Thursday 26. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

16.667 € za pripor

26. marec 2008 ob 18:24 | Denis Sarkić |

Na Okrožnem sodišču v Ljubljani se je začel prvi poravnalni narok, v katerem koprski župan Boris Popovič od države zahteva 16.667 evrov odškodnine zaradi po njegovem mnenju nezakonitega pripora iz leta 2003. Popovičev pravni zastopnik Franci Matoz je povedal, da ”zahtevajo odškodnino zaradi nezakonitega ravnanja preiskovalnega sodnika in ostalih, ki so v tej zadevi sodelovali pri odrejenem priporu 9. septembra 2003.” Matoz je tudi predlagal, da sodišče v okviru glavne obravnave, narok za glavno obravnavo bo 26. maja, zasliši več prič, ki bi potrdile dejstvo, da je šlo dejansko za politično naročeni pripor.

Popovičev odvetnik je tako predlagal zaslišanje tedanjega generalnega direktorja policije Marka Pogorevca, tedanje generalne državne tožilke Zdenke Cerar, poslanca SDS Pavla Ruparja in tedanjega državnozborskega poslanca Alojza Lojzeta Peterleta. Te priče bi po navedbah Matoza potrdile, da je Pogorevc “izjavil, da je bil postopek zoper Popoviča politično motiviran, tako kot tudi sam pripor. Rupar, Pogorevc in Peterle so se sestali pred drugim krogom zadnjih predsedniških volitev s Popovičem in takrat je bila ta izjava dana,” je povedal Matoz. Sodnica Katarina Parazajda njegovega predloga ni sprejela.

Zaradi določitve višine odškodnine pa je Matoz predlagal zaslišanje Popovičevih ožjih sorodnikov. Sodnica Katarina Parazajda je predlog sprejela, tako bodo kot priče zaslišani Popovičeva žena Eva Popovič, njegova sestra Laura Ban in njegova mati Solza Popovič.

Franci Matoz o primeru Boris Popovič:

Za Vest pa smo odvetnika Matoza ob tej priložnosti povprašali tudi o primeru Iplas, torej napovedani tožbi krajanov v okolici tovarne, ki zahtevajo njeno zaprtje zaradi negativnih vplivov na okolje in njihovo zdravo bivanje.

Franci matoz o primeru Iplas:

Denis Sarkić

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 3 x komentirano
  1. 1tastar pravi:

    Pa menda Popovič ne bo zadovoljen z 10.000 SIT na dan, kolikor država prizna vsakemu klošarju, če pomotoma pristane v priporu!

  2. Fonzi pravi:

    A ti bi bil?

  3. 1tastar pravi:

    Ni govora! Mene bi najbrž poslali na družbenokoristno delo, tako bi rogovilil.

    Ja ove sudove ne priznajem!!!!

Komentiraj