

  13. sera pravi:

    Parketarji, pleskarji in vsi tim podobni tudi ne izdajajo računov. Za polaganje parketa je meni zadnjič zahteval 30% več, ker sem zahtevala račun! Res pa je, da sem ga zahtevala zato, ker mi je kolegica
    razložila, kalo lepo jih je “nategnil” parketar, ki ni izdal računa in niti slišati ni hotel za reklamamacijo.
    (parket so morali položiti na novo). Če bi imeli račun se ziher nebi takole zezal z njimi!!!!

  14. dahvor pravi:

    Ljudje - kar slovenski menađerji skoraj niso več, za politike se ve, da so nadLjudje, sam še Papež, da jih omeni, se čaka - radi slišijo da so pešekani-morski psi in, da radi samo med takimi ribami plavajo - Ljudje navadni po izgledu, pa zelo radi Denar dajo, če, ko opazijo, dacse kaj za Ljudi dobrega Dela-Nardilo … Amen … Cerkev pravi, da od tega že 2000 let živi.

  15. dahvor pravi:

    … prostovoljno ….

  16. dahvor pravi:

    …ja mali zidarji se po velikih zidarjih zgledujejo.

  17. dahvor pravi:

    …sicer, če se oljčnjih dreves parket dela, cena se sploh ne opazi, ker že ako velike števile skačejo, da je že vse dobiž…hehehe…obrtniki so meneđerji še v prvi bojni liniji.

  18. spomenka pravi:

    Novodobni tajkuni zaslužijo z eno dobro potezo, za njih seveda, toliko kot delavec v 1000 letih. Ali ste vsako njihov potezo tudi temu primerno obdavčili, torej toliko, kot bi plačal delavec davka od dohodka v 1000 letih. Ne niste. Zato je bedno hoditi po terenu in slikati račune v vrednosti 1eura.

  19. sera pravi:

    Ja verjetno je veliko prav teh bogatašev takole začelo in brisali so 100 računov dnevno pa več kot en evro, saj to je komaj za kavo!!!! Davčna kultura slovenčkov je pa res slaba. Če bo DURSU uspel to kulturo spraviti na nek evropski nivo bomo pridobili prav vsi!
    Sama bom od sedaj naprej vedno zahtevala račun!!!!!

  20. Pipi pravi:

    Če se bo ideja uvlejavila za celotno gotovinsko poslovanje potem lahko rečem samo bravo DURS!

  21. sera pravi:

    Strinjam se s teboj Pipi!

    Če bo veljalo za vse, kajti to do sedaj na DURSU in drugih organih ni bilo ravno praksa!
    Če vam to uspe, potem bomo res lahko rekli BRAVO DURS!

  22. babun pravi:

    dejte ga srat, gostinci so samo najbolj vidni, tisto kar uspejo utajiti ni vredno nič. proti drugim, mislim.

    gremo pogledat; še nikoli v življenju nisem dobil računa od avtomehanika, še nikoli od zidarja, še nikoli od vodovodarja, še nikoli od privatnega zobozdravnika, še nikoli od električarja (napeljavo za hišo računajo do 10.000 evrov pa tudi več), še nikoli od serviserja, ki pride na dom, itd, itd….

    skratka; ne vem, če sem v življenju dvakrat dobil račun od obrtnika, ki dela v privatnem sektorju, vem tudi da prijavljajo smešno nizek profit, hkrati pa vem koliko večina zasluži na dan - veliko več kot univerzitetni profesor ali kirurg, na primer. in to gladko neobdavčenega.

    Hkrati pa ponavadi prav ti ljudje zelo radi na glas kričijo, da bi država morala nehati subvencionirati na primer kulturo oz. umetnost, ker da to gre iz njihovega žepa.

    in prav tisti , ki delajo v umetnosti, kako ironično, so eni redkih v tej državi, ki (poleg delavcev in tistih v državnih službah) redno plačajo vse davke (avtorske pogodbe).

    in vi lovite oštirja, ki skrije vsak deseti pir. če bi država uspela pobrati davke iz privatnega sektorja, ki praktično v celoti deluje na črno, bi lahko brez težav postala malo bolj podobna kaki Nizozemski, ali katerikoli drugi državi, ki se ji splača bit podoben.
    predvsem, kar se sociale in šolstva in zdravstva tiče.

  23. TV pravi:

    Kdaj boste spravili v red zobozdravnike s koncesijo, ki kasirajo dvojno,in sicer od Zdravstvene zavarovalnice, pa še od osbeka, ki sedi na stolu. Računa pa niti slučajno ne izstavijo. Tisto, kar je plačano z gotovino, pa ne samo, da ni obdavčeno je tudi nezakonito pokasirano.Mislim, da so gostinci v primerjavi z njimi pravi mali pikci.

  24. poldy pravi:

    joj, kako podaja vprašanja, če bi šlo za neformalen pogovor me nič ne bi motilo, tak način pogovora z državnim uslužbencem pa izpade kot pogovor med najstnikom, ki misli da drži nekoga za jajce ter politim cuckom (Novak vsakič v zadregi je tako zgledal) . Res ne vem kaj je bilo treba omenjanja tistih pecanj bejb, pecanja med tipi in na koncu nabijanja o alkoholu in pivu, pa saj ni neumen da bo pred kamero se on pogovarjal na takem nivoju.

    Se vidi, da se je pobč za kamero pomankljivo pripravil na intervju, saj ima tako oblikovno kot vsebinsko neurejena vprašanja, pa mislim, da bi lahko z pametnejšim spraševanjem v 20 minutah isto količino informacij iz Novak zbezljal.

    Ajej Vesti, popuščate…

  25. Red bull pravi:

    Odlična zamisel…končno pravi preobrat tudi na področju gotovinskega poslovanja, kjer se pojavlja največ goljufij!! Znano je, da se velika večina gostincev posložuje prirejanja prometa in si s tem bogatijo svoje osebno premoženje!!! Skrajni čas da se uvedejo davčne blagajne…

  26. dahvor pravi:

    AAA, ti misliš, da je delo Gostincev lahko, da je dovolj plačano in, da radi še ehkrat inkaso tipkajo … prekleto se motiš, delo Gostincev je težko in, če dobro zaslužijo, jim življenje v birtiji mine … poglej primere uspešne … in, če jim kakršnokoli delo ni treba več delat, so samo veseli - tipkat opolnoči inkaso … mnogo novogostincev je hitro nehalo, ko so spoznali v kakšen posel so se v resnici podali … … … vem pa tudi za gostince, ki so žene za šank postavli-zasužnjili in sami se grejo postopajoče poslovneže, kockarje in državne obveščevalc in lastnike-kao kapitalst … v samoupravljanju pa vojaki udbe …
    Davčni sistem v Sloveniji je oblastnikom v korist spisan … sami sebi si ga pišejo … bogi pravosodni minister zelo slabokrvno-bolno na vsaki sliki zgleda…lahko pa tudi nima nobenega časa no Sonce iti, ker je toliko dela v deželi kriminala…oziroma v Deželi nategovlcev in nategnjenih…moji Domovinci.
    …in po blagajnah, še nad vsak šank tri vanostne kamere - in 1000 inšpektorjev, da do takoj okoli letali … ta inšpektor ima ambicijo Bog, Veliki Brat, eden, ki vse vidi in sliši postat …
    Kakor so spričevala o opravljeni gostinski strokovnosti prodajali, ko jim je šlo za nohte, ko ni blo več denarja, take gostince danes imate … šli so skozi mnogo goljufij in se goljufanja naučili .
    Inšpektor jaz bi dal odpoved, na tako službo in bi šel aj bolj koristnega delat, ker ne morem take kontrole vzpostavit za vse, predvsem za politiko in stranke … ali bi pa vsaj gostince na miru pustil, ker ti so čist na koncu … po Šiferjemu Andreju petju … na koncu ostanejo kelnerji, kurbe in policaji … in jaz se totalno z njim strinam - lahko ga tudi intervjujaš, kako je v gostinstvu delat, se tudi na to spzna.

  27. sera pravi:

    Ali si ti slpoh bistvo dojel ?
    Vsi pišemo, da mora veljati za vse in tudi v članku je bilo tako povedano!
    Jaz sem zato da velja za vse, brez izjem.Kot sem že povedala tudi davčno kulturo je v Sloveniji treba postaviti na evropski nivo! No da ne govorim o kulturi nasploh.

  28. 3391 pravi:

    Dragi Dahvor, ali znaš početi sploh kaj drugega kot nesramno natolcevati in vse počez “šimfati”. Na davčni je definitivno zavel nav veter, stvari so urejajo, sistem je postal bolj prijazen do nas davkoplačevalcev, vse se pa žal ne da ureditičez noč. Jaz pa pogrešam aktivnosti finančnega ministra, ki je prvi poklican, da skrbi za državno kaso.

  29. bichy pravi:

    Dragi Dahvor, ki vse znaš in vse veš, pa nam zaupaj s čim si ti služiš svoj vsadanji kruh.

  30. bichy pravi:

    Dahvor, vidim, da veliko veš,da se na stvari spoznaš, zanima me s čim si služiš svoj vsakdanji kruh.

  31. Denis Sarkić pravi:

    @poldy, najstnik je naredil nadaljevanko na Vesti o davčnih utajah, če ti ni všeč, pa jo najdi na kakšnem drugem portalu ali mediju. Ko jo najdeš, me pa kontaktiraj! Vest, morda na tvojo žalost, ne popušča in še dolgo ne bo, ker jo ustvarjamo takšni najstniki!

  32. kamen pravi:

    Menim, da lahko samo čestitamo za odlično idejo ter bodoče aktivnosti v zvezi z uvedbo davčnih blagajn. Sistem je resnično odlično zasnovan, potrebna je le še čimprejšnja uvedba v praksi. Pri tem pa upajmo, da bo DURS-u prisluhnilo tudi ministrstvo ter politične veje. Ker je uvedba navedenih blagajn nujna v Sloveniji lahko upamo tudi na ustrezne reakcije, ki se bodo nenezadnje odražale tudi s spremembo zakonodaje.

  33. mat pravi:

    Kot izgleda, komentirajo tudi gostinci, ti pa si seveda ne bodo pljuvali v skledo. Glede težkega dela pa samo to, da je malo takšnih, ki sami delajo, veliko pa takšnih, ki samo po denar hodijo, izkoriščajo delavce, študente, sami pa nosijo po več tisoč evrov neobdavčenega denarja na mesec domov in se jim samo smeji. Takšnim, ki jih ujamejo pri takšnem početju bi jaz ne dal samo kazen, ampak tudi jih prikrajšal za nekatere pravice, ki so rednim plačnikom davkov brezplačne in samoumevne, ti neplačniki pa bi za koriščenje morali v naprej za njihovo koriščenje plačevati. Gostinci pa če že računajo za pir okrog 2 evra in tudi več, bi vsaj lahko del tega zneska nakazali državi, ne pa da ga vtaknejo v žep. Deci soka po 1 evro :) prav smešni ste, pol litra gostega soka 5 evrov. Enako vse brezalkoholne pijače. Mogoče na obrobjih po 0,8, kar pa je že redkost. Liter soka 8 evrov, v trgovini kupljenega za 0,8 evra.

  34. Biba pravi:

    No, se je le začelo. Tisti, ki nekoliko poznamo zadeve vemo, da tu ne gre samo za en šnopsek, pač pa mnogo, mnogo več. Le tako naprej še pri drugih zadevah.

  35. isabella pravi:

    Moj komentar: ko mački stopiš na rep zacvili. Takoj, ko v Sloveniji pride kdo na plan s kakšno spremembo ga je potrebno skritizirat in popljuvat, tudi če je srememba v dobrobit vseh. Dragi kritizerji, vsak začetek je težak v vsakem poslu in do sedaj sploh nisem zasledila, da bi se kdo z davkarije sploh oglasil. Sedaj, ko pa se je, je najbolj važen nastop, pa način govora,… Tipično. Kako že pravi Svetlana Makarovič - Slovenceljni. Davčna je stopila korak naprej v obveščanju, kaj pa naredimo mi, ko nam privatnik ponudi pv plačilo storitev, ki je 30% nižja od tiste z računom? Vsak je naprej pri sebi odgovoren za takšno stanje. Davčna je ponudila roko sodelovanja, jo boste sprejeli? Najlažje je kritizirati in s prstop kazati na velike ribe in s tem odvračati pozornost od lastne odgovornosti.

    Bravo DURS, kar tako naprej s prispevki ! Mislim, da vam področij ne bo zmanjkalo !

  36. ena pravi:

    Vsak korak v pozitivno smer nas k cilju približuje…. lahko je majhen, a je vseeno potreben. Če ne bo veliko majhnih korakov že narejenih, je tudi en velik korak težko napraviti… Skratka: sem za uvedbo davčnih blagajn, ne glede na to, da bo morda čez čas učinek izničen zaradi “prilagoditev” zavezancev. Se bo vsaj vedelo, da se nakj dela in bo vsaj vsak raje 2x premislil, kot 1x (po)naredil promet…

  37. dahvor pravi:

    Strežem ali pa kakršno koli delo dobim, najraje pomivam posodo-jaz sem zate luzer … no, ne samo kritiziram, tudi predlagam …če se pa davkoplačevalci bolje počutijo, pa sem zelo veselo … celo srečen, Ljudje bodo počasi zaovoljni ratali.
    Davčna bo veči učinek imela, če samo prijavljeno in potrošeno nadzira in gostinci bodo imeli več časa za svoje delo, ker jim ne bo treba papirjev prekladat in na pol leta novih zakonov študirat.
    Je pa res, da zlo rad ropotam, nakladam, fantaziram…ja, pisano življenj, ti da krila in vem kako se komunicira … če bi te jaz kaj vprašu … bi začel, jaz sem ta in ta in kdo si ti…na turizem in gostinstvo se vseeno zelo spoznam.
    Seved je jasno, da se ne gre samo za tri šnopčke, to smo že pri Šterku iz Ajševice pri N.Gorici 50 let nazaj vse brali…ampak to je bila takrat ajboljša gostilna … in dnes je kih, ki ogromen-dober promet delajo, ne vem, vem pa da je dosti takih malih, ki komaj živijo…in ta idja udari vse … ti si s zaslužkom še blagajne ne morejo kupiti … lahko bi pa tudi rekel, da je inšpektorja prodajalec blagajn zlobiru.
    In zelo se trudim, da bi nehal tipkat, na siolu se strežnik pokvari, tm mi že pomagajo se odvajat, še tle, me skenslajo in bom ozdravljen…zasvojenost z intenetom je huda zasvojenost … ko ekrani svetijo je počutje kot, da bi bil center vesolja, zvezda, samo se ugasnejo in tišina, nikjer nobenga…še kje se nahaja se nekaj trenutkov ne ve, včasih moram na cesto stopit, da ugotovim, kje sploh sem-geografsko …mladi še bolj trpijo … sem na tv glih gledu izpoved mladolenice, ko so staršem sporočili iz šole, da ima neprimeno spleno stran postavljeno in so ji starši računalnik odklopili in kaj je potem boga doživljala…no nekaj takega.imej na umu.

  38. dahvor pravi:

    …hihihi jaz sem tudi zato, da gostince kot mačke prvijete in jih prvijate, dokler proizvajalci ne bodo ugotovili, da se jih vseeno malo rabi in država uotovi, da rabi celo verigo delovnih Ljudi … kamere nad vsak predal, nad vsako blagajno, nad vsako mizo in za vsako kelnrco naj se ena vrti, jo spremlja, za kelnerji ni glih treba, da vsak korak, se vidi in bo red … kako bo ta red zgledu in kako se Ljudje bodo počutil, bomo na ekranih gledali…kitajci u makau že imajo vse tako, nemci hvalijo, da ni kej, mimogrede so za eno leto dela, kamer prodali … je posel…Slovenci pa nič kaj, s kitajsko, ni brati, da bi bli zadovoljni.
    bogi kafeđije, sem iskusu, kako to zgleda.

  39. dahvor pravi:

    …edina rešitev, zame in zate je, da dam besedo, da ne pišem več … ti moram še reč, da vsak dan razmišljam o tem…vseeno je zame dana besede zakon…samo ne misli si, da imam sto registracij in da goljufam…imam pa izreden spomin in ta me jebe, sej si nove in nove igračke kupujem, jih razstavljam, samo da ga še polnim in čim manj praznim, najraje bi ga zbrisal.
    in plačeval sem vse davke in vse kazni, celo enkat za dva litra vina, sem ga znalašč pustil, če sem vse ostalo lahko poštimal bi še to, lahko bi rekel, da sta za osebno rabo…bil sem tiho, sem želel videti človečnost inšpektorja, prišla je kazen, za 2 litra vina, se ni ujemalo s karticami … ampak pravite, da je sedaj vse drugače, samo isto, enako, samo tehnološko primerne času in znanju ideje, sem na sestankih obrtnikov z davčno upravo pred aaa cc23 l poslušal.
    …in nemci bodo do daljnega rezervne dele prodajali in vzdrževali in z novimi modeli nadgrajevali … ja tudi kafeđije morajo prispevat k napredku tehnologije…amen je dal glavo pod kamn.

  40. janez pravi:

    Moj komentar je, da je res treba uvesti red, da bodo tisti gostinci, ki dobro delajo, lahko normalno delali brez mišmaša, ker jim ne bodo več delali konkurence pač vsi, ki imajo pet minut časa (in denarja), da se ukvarjajo z gostinstvom. Je pa ključno, da se zmanšajo stroški plač, ker dokler bo gostinec rabil cash, da plača zaposlene, toliko časa bo mišmaš obstajal. Glede fiskalizacije pa je treba zadeve uvesti za vse panoge - torej povsod, kjer kdorkoli karkoli plačuje !!!

  41. tjanca pravi:

    Dragi Dahvor! Lepo bi bilo če bi že nehal s svojim nerazumljivim nakladanjem.Po vsem kar si spesnil, predvidevam, da si zelo pameten in da imaš sigurno kakšen doktorat nekakšne znanosti.

  42. bichy pravi:

    Dahvor! Kratko in jedrnato: NE SER!

  43. Elm Kačik pravi:

    Kakšen doktorat iz Prištine ali Kragujevca npr.

  44. sera pravi:

    Ja ja tale Dahvor je pa že ful star, če je pred 23 leti že to poslušal!
    Samo bistva pa še vedno ni dojel! (Slovensko pa tudi ne zna najbolje)

    Davčne blagajne so na DURSU (poglej prispevek) predlagali za vse, ki poslujejo z gotovino!

  45. Maat pravi:

    Ja, Dahvor, iz tvojih gostinskih izkušenj bi se lahklo marsikaj naučili, kajne? Kaj praviš, kdo je boljši -lastniki lokalov ali natakarji, kot si ti? Bluziš pa propisno…. in to po vseh blogih in forumih. Delirium…

    Gostince bi morali obdavčiti po pavšalu. Davčne blagajne naj bodo le predhodnica. To bi bil štos, a ne Dahvor, kako bi potem kradli?

  46. Maat pravi:

    DURS, tako se dela!

  47. pravični pravi:

    Ko prebiram tele odzive na članek me je kar groza, ko pomisli, da se po tej naši preljubi Sloveniji sprehajajo ljudje, ki sploh ne vejo kaj je bistvo davčnih blagajn. Iz prebranih člankov dr. Dahvorja je tudi razvidno, da bi bil on prvi, ki bi v Slovenji vzpostavil sistem “pravičnega obdavčevanja” za gostince. Odgovarja kot navječji poznavalec gostinske dejavnosti tako da je vse skupaj že kar malo sumlivo od je toliko znaja in znanstva.
    Znano je, da računalniška tehnika omogoča razne posege v programe in dokler se nebo tako izvajalcev programov kot sodelujočega pri golfiji in gostincev samih, ki ta program uporablja pošteno kaznovalo se bo to pač delalo. Zato je že skrajni čas, da država začne pobirati davke pri tistih, ki opravljajo promet v glavnem z gotovino. Rešitev za to pa so davčne blagajne. Zato dragi g. Novak le tako naprej, naj ti ne zmanjka pozitivne energije in skrajni čas je že, da se je oglasil nekdo, ki je pripravljen za pravično pobiranje davkov tudi nekaj narediti.

    SREČNO IN HURA DAVČNE BLAGAJNE SO TU

  48. bella pravi:

    BRAVO UROŠ! vsaj eden, ki si upa,
    glede poldy-ja in dahvorja pa tipična slovenca, ki ne znata drugo kot kretizirat!
    pejta na kero drugo spletno stran kretizirat, tuki ni prostora za take nevoščljivce.
    tudi mene zanima kje dela ta dahvor.
    TAKO NAPREJ UROŠ, KOMAJ ČAKAM NASLEDJO DAVČNO UTAJO

  49. sera pravi:

    Pred leti je mama morala vzeti dan dopusta, da je lahko oddala naše dohodnine.
    Lani in letos NE!
    Ker vam je uspelo BRAVO DURS!
    Uspele vam bodo tudi te blagajne- držimo pesti !!!!
    In ne menite se za te, ki vam ne privoščijo zmage, ti so itak “luzerji”!

  50. Alica pravi:

    Spoštovanja vredno delo g.Novaka.
    Mislim, da večina ljudi preveč površno pozna delo DURS-a in se ne zaveda kompleksnosti vsega dogajanja. Za nekatere je najlažje kritizirati in modrovati poglabljajo se v zahtevnost delovanja DURS-a čeprav ga ponavadi ne razumejo in ne poznajo.
    Ljudje, ki so načelni in pošteni, se ne bojijo Davčne uprave, ne gre pa brez upornikov, ki hočejo biti posebni in si vztrajno prizadevajo da so opaženi.
    Gospodu Novaku želim, da si pri svoje delo opravljal suvereno naprej.

  51. pravični pravi:

    Kaj sem zadovoljna, da se je tale Dahvor malo umiril in nehal težit s svojimi naumnostmi.
    Sedaj je pri odzivu na članek končno prisotna tista taprava pozitivna energija.
    Uroš ti pa le tako naprej. DAVČNE BLAGAJNE BODO KAMLU TU. SUPER.

  52. vikl vokl pravi:

    pravični(a), dejstvo pač je, da se je Dahvorju (in vsem njegovim nick-om na Vesti) bolj ali manj odpeljalo. bo pa še naprej vztrajal in prepričeval, da ima prav. poanto pa bo vedno zgrešil.

  53. PUPA pravi:

    Končno sta lepota in pamet združeni v eni osebi! Bravo Uroš, očitno imaš bogato znanje in izkušnje, ki jih boš koristno uporabil. To mi delaj….

  54. Maat pravi:

    Ja, to ji delaj.
    In kaj bo naslednja tema, Denis? Okrepitev davčnih preiskav, napr.?

  55. Jožek pravi:

    Bravo Denis!
    Resnično upam, da bodo te blagajne v roku enega leta in pol uvedene.
    In še en predlog DURSu; predlagam še eno bolj enostavno rešitev kot so davčne blagajne. Moj predlog je da ob vsaki registraciji nepremičnin in premičnin naredite poizvedbo po oddani dohodninski napovedi za preteklo leto. Poznam kar nekaj primerov, ko prijavijo 20.000€ dohodnine, imajo pa v lasti avtomobile, ki so vredni po 200.000€, jahte, luksuzna stanovanja… Takšni primeri, kot mi je znano se v Nemčiji ne morejo zgoditi, ker te enostavno v naslednjih dneh obišče inšpektor in želi da mu predložiš dokaze kako si prišel do tega denarja.
    V končni fazi pa upam, da bomo pošteni davkoplačevalci od tega tudi kaj imeli - npr. nižje davke.

  56. GGGG pravi:

    A je mogoče kdo že pomislu da je kava zato tko poceni v Ljubljani in bo z uvedbo durs blagajn dohitela evropske cene cca.3 evre,pa da vas pol vidm kok vam bo všeč.Na koncu je vedno gost na slabšem.Gostincu je vedno najlažje dvignit cene in že država dobi svojih 20 %

  57. GUMICA pravi:

    KONČNO EN ZELO LEP DACAR. ŠKODA GA JE ZA DACARJA, KER BO OSIVEL - BOLJ BI BIL USPEŠEN NA MANEKENSKIH PISTAH….KER SE IMAM ZA ZELO VISOKO INTELEKTUALNO IN LEPO ŽENSKO ( KOMAJ TRIDESET LET, IDEALNE MERE….SAMSKA IN BAJE ZELO PRIVLAČNA) BI TE ZELO RADA POBLIŽE SPOZNALA. ZAGOTAVLJAM, DA TI NE BO ŽAL…..
    ČE TE VSAJ MALO ZANIMA KDO JE TA TVOJA SKRIVNA OBOŽEVALKA TE VABIM, DA PRIDEŠ V PETEK 23.05.2008 ZVEČER OD OSME URE DALJE V JOE PENAS….

  58. pravični pravi:

    Tale se pa ne zaveda, da se lastan hvala v blatu vala in da ni vredna pošenega groša. Če ima že tako imenitne mere menim, da ji ni treba fante čalati v Joe Peniasu ampak doma kar pred vrati v vrsti stojijo in si jo želijo. Vidi se, da nima treh čistih in da je glih za v POLJE. Jaz samo upam, da ta “bejba” ni zaposlena na davkariji, ker potem ne bomo v javnosti znani samo po poznem preganjanju goljifov, ampak tudi po prostituciji.

  59. gerosa pravi:

    Ja, me prav zanima kakšna “bejba” bo prišla v petek v penasa……..
    Jaz mislim, da je treba g. Novaku samo čestitati, da dela to kar dela, in da ima polno dobrih idej. Če ne bi bilo takih kot je on, se nihče sploh ne bi loteval takšnih in podobnih davčnih utaj - in bi bilo tudi na tem področju kot povsod drugod - totalno razsulo.

  60. miro pravi:

    @Denis
    Kje je naslednji del?

  61. Lojze pravi:

    Očitno bi gospa PRAVIČNI rada sla s tabo na zmenek oz kaj vec….Novak sedaj imas poleg prostitutke se eno konzervativno bejbo……..Ravno prav!!!

Komentiraj