Friday 27. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Zmeda na MŠŠ

25. marec 2008 ob 16:12 | Urh Maček |

Stranka Zares opozarja na sporno ravnanje ministrstva za šolstvo in šport (MŠŠ) v primeru tožb učiteljev. Tožbe izvirajo zaradi neizvajanja 5.a člena zakona o plačah delavcev v javnih vzgojno izobraževalnih zavodih. Kot je Majda Širca pojasnila je nedopustno, neodgovorno in tudi nezakonito, da šolsko ministrstvo od ravnateljev osnovnih šol zahteva, da se morajo pritožiti na tožbe učiteljev, katerim je ministrstvo več let izplačevalo prenizke osebne dohodke. Silvestra Klemenčič je dodala, da so na MŠŠ šli tako daleč, da so v dopisu Direktorata za vrtce in osnovno šolstvo pozvali Svet osnovne šole, da ravnatelja oceni kot neuspešnega. In če se ravnatelj ne pritoži na tožbe učiteljev v zvezi z delovnimi spori glede 5.a člena zakona o plačah delavcev v javnih vzgojno izobraževalnih zavodih, MŠŠ v dopisu nagovarja ustanovitelja zavoda, da izterja zneske (ki so jih sodno dobili učitelji) kar od ravnatelja.

Posnetek iz novinarske konference:

Majda Širca: ” … MŠŠ izvaja neko precej shizofreno situacijo s tem, ko pošilja za nas nedopustne pozive ravnateljem, da tožijo učitelje, ki tožijo šolo …”

Pismo ravnatelja:

Read this doc on Scribd: Pismo

Urh Maček

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 6 x komentirano
  1. 1tastar pravi:

    Za Majdo Širca je vse zmedeno, kar ne gre v njene možgančke!!

  2. lacko pravi:

    Pametna ženska ima milijone rojenih sovražnikov ; VSE NEUMNE MOŠKE .

  3. Igor Đukanović pravi:

    Majda, Silvestra, kaj se čudite. MŠŠ samo skrbi, da sodnikom ne bi bilo dolgčas (da se ne bi časa lotiti sodnih zaostankov, ali bog ne daj celo gospodarskega kriminala).

  4. 1tastar pravi:

    Kako sem neumen :!:

    Nisem vedel, da je Majda Širc pametna. Samo zato, ker je grda :?:

  5. 1starček pravi:

    1tastar: res je, prav po ruparjevsko si neumen! mehki revček…

  6. lacko pravi:

    Ljudje tipa 1tastar z ničemer ne označijo svojega značaja bolj kot s tem, kar se jim zdi smešno, vidi se, da se bolj trudi, da prikrije svojo razumnost kot svojo NOROST.

Komentiraj