Thursday 26. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Denar za WWII

20. marec 2008 ob 0:49 | Urh Maček |

Vodja poslanske skupine SD Miran Potrč in njegov strankarski kolega Matjaž Han sta na današnji novinarski konferenci opozorila, da se problem pravic oškodovancev druge svetovne vojne vleče že od osamosvojitve naprej. Potrč meni, da bi si Društvo izgnancev Slovenije, ki se bori za svoje pravice, zaslužilo odgovor, kdaj bo vlada pripravila zakon, ki bo to uredil. Ta poziv vladi “nima namena stvari politizirati”, je rekel Potrč, opozoriti želijo le na to, da je vlada z zakonom odlašala do sedaj. Tega problema bi se bilo lotiti jasno in konkretno, zaslug za rešitve pa si ne sme lastiti ne opozicija in ne vlada, je še dejal.

Urh Maček

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 4 x komentirano
  1. 1tastar pravi:

    Do zdaj so bili na vrsti Maistrovi borci in borci WWI, čez kakih 10 let bo v obravnavi WWII, čez 30 let 10-dnevna vojna, čez 50 let pa padli v Afganistanu in na Kosovu.

  2. Anton pravi:

    Potrča skrbi poprava krivic samo za izgnance v nacistična in fašistična taborišča. Kaj pa izgnanci v povojna komunistična taborišča ? Pa prisilni mobiliziranci v nemško, italijansko in madžarsko okupatorsko vojsko? In vojne sirote zaradi nacističnega, fašističnega in kimunističnega terorja med drugo svetovno vojno? Pa razne druge žrtve po vojni, ki se niso strinjale z režimom in niso hotele v kolhoze in izvajati obvezne oddaje, itd..Slednje so povzročali komunisti, predhodniki sedanje Potrčeve SD.
    Zato pa zakon o popravi krivic stoji v parlamentu, ker ga komunisti, sedaj potrčevi sdejevci blokirajo, zaradi priznanja škode, ki jo je povzročal komunistični teror. To bi bilo dejansko priznanje tega, kar zgodovinarji že dolgo ugotavljajo. Komunističnega terorja ” ta rdeči” na noben način nočejo priznati in o njem slišati. In Potrč sedaj poziva Vlado, zakaj zakona ne sprejme. Sam pa ga svojimi somišljeniki skupaj z DESUS-om, LDS in ZARES blokira. Kakšno zavajanje!

  3. konec pravi:

    Komunist, zakaj nisi bil tako glasen ko si imel popolni in absolutni monopol pri odločanju vsakršne stvari cela desetletja?

  4. 1tastar pravi:

    Zapoznel odziv socializma s človeškim obrazom………

Komentiraj