Wednesday 25. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

SDS inteligenca

2. april 2008 ob 11:23 | Denis Sarkić |

Minuli teden je brezplačni časopis Žurnal 24 javnosti razkril, kako je vladajoča stranka SDS manipulirala s spletno anketo omenjenega časopisa tako, da je računalnik SDS v spletno anketo poslal po 10 glasov na sekundo za Janeza Janšo. V zgodbi se je pojavilo le eno ime – Aljoša Ločičnik, ki je registriral spletno stran sds.si. Gre za človeka, ki naj bi skrbel za informatiko pri največji vladni stranki.

Aljošo Ločičnika so pred leti obravnavali tudi operativci tajne službe Sova, ki so raziskovali, kdo je na spletnem naslovu udba.net objavil seznam tajnih sodelavcev nekdanje tajne službe SDV, od katerih so bili še po letu 1991 nekateri tudi registrirani tajni sodelavci Sove. Ločičnik včeraj o tej temi ni bil pripravljen govoriti z nami. Aljoša Ločičnik je človek, ki dela za vladajočo stranko SDS. Bil naj bi skrbnik njenega informacijskega sistema, med drugim pa tudi oblikuje strankino glasilo Nova pot.

Za Vest je takratne izsledke agencije SOVA komentiral nekdanji direktor Iztok Podbregar.

Prav tako pa smo zaprosili za komentar glavnega tajnika SDS Dušana Strnada, vendar zaenkrat za nas še ni našel pravega časa. Tudi Aljoša Ločičnik se zaenkrat še ni odzval na naš telefonski klic, vendar verjamemo, da bomo njuna komentarja zagotovo pridobili.

Denis Sarkić

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 12 x komentirano
  1. JBTPTKŠNKZDRVJ pravi:

    uuuuu,kako “inteligenten” pogled !… a je spet zmanjkalo Bill - o - Bill(a) ?? - - - (rofl)

  2. mali Šrot pravi:

    tudi mi v traktorski enoti imamo take specialiste :)))

  3. Izak pravi:

    Tako je pač v politiki. Ko politikant Podbregar opravi nečedne posle prisluškovanja, je nagrajen z akademskih delom, namesto da bi ga preganjala policija. Še več, njegovo delo je korektno, če tudi že ptiči na vejah čivkajo, da je bilo priluškovanje SOVE pod Bregarjem vodstvom domačim fizičnim osebam protizakonito. On pa še vedno trdi, kako je korektno in zakonito poročal komisiji DZ za nadzor in policiji. Kaj pa nenamenska poraba sredstev iz tajnega finančnega fonda?
    Vse te grdobije so nič proti razkritju tajnim sodelancem udbe - udba.net. Kar strese me, če pomislim, kaj vse je počenjala UDBA, predhodnica SOVE.

  4. 1tastar pravi:

    Glih ta prav inteligent!

  5. GAJA pravi:

    Kako je bilo lahko prisluškovanje leta 2003 zakonito, ne da bi za to vedeli člani parlamentarne komisije in zasledovani še danes o tem ni bil seznanjen?!
    Ali Podbregar svoje delo (prisluhi in zasledovanja, kot jih je opravljala tajna policija totalitarnega režima) opravlja še naprej v Parasovi?

    “Iztok Podbregar is watching you”

  6. inšpektor pravi:

    Iztok, pa si imel kje pri sebi tudi g. Čeferina da ti je svetoval kaj lahko poveš, tako kakor pri zališanju na preiskovalni komisiji.

  7. medek pravi:

    Danes mi pa vsi “tajni” videi na Vesti štekajo, gledalni čas 3x daljši.

    A je spet Ločičnik na delu :))

    Bo kasneje lažje.

  8. konec pravi:

    In potem se sprašujemo kaj so delale slovenske tajne policije - poglejte ga in poslušajte ga -odgovor je enostaven - POLITIKO (delale so za določene politike).
    Sad, sad, sad!

  9. konec pravi:

    In da ne govorimo o virih : Žurnal 24, Mladina, Dnevnik …… če je to sploh še novinarstvo.

  10. sanja pravi:

    a ni Žurnal boljkone desničarski cajtng?

  11. GAJA pravi:

    Branje Žurnala pokaže njegovo barvo. Desno sigurno ne.

  12. sonja pravi:

    Popolnoma se strinjam,da se že na daleč vidi barva Žurnala,oziroma barva lonca iz katerega jih plačujejo…se ve! Saj zato ni treba bit pameten,kajti nihče niti več ne skriva v kateri kampanji dela.
    Včasih smo temu rekli PLAČANCI.No,tudi danes je temu tako,vendar se imate novinarski plačanci za bogove,ki ustvarjajo ZGODOVINO!!
    Očitno se še kako zavedate,da so politiki MRZLI brez vaše pisunske podpore ,oziroma nakladanja,zato naložite toliko ,kot vam kdo plača.In tako o naši usodi ne odločajo
    politiki ,vendar vaše PERO in njihovi in naši !
    Vem,da tudi moje pisanje ne bo nič pomagalo in bo tako ostalo ,saj je denar sveta vladar ,kajne dragi pisuni.Sicer pa dragi moji sodržavljani,saj niste vsi Gorenjci.Če je tak ničvreden cajtng kot je Žurnal zastonj,to ne pomeni,da ga morate brati.Bo kar doolj,da oni nategujejo OGLAŠEVALCE,da ga dobijo vsa gospodinjstva po Sloveniji in je tako…oh in sploh najbolj bran časopis!!!
    Ja,to je natega brez primere…Ko sešteješ vse skupaj in dodaš še škodo ,ki jo delajo s svojimi umotvori,ki so med drugim prepisani iz premnogih papirnih in TV nakladanj ,ŽURNAL res ni zastonj!
    Ja,je pač tako,da novinarji za svoja kriminalna dejanja očitno nikoli nikomur niso odgovarjali .Še bolj očitno pa je,da jih je preveč,da bi zelo dobro živeli in so za svoj blagor postali to kar so.

Komentiraj