Thursday 26. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

IPI na obisku

20. marec 2008 ob 22:45 | Urh Maček |

Delegacija Mednarodnega inštituta za tisk (IPI) je v Slovenijo prišla na pogovore s predstavniki medijev in politike. Razlog obiska je novinarska peticija o vplivu države na slovenske medije, pod katero se je podpisalo 571 slovenskih novinarjev. Direktor inštituta David Dadge je za največji problem označil predvsem pomanjkanje dialoga, ker “nihče ne govori z nikomer”. “Vsak, s katerim smo govorili med našim obiskom, meni, da je nekaj narobe, vendar pa se nihče ne pogovarja preko te politične oz. medijske razdeljenosti”. Vsi trije člani delegacije IPI so se sicer vztrajno izogibali mnenjskim sodbam, ali v Sloveniji obstajajo pritiski politike na novinarje, vendar pa je Pavol Mudry iz slovaške tiskovne agencije Sita posredno nakazal, kaj si misli. “Mediji in politiki ne morejo imeti prijateljskih odnosov, ampak morajo imeti poštene odnose. Moj občutek pa je, da v Sloveniji ti odnosi niso pošteni,” je dejal Mudry. V IPI so zgroženi nad dejstvom, da podpisnikom peticije grozi kazenska ovadba zaradi sramotenja države. Izrazili so upanje, da tožilstvo postopka ne bo začelo.

Krajša izjava opremljena s podnaslovi:

Prevod Domen Ožbot in Robert L. Tuva, video Urh Maček

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 3 x komentirano
  1. Pepo pravi:

    Niso neumni, ti fantje. Če sledimo Grimsovim označbam, so “tako imenovani strokovnjaki”, po katerih je pljuval, ko je razlagal svoje skrpucalo zakona o RTV, v nekaj besedah povedali več pametnega kot Branko v treh, štirih letih. Predvsem pa so nakazali, da je priložnost v dialogu, ne monologu.

    Pretresljiva je izjava, da bi nekkj morala narediti tudi opozicijska stranka. Skoči, Borut, pa ne kot po navadi le v fitnes… Čas je za novo pismo, le da bo naslov namesto Dragi Tone tokrat Dragi Janez, pri čemer pobožno upam, da bo Janezu pisal kaj pametnejšega kot Tončku.

  2. ervinator pravi:

    Ni res, da se je pod peticijo podpisalo 571 novinarjev*. Kdor to izjavlja, je ali napačno informiran ali namerno zavaja. Vsekakor pa postanejo vprašljive tudi preostale izjave, ki se znajdejo ob tako osnovni napaki. Kdor izjavlja to neresnico, je neverodostojen.

    * Med 571 podpisniki so tudi fotografi in upokojenci.

  3. Rok pravi:

    Aha, Mudry je iz Slovaške. Je iz Belorusije tudi kdo?

Komentiraj