Wednesday 25. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Še večji šopek

2. april 2008 ob 20:58 | Urh Maček |

Predsednik stranke Zares Gregor Golobič in predsednica društva Sončnica, ustvarjalnega gibanja za razvojno odličnost, Zdenka Kovač, sta danes podpisala sporazum o sodelovanju, katerega temelj je programsko sodelovanje na področju socialnega podjetništva, socialnih inovacij in razvoju tretjega sektorja. Pri tem je Golobič poudaril, da gre za okrepitev neideološkega vidika politike, poleg tega pa s tovrstnim povezovanjem Zares krepi število argumentov, ki jih bodo imeli volivke in volivci na voljo ob odločanju na državnozborskih volitvah. Na zadnji seji sveta stranke Zares je bil ustanovljen tudi nov programski odbor za socialno podjetništvo, ki ga bo vodila Kovačeva, sicer nekdanja ministrica za regionalni razvoj in strukturno politiko. Društvo Sončnica se po besedah Kovačeve že nekaj časa ukvarja s področjem socialnega podjetništva. V društvu so v tem času ugotovili, da brez povezav s politiko v Sloveniji ne bodo uspeli vzpostaviti podpornega okolja za socialno podjetništvo, zato so se odločili za sodelovanje z Zares.

Sodelovanje s Sončnico:

Gregor Golobič: “Na področju EU socialna ekonomija danes ustvarja okoli 10% bruto proizvoda in zaposluje okoli 9 milijonov ljudi.”

Definicija socialnega podjetništva in odgovori na vprašanja:

Zdenka Kovač: “… socialna podjetja so podjetja kot so vsa druga podjetja, le da ne nastajajo samo zaradi tega da bi maksimirala dobiček kot ključni rezultat svojega delovanja, ampak se ustanavljajo zaradi uresničevanja širših socialnih ciljev in v zadnjem obdobju vse bolj ciljev trajnostnega razvoja.”

Urh Maček

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 11 x komentirano
  1. Brane pravi:

    Čestitam in pozdravljam politiko združevanja ljudi.

  2. Johan pravi:

    A ni Zdenka Kovač pri DESUS-su? Desus jo je sforsiral, da je bila celo ministrca za regionalni razvoj. Kaj pa bo zdaj delala pri stranki ZARES, če pa je bila ta stranka proti sprejetju regionalne zakonodaje v DZ ? Važno je, da je imel Golubič zaradi njenega sprejetja v stranko tiskovno konferenco in se je lahko na tak način ponovno pojavil v medijih.

  3. lacko pravi:

    Intelektualec Gregor Golobič verjame.
    Jaz sem jaz samo z drugimi, sam nisem nič.
    Pozdravljena Slovenija !

  4. GREGEC BIN MURGLADEN pravi:

    Ja mi mamo tud eno združbo bi se tud priključili!Ampak samo,če se pojavimo povsod v Gregecovih cajtangah in portalih. :) Kr neki!!

    Sorry za bruhat!

  5. janez pravi:

    Mogoče bo sončnica pomagala pojetniku golubiću ?

  6. ata smrk pravi:

    Sedaj bo Golobič počasi, iz tedna v teden predstavil vse svoje sodelavce, ko je bil še glavni kadrovnik v Sloveniji. Po drugi strani pa z vsako tako potezo postaja jasno, da Janša morda vseeno ni bil tak paranoik, kot se je zdelo še kakšno leto nazaj. Se vidi, da je bila gospa samo uradno del Desusove kvote v takratni vladi, drugače pa Golobičev kader.

    Dokler se s slovenske politične scene ne spravijo razni Golobiči, Janše, Kučani, Jambreki, Mencingerji in podobni, toliko časa bomo zaman čakali na spremembe.

  7. Igor Đukanović pravi:

    > da Janša morda vseeno ni bil tak paranoik

    Ja, res ni paranoik. Res je pravilno ugotovil, da ne obvlada. Tebi, ata Smrk, pa je zares uspelo preusmeriti debato s socialnega podjetništva na trialne teme.

  8. ojoj pravi:

    tribalistične…

  9. doajen pravi:

    “… socialna podjetja so podjetja kot so vsa druga podjetja, le da ne nastajajo samo zaradi tega da bi maksimirala dobiček kot ključni rezultat svojega delovanja, ampak se ustanavljajo zaradi uresničevanja širših socialnih ciljev in v zadnjem obdobju vse bolj ciljev trajnostnega razvoja.”

    Mislim, a ta blondinka živi na Velikonočnih otokih, da verjame v pravljice. Slovenija deluje v odprtem tržnem gospodarstvu kjer profit osmisljuje podjetniško pobudo. Vse ostalo je blef!! Kaj si bodo še ti zaresovci izmislili da bodo upravičili slogan “nova politika”? Gregor, pejdi malo pred ogledalo!!

    VEDNO ISTE FACE, VEDNO ISTE FACE…

  10. lacko pravi:

    Edino, kar utegne rešiti ljudi, je sodelovanje, skupno delo in pot k sodelovanju, skupnemu delu, se začne v srcu vsakega posameznika.

  11. konec pravi:

    Zares novi komunisti na pohodu in v najbolj levičarski Eu državi bodo brez težav prišli v parlament, če ne celo še več.
    Zares stari obrazi in stare ideje zares dobro skrite in nostalgične “menjave” - zares dobro skrita kontinuiteta.
    Na bruhanje!

Komentiraj