Špargljeve mojstrovine
22. marec 2008 ob 1:17 | Črt Butul |Gospodarsko razstavišče v Ljubljani je minulo sredo dišalo po špargi. Vzrok čudovitim vonjem in okusom je bilo prestižno tekmovanje v kuhanju rižote s špargo. Kuharski mojstri so prišli iz vseh koncev Slovenije, med njimi tudi tisti iz najprestižnejših slovenskih kulinaričnih hiš, ki ne spijo na lovorikah, temveč se neprestano dokazujejo tako na tekmovanjih, kakor tudi pri svojem vsakodnevnem poslovanju. Strokovna komisija, pod vodstvom kuharskega mojstra Tomaža Vozlja, je poizkusila 13. tekmovalnih rižot in skrbno spremljala njihovo pripravo, ki je potekala pred javnostjo. Rižote je poskušalo več kot 300 obiskovalcev, med njimi tudi veliko parlamentarcev iz evropskih, pacifiških in karibskih držav, ki so imeli ta dan na razstavišču zasedanja. Najboljšo rižoto s šparglji je pripravil primorski kuhar Boštjan Jamšček iz Nove Gorice. Obiskovalci so ob kuharskih umetninah iz belušev uživali ob prvi predstavitvi Špargelj vin.
Črt M. Butul
22. marec, 2008 ob 9:05
Kje je pa mati Butulova?
22. marec, 2008 ob 10:55
Zraven :) Četrti smo bili.
22. marec, 2008 ob 11:31
ni slabo !… rižota s kuhano rukolo in slanimi fileti pa je še boljše !!… provare x credere !… ;-)
P.S.: samo,rukola ne sme biti tista kupljena ; čisto drugačen okus !…
22. marec, 2008 ob 13:14
vse ql in vredno pohvale …samo nekateri res ne vedo kaj je to šparglejeva rižota. 1. Bulc, špargelj ni beluš! 2. Kaj delajo repki od škampov v špargljevi rižoti? ..in še veliko strokovnih kiksov opazi pozorno oko
22. marec, 2008 ob 21:17
@doajen:
Glede prvega se popolnoma strinjam. Glede drugega pa imam občutek, da je popolnoma brezveze s teboj debatirati o okusih, ki niso iz prejšnjega stoletja. Upam, da se boš kot gostinec strinjal vsaj s tem, da ima vsak svoj okus in ga je treba - kakršen koli je - spoštovati. Jaz bi absolutno predlagal, da se drugo leto srečava na tekmovanju :)
ČrtB
22. marec, 2008 ob 22:54
Dragi Črt, tekmujem osebno samo tam, kjer obstajajo objektivna merila, ..torej v skoku v daljino, višino, metanju krogle, teku na 100 metrov, pitju piva na uro, ipd. …. kjer pa ima glavno vlogo pri oceni človeško bitje pa je obup, tudi če se gremo te igre pod krinko raznih kod ali tajnega ocenjevanja … veš, to je kr neki… si še mald, boš že kmalu okusil kam človek taco moli … mimogrede: a si morda že od katerega glasbenika slišal, da bi se obupno počutil, če bi moral s svojim komadom tekmovati?
23. marec, 2008 ob 19:22
Odgovoril sem tukaj.
25. marec, 2008 ob 10:06
vabim te na pomlad v medani 12.4.08…
bela vina in slavenska kulinarika….
29. marec, 2008 ob 14:52
gospod doajen očitno nimaš okusa ali pa si čisti amater na področju kulinarike predlagam da poskusiš takšno rižoto z škampovimi repki oziroma strokovno gamberi če neveš šele potem lahko kometiraš takšne stvari mene bi bilo sram napisat kaj takega sramota
2. april, 2008 ob 15:05
elvis, gamberi so kozice … in kozice niso škampi …