Thursday 26. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Fužinski bluz 2.0

29. marec 2008 ob 15:00 | Urh Maček |

Pogovor z višjim znanstvenim sodelavcem Inštituta za narodnostna vprašanja (INV) Miranom Komacem o problematiki narodov bivše Jugoslavije, ki si želijo postati manjšine. Pogovor je potekal v organizaciji civilne iniciative Fužine in ga je povezovala Janja Klasinc. Glasna gospa iz publike je višja svetnica (INV) Vera Kržišnik Bukić. Posnetek je malce preveč “dinamičen”, ampak avtor ni pričakoval tako burne razprave.


Fužinski bluz 2.0 from Vest1 on Vimeo.

Urh Maček

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 9 x komentirano
  1. Q_ pravi:

    …zanimivo!

    ..še več podobnih tem.

  2. 1tastar pravi:

    Za SAO Krajina u Fužinama!!

  3. Q_ pravi:

    … spet tastar ni razumel poante.

  4. mat pravi:

    Jebemo, moral sem vgasnit na sredini, ura je pol tri, ljudje spijo, jaz pa se preveč na glas smejim :)))))))))))) Bom jutri dalje. (da se razumemo, sama tema pogovora je resna, smešna mi je le interakcija med navzočimi)

  5. 1tastar pravi:

    U fužinama ni poant. Samo cigu migu nabijanje!

  6. Q_ pravi:

    … stari, raje se ukvarjaj s poceni nakupi. Si bolj relevanten.

  7. 1tastar pravi:

    Pa s Kosovom tudi!!

  8. Uros pravi:

    gospe Veri iz publike. Vse lepo in prav da se boris in dejansko se tudi strinjam z vecino tvojih idej. Verjamem da si po letih boja z sistemskimi mlini na veter in odrivanja ze malo ogorcena in zivcna. Ampak ton v katerem govoris in nacin kako se izrazas odbija. In to vzami kot neizogibno dejstvo. Med razlaganjem osnovnih dejstev kricis, in na vsako repliko reagiras kot ogorcena zival. Clovek te tezko poslusa in verjamem, da te s tem nacinom niti nocejo poslusat. Spominjas me na najbolj zajeb. profesorico iz srednje sole.
    Iskreno in z dobrimi nameni, tako da opazuj vretje v glavi ko beres in ne reagiraj: kako si lahko s tako persono predstavnica cesarkoli, oz. kdo hoce da ga predstavlja ena tko zivcna oseba?

  9. N pravi:

    Najbolje da v Sloveniji, ustanovimo (poleg madžarske in italjanske manjšine ): Srbsko, hrvaško, bošnjaško, albansko, makedonsko… itd in SLOVENSKO manjšino. V to “dobro” verjamejo prebivalci Slovenije (pred osamosvojitvijo različnih narodnosti), s poudarkom na fužinskem življu???!!!!??? Slovenija je veliiiiiiika in ker poznamo uradne pravice manjšin, nam preostane dvoje;
    1. uvedemo v slovenščino “Piši kako što govoriš!”
    2. V šole uvedemo, poleg kakšnega evropskega, še obvezne jezike vseh novonastalih manjšin, saj je uradni jezik manjšine…vemo…
    Lepo je, da se etnične skupine družijo in ohranjajo svojo kulturo.
    V Fužinah pa stanujejo tudi slovenci,
    ki smo v Fužinah dostikrat prisiljeni poslušati “narodnjake” brezobzirno tudi pozno ponoči, sprašujem ali ima “slovenska manšina” tudi kakšne pravice?

Komentiraj