Thursday 26. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Spet dokumenti

28. marec 2008 ob 1:51 | Denis Sarkić |

Zavod 25. junij je danes na svoji spletni strani objavil, kot so navedli, “prvi del dokumentov zunanjega ministrstva, ki dokazujejo, koliko slovenskega ozemlja in morja je v preteklih letih slovenska politika brez sklepov DZ sama ponujala Hrvaški”, kljub temu, da gre za nesporno slovenska ozemlja.

Zemljevid Zavoda 25. junij
Predstavitev zemljevida Slovenije Zavoda 25. junij Foto: DENIS SARKIĆ/VEST

V domnevnih dokumentih na 12 straneh, ki so jim priloženi zemljevidi, je med drugim razvidno, da naj bi bila Slovenija glede nekaj spornih ozemelj ob meji med državama, tako pri Hotizi, kot tudi ob Dragonji in na Trdinovem vrhu, pripravljena na zamenjavo s Hrvaško. Zavod, ki ga vodi Marjan Podobnik, ki je tudi predsednik Slovenske narodne zveze pri SLS, pri tem dodaja, da ti dokumenti dokazujejo protiustavno in protizakonito delovanje zunanjega ministrstva.

Read this doc on Scribd: meja

Denis Sarkić

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 4 x komentirano
  1. Schtahmped pravi:

    Pizda ne zaupam Podobniku tako častne zadeve. Skoraj vsa njegova zgodovina je rahlo kriminalna.
    Kaj hoče tokrat?

  2. Miško pravi:

    Bral sem te dokumente.

    Lepo kažejo, da Rupsi in drugi sploh ne razmišljajo o Savudrijski obali.

    Pa saj na ta način nimamo kaj delati razen pustiti, da hrvati uveljavijo svoj koncept ozemeljskih zahtev, slovenci pa so s tem avtomatično v defenzivi in zgolj skušajo hrvaške zahteve minimizirati !

    Na koncu se bodo Rupl & Co celo hvalili da so “celo uspeli ohraniti 70 % piranskega zaliva.

    Jaooo, kdo igra violino in kdo komu pleše ?!?

  3. M pravi:

    Vsakic, ko mi nekdo zacne z nacionalnim interesom, se primem za denarnico. Zaradi 2 Podobnikov so bili potrebni marsikateri kompromisi v preteklosti, ki so nas davkoplacevalce ogromno kostali, rezultirali pa v popolni nicli. Ta zarukana ruralnost v nekaterih glavah.

  4. Neja pravi:

    Tudi jaz sem prebrala dokumente. Verjetno bomo zvedeli, če res pripadajo ZM. Kažejo, kako skušamo kupčkati: pol tebi- pol meni, tudi tam, kjer je “bolj ali čisto naše”. Kdo je “pogajalcem” dal zeleno luč za tako barantanje? Ne maram M.P. Se pa z njim strinjam, da bi se morali dogovoriti v DZ. Verjamem, da obstajajo boljši pogajalci kot je DR. Zdaj razumem, zakaj je Joras dal Kahlu milo zanj.

Komentiraj