Thursday 26. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Poraženi MB kandidira

20. marec 2008 ob 12:02 | Vesna Lovrec |

Lanski mariborski neuspeh pri kandidiranju za zimsko univerzijado 2011 je mesto ob Dravi spodbudil k še temeljitejši pripravi kandidature za organizacijo zimske univerzijade 2013. Pri tem projektu sta se mariborski občini priključili še zreška in ruška občina, tako bi v primeru uspešne kandidature tekmovanja na zimski uvnierzijadi 2013 potekala na
Mariborskem, Ruškem in Zreškem Pohorju.

Kot je znano, je bila v začetku februarja letos v
Italiji s strani 25 županov alpskih mest izražena velika podpora Mariboru v zvezi s kandidaturo. Znano je pa tudi, da je Maribor edini kandidat za zimsko univerzijado 2013, kar pa še ne pomeni, da imajo Mariborčani »vrabca že v rokah«. Odločitev, ali se bo zimska univerzijada v letu 2013 zares dogajala v Mariboru, bo padla 31. maja v Bruslju.
Župana Franca Kanglerja smo prosili za opis planov, ki se kujejo v zvezi s tem, najbolj pa nas je zanimala resnica okoli govoric, da bi naj v Mariboru v ta namen gradili dve skakalnici za smučarske skoke.

Franc Kangler: “To ni nobeno začudenje, Maribor je bil svoj čas skakalno mesto….”

Organizacija univerzijade naj bi bila po nekaterih ocenah težka približno 200 milijonov evrov, pri čemer je na mestu poudariti, da navedeni znesek za več kot 20 milijonov evrov presega višino sredstev, ki so v letnem državnem proračunu namenjena za kulturo. Če Maribor dobi univerzijado, pa bo država morala plačati še tri milijone evrov za organizacijske pravice.

Vesna Lovrec

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 1 komentar
  1. markopigac pravi:

    Komaj čakam. Skoke. Velika nagrada Pekrske gorce.

Komentiraj