Friday 27. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Avtobusni protest

26. marec 2008 ob 13:40 | Urh Maček |

Javni prevozniki so danes s protestno vožnjo mimo ministrstva za promet opozorili na neuspešna pogajanja z državo glede reševanja problematike prevoznikov. Ministru Radovanu Žerjavu so predali peticijo z zahtevami za reševanje problematike. Odgovor na peticijo pričakujejo v desetih dneh, do konca aprila pa pričakujejo dokončno odločitev o novem koncesijskem modelu in obsegu reforme javnega potniškega prometa.

Iz novinarske konference Sekcije za javni potniški promet v linijskem prostem cestnem prometu:

Ivana Zupančič Gaber: ” … ta rast stroškov opravičuje dvig cene v javnem linijskem prometu. Temu seveda prevozniki nismo naklonjeni … “

Odgovori na vprašanja:

Jože Veren: ” … smo se pa že tudi pogovarjali o scenarijih, ki bi pomenili ustavitev javnega potniškega prometa.”

Peticija avtobusnih prevoznikov:

Read this doc on Scribd: (www.vest.si) Avtoprevozniki

Urh Maček

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 7 x komentirano
  1. 1tastar pravi:

    Po vzoru vinjet naj država prodaja poceni nalepke za na ksiht, da se boš lahko neomejeno vozil s katerim koli avtobusom (eno leto ali pol leta). Pa še za vlak in taksi, pa za letalske linije znotraj EU. Potem pa še za neomejeno količino dihanja!

  2. zderi pravi:

    Hehe, zdej pa ena resna: predlagam, da se uvedejo avtobusi zastonj. Nato naj se država dogovori z gospodarskimi družbami, da bodo nekaj prispevale za sklad za zastonj javni promet oz. naj se v kompenzacijo vzpostavijo ustrezni davki. Gospodarsko-ekološki efekt bi bil ogromen.

  3. 1tastar pravi:

    Pa je vseeno bolj luštno, če se sam pelješ v avtu, čeprav to stane, kot pa drenjati se kot v starih časih, in kot opica viseti na drogu, od zadaj te pa porivajo, ko hoče sprevodnik v nabito poln avtobus stlačiti še ducat zariplih in po jutranjem šnopsu dišečih potnikov!

  4. zderi pravi:

    Luštno je, ni pa ekološko niti ekonomsko. Bencin je očitno še prepoceni. Na drugi strani se populacija stara in marsikdo na strara leta nerad vozi. Skratka vse vlade do sedaj si za prometno politiko zasluži čisto 1.

  5. marjeto pravi:

    strinjam se, da je javni prevoz predrag - vlak stane toliko, kot če bi šel z avtomobilom, to ni logično, saj se v vlaku vozi več ljudi. kar se dogaja za avtobusi je pa tema. za vsako smer evro povezave so pa sploh bedne(vsaj v ljubljani) …mestni prevoz NUJNO BREZPLAČEN da se bo vsaj še kdo poleg šolarjev vozil !
    zdi se mi da je problem v vzgoji ljudi. kako naj bo nekdo predstavnik za promet, ki se že petnajst let ni peljal z avtobusom ali vlakom ! ja, treba je imeti svoj prevoz saj smo tko zaplankani, da je avto, še vedno statusni simbol, čeprav je doma družina lačna samo, da se avto sveti.
    @1tastar pejt kdaj na bus, če nisi ravno ob času konca šole, je vse prazno !

  6. 1tastar pravi:

    Ne govorim o mestnih avtobusih, ker v centru Ljubljane sem v zadnjih 25 letih bil največ 50 krat. Pa še to se dostikrat pripeljem z vlakom (poleti, ko ni drena).

    Obup so pa bili primestni avtobusi v časih, ko smo najprej poskrbeli za stanovanje, potem pa smo šele razmišlali o avtomobilu.

  7. 1tastar pravi:

    Ne govorim o mestnih avtobusih, ker v centru Ljubljane sem v zadnjih 25 letih bil največ 50 krat. Pa še to se dostikrat pripeljem z vlakom (poleti, ko ni drena).

    Obup so pa bili primestni avtobusi v časih, ko smo najprej poskrbeli za stanovanje, potem pa smo šele razmišljali o avtomobilu.

Komentiraj