Friday 27. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Lastništvo medijev

24. marec 2008 ob 14:01 | Katja Lenart |

Objavljamo še en del zanimive razprave ob predstavitvi knjige In temu pravite medijski trg?, avtoric Sandre B. Hrvatin in Brankice Petković. Vas zanima, čigavi so slovenski mediji, kdaj se je zgodila privatizacija medijev in zakaj je ta privatizacija problematična? Vsekakor vam v branje priporočamo zgoraj omenjeno knjigo, tukaj pa je še en zanimiv del pogovora:

“Ne pozabite, da je prvi zakon, ki je dejansko reguliral medije, bil sprejet šele leta 1994…praktično v času, ko vse bilo že odločeno.”

Kdo so torej zmagovalci in kdo poraženci v procesu lastninjenja medijev:

“Poraženci so tudi na nek način tudi novinarji, ki so v bistvu prepozno razumeli, da je nekakšen naravni zaveznik v vseh teh procesih predvsem javnost, ne pa politična ali pa ekonomska elita”.

Katja Lenart

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 9 x komentirano
  1. 1tastar pravi:

    Novinarjev ne moreš prepričati, da je “četrta veja oblasti” navadna prodana duša, kot tožilci, policaji in vojaki. Če hočeš biti neodvisen, ustanovi svoj časopis. Samo, kdo ga bo plačeval?

  2. AzzQim pravi:

    Heh, onemogočil nastanek novih :D Le počakajte, da vas internet povozi.

  3. ZzZ pravi:

    Tujci tudi veliko vplivajo na naše medije, recimo žurnal, v lasti avstrijcev, tudi pop tv se mi zdi je v lasti tujcev… je zanimivo raziskovati ta segment medijev…več bi se moralo govoriti o tem.

  4. ervinator pravi:

    Večina novinarjev je iz komunističnega režima prišla neusposobljena za spodobno novinarsko delo, na FDV-ju kot naslednici FSPN-ja pa stari profesorji novih niso znali usposobiti. Zato pa je lahko predsednik društva novinarjev Slovenije srednješolec, faliran študent, v posmeh slovenskemu novinarstvu.

  5. mr_m pravi:

    Menda mu je mamica zrihrala mesto. :)

  6. scan pravi:

    Ja pa saj je v Dnevniku isto, tisti novinarji, ki same sebe promovirajo, da so najboljši njihov šef Lesjak ima tudi sam samo srednjo šolo. Ko pa vidim to Sandro Hrvatinovo in Brankico Petković mi je preprosto slabo.
    Kot bi poslušal predavanje na Kumrovški šoli.

  7. medek pravi:

    Same babe, itak ;)

  8. 1tastar pravi:

    No more comments from me! So že drugi povedali, kar sem hotel!

  9. konec pravi:

    enako -idem.

Komentiraj