Thursday 26. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Socialna povišica

20. marec 2008 ob 23:25 | Denis Sarkić |

Vlada je na današnji seji sprejela predlog spremembe zakona o minimalni plači, po katerem se bo minimalna plača s 1. marcem letos zvišala za 28 evrov na 566,53 evra bruto. Predlog sprememb zakona bo poslala v državni zbor za obravnavo po nujnem postopku. Gre za izredno povišanje minimalne plače zaradi povišanja cen v preteklem obdobju, je na novinarski konferenci po seji vlade povedala ministrica za delo, družino in socialne zadeve Marjeta Cotman.

Osnovni cilj zakona je zagotoviti socialno varnost prejemnikov minimalne plače. K spremembi zakona o minimalni plači je ministrstvo pristopilo na pobudo sindikatov. Ustanovilo je delovno skupino, v kateri so predstavniki ministrstva, delodajalcev in sindikatov, delovna skupina pa je soglasje o dvigu za 28 evrov dosegla 5. marca. Dvig bodo prispevali delodajalci. Sklep o strinjanju s povišanjem je na seji pretekli teden sprejel tudi Ekonomsko socialni svet (ESS).

Denis Sarkić

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 2 x komentirano
  1. JBTPTKŠNKZDRVJ pravi:

    MIŽERIJA !!! - - -

  2. Nadek pravi:

    Vsaj ukrepajo! Prejšnje vlade so ne le nemo opazovale najnižje dohodke, ampak so se po vrsti obračale stran!!! Cotmanova iskreno želi pomagat!

Komentiraj