Thursday 26. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Šola za Lovra Šturma

28. marec 2008 ob 1:28 | Denis Sarkić |

Prvi poslanec stranke SD Miran Potrč je “vesel, zadovoljen in hkrati presenečen” nad tem, da je zakon o zaključku postopkov vračanja podržavljenega premoženja pri ponovnem odločanju v DZ padel. Potrč upa, “da bo to dobra šola vladi in predlagatelju ministru Šturmu, da bo videl, da tudi v koaliciji nima podpore za take rešitve”. Potrč je poudaril, da zakon ni potreben, saj “se denacionalizacija lahko zakonito in v doglednem času uresniči tudi brez tega zakona”. Razlog, da so se nekateri koalicijski poslanci vzdržali glasovanja, Potrč vidi v njihovi ugotovitvi, “da so pripombe in opozorila opozicije utemeljena” ter da je predlagana rešitev za državo škodljiva.

Denis Sarkić

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 14 x komentirano
  1. Miško pravi:

    Čim prej skinit tega Šturma,

    Ta tip že štiri leta skuša na novo pisati zgodovino o “grdih partizanih in ubogih domobrancih ter cerkvi”.

  2. Nadek pravi:

    Šturm je najboljši minister te vlade. Če pa skuša popraviti nekatere krivice, pa to očitno najbolj moti nekatere privilegaše, ki so žal, še vedno privilegirani. Spoštujem gospoda Potrča, ampak lahko bi imel toliko vesti, da bi se ob prehodu v demokracijo sam umaknil s politične scene. Zame in mnoge somišljenike nima ravno dovolj integritete, da bi učil nekatere resnične intelektualce, kot je dr. Šturm.

    Šturma še nikoli nisem slišal govoriti o grdih partizanih in ubogih domobrancih. Zanj pravo pomeni instrument za nepovzročanje krivic komurkoli, če pa so bile povzročene, pa naj se jih popravi.

    Ob tem bi bilo najbolj pravično, da bi vse izrečene tožbe Evropskega sodišča in penale Evropske komisije plačal gospod Potrč iz svojega žepa. Me zanima, če bi bil potem še tako zadovoljen in vesel, da se bo denacionalizacija zaradi nekaterih zavor še vlekla in vlekla. Če ima jajca, bo stal za svojimi besedami.

    Denis, kako pa to, da si prikazal le eno stran? Lahko bi še Šturmovo mnenje kje naslikal… moje mnenje.

  3. Denis Sarkić pravi:

    Ker je bil zelo razočaran in se ni dalo dobiti izjave.

  4. Fonzi pravi:

    Koga mora ubogati dr. šturm pri svojem delu: Malteške viteze ali Janšo? Narobe svet: Cerkev išče svojo “pravico” na Sodišču za človekove pravice… Človekove pravice……

  5. Neja pravi:

    Inkvizicija je mojo praprapraprapra……………….babico zažgala na grmadi in si prilastila njeno hišo ter posest. Obračam se na vas, minister Šturm, da posreduje pri RKC, da vse vrnejo v naravi in mi izplačajo odškodnino za vse rodove nazaj. Hvala.

  6. konec pravi:

    Ogabno , da nekdo , ki bi moral sedeti v ječi sedi še vedno v parlamentu in daje lekcije drugim…

  7. Nadek pravi:

    Seveda,
    vse, ki mi niso po volji, pa kr zapret al pa še boljš - pobit! Demokracija in strpnost na višku. S takšnimi niti ne mislim več debatirat. Škoda.

    Prijateljev dedek je bil politkomisar partizanske čete, 3 leta! Ko je videl skrivne eksekucije (partizanov!!!) in se z njimi ni strinjal ter ni hotel sodelovati, je postal sovražen element in zanj je bil že predviden enak načrt. Prebegnil je k belim, nato so ga po koncu vojne pustili v hudi revščini shirati. Družina je zaradi tega hudo trpela in bila zaznamovana. Ker NI hotel ubijati!?!? To je le ena izmed mnogih zgodb. Kaj material - ljudje so tisti, ki se jih zgodbe dotaknejo in v njih ostanejo. Kdo si želi živeti v strahu?

  8. Mirjana pravi:

    Niti moja prapra, niti moj prapra….ne uveljavljata pravic…spodaj podpisana je seznnanila osebno g. Šturma z eklatantnim kršenjem pravic, zakona, prava….NA DANAŠNJI DAN, TUKAJ IN ZDAJ…..pa nisem dobila občutka, da ga je kaj prizadelo. Nadek, nadek, govoriš s strupom v tvoji dušici, ko apeliraš na strpnost…a veš, dosmrtno ječico kuha tvoj minister in ne mi, ki nam naj bi bila strpnost tuja….:)…mimogrede,….v takšni “pravni” državi nam manjka samo še to ehehe nadeknadek…..

  9. konec pravi:

    Nadek, zakaj nacistom in delno fašistom je bilo sojeno in so vsaj delno bili v zaporu , medtem ko je bila dana možnost komunistom, da naprej lažejo?

    Ne gre za maščevanje ampak za pravico ( če še ne fizično - ječa , vsaj moralno , kar pa Potrč in podobni , samo z njihovimi vedno nestrpnimi in ideološkimi nastopi zaničujejo in preprečujejo).

    Ampak vsak ima svoje
    Avstrija Haiderja
    Slovenija Potrča

  10. zrno graha pravi:

    ko se guadalupe odcepi od vatikana, lahko spet ljudstvu vrnemo 40% slovenskega ozemlja. tako, za pošten vbogajme.

  11. Aligator pravi:

    Šturm-cerkvena podgana…

  12. Gašper pravi:

    Ljudje, malo se poslušajte… Zmerjate LJUDI s podganami itd. Mam občutek, da kar veliko ljudi, cerkvenih ali ne, potrebuje kako terapijo. Kakorkoli, Šturm ni lepotec in nastopač, je pa po mojem mnenju dober minister z dobrimi predlogi!

  13. marjan pravi:

    Mirjana govoriš s strupom v svoji dušici, ko apeliraš na strpnost- ehehe nadeknadek…

  14. Neja pravi:

    Ne morem razumeti, vi strpni, pravični in nemaščevalni Slovenci: Zakaj se tako ženete, da bi najlepše predela naše deželice dobila RKC?

Komentiraj