Wednesday 25. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

SOVA nadzirala SDS?

2. april 2008 ob 18:12 | Denis Sarkić |

Poslanska skupina SDS zahteva sklic nujne seje komisije za nadzor obveščevalnih služb, na kateri bi obravnavali sum zlorabe posebnih oblik pridobivanja v zvezi z afero udba.net. Iz članka, ki je izšel v torkovem Dnevniku, je namreč razvidno, da je Slovenska obveščevalno-varnostna agencija (SOVA) leta 2003 z uporabo omenjenih metod spremljala delovanje SDS, je zapisano v obrazložitvi zahteve. SOVA je bila po mnenju poslanca SDS in člana nadzorne komisije Mira Petka v preteklosti globoko instrumentalizirana za politične namene. SOVA je tako leta 2004 in tudi prej delovala kot politična policija, je povedal Petek.

Članek v Dnevniku razkriva, da je SOVA spremljala zaposlene in člane SDS in da se je SOVA ukvarjala tudi z afero Depala vas iz leta 1994, je povedal Petek. Po njegovih besedah v poslanski skupini ocenjujejo, da je šlo za zlorabo posebnih oblik pridobivanja v zvezi z afero udba.net. SOVA je namreč poskušala ugotoviti, kako se je seznam nekdanjih “udbovcev” znašel na svetovnem spletu. V poslanski skupini SDS za sejo predlagajo tudi nekaj sklepov. In sicer, da naj SOVA komisiji omogoči vpogled v odredbe direktorja agencije Iztoka Podbregarja in predsednika pristojnega sodišča iz leta 2003 o uporabi posebnih oblik pridobivanja podatkov, ki so jih operativci SOVA uporabili pri slovenskem državljanu. SOVA naj komisiji omogoči tudi vpogled v zbrano dokumentacijo v povezavi z obdelavo podatkov SOVA glede tega, kdo je na spletu objavil omenjen seznam. Dnevnik je v torek poročal, da je SOVA ugotovila, da je bil seznam nekdanjih sodelavcev UDBA posredovan z računalnikov, povezanih s SDS, pojavilo pa se je tudi ime Aljoše Ločičnika, ki je IT upravljalec in naj bi bil registrator domen sds.si ter udba.net.

Denis Sarkić

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 9 x komentirano
  1. 007 pravi:

    E, tle je vas tačrne gospod Praprotnik dobil na finto. Vi kar lepo sestankujte, na koncu boste ugotovl, da je vse vaše maslo s pomočjo ljudi iz Nove Zelandije, Avstralije in ne vem od kje še vse. In če to drži, je SOVA delovala zakonito, ker je kaznivo dejanje bilo storjeno v tujini. Seveda boste zadevo spreobrnili, pozabljate pa kdo je bil ogromnokrat pri Lajovcu v Avstraliji (Dunajski deček in pa Mesija s Kaščakovga hriba).

  2. Carlos Contreras pravi:

    Petek, že kmečka modrost pravi, da bolj ko drek mešaš, bolj smrdi. In na koncu se te še kaj prime.

  3. konec pravi:

    Politkomisar Carlos Contreras, naj pridejo na dan vaše svinjarije!

  4. lacko pravi:

    Marioneta JJ, novinar Petek je vedno nekdo, ki je pozneje vse vedel že prej.

  5. oskar pravi:

    SDS nadzira Sovo?

  6. Irena pravi:

    Jaz mislim, da sova nadzira vse po vrsti. Tudi nas, ki gledamo sranja, ki jih posname Sarkić. sarkić je udbomafijaški agent, ki dela za Golobiča.

  7. irena pravi:

    Jaz mislim, da sova nadzira vse, tudi nas ki pišemo na vesti.

    Sarkić je pa tako ali tako udbomafijaški agent- dela za Golobiča

  8. lucko pravi:

    irena ne lazi, dela zame in za vse druge, ki jih zanimajo pametna vprasanja…

  9. Denis Sarkić pravi:

    @ Irena, “Don’t come closer. You can watch, but you can’t touch. Oh those beautiful boys! Shoot me.”

    Če bi jaz bil agent, bi hotel biti najmanj, ampak res najmanj, 007! Manj od tega je brez veze, za GG ali UDBO pa sploh…

Komentiraj