Friday 27. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Intenzivne priprave

18. marec 2008 ob 20:39 | Denis Sarkić |

Vodstvo opozicijske LDS, poslanci, člani izvršnega odbora in predsedniki programskih odborov stranke so se danes zbrali na delovnem posvetu v Ljubljani, kjer so govorili o pripravah stranke na parlamentarne volitve. Ponoven mandat vlade Janeza Janše bi bil slab za Slovenijo, je med posvetom novinarjem povedala predsednica LDS Katarina Kresal. Ob tem je izrazila upanje, da imajo “kolegi iz programsko sorodnih strank” isto stališče, in sicer da bi bil ponoven mandat vlade Janeza Janše slab za Slovenijo.

Zato je glavni cilj LDS po besedah Kresalove ta, da naslednja štiri leta Slovenijo vodi opcija, ki bo gradila svojo politiko na drugačnih vrednotah. “Ki si ne bo podrejala sodstva, zato da bi sledila nekim ozkim političnim interesom” in ki si ne bo podrejala medijev. Kresalova pa je izrazila zadovoljstvo nad tem, da “kolegi iz ostalih sorodnih strank” vedno več govorijo o tem, da ne bodo sklepali koalicije z Janezom Janšo. Glede priprav na volitve pa je Kresalova povedala, da se ekipa LDS intenzivno pripravlja na to, da bodo znali ponuditi prave rešitve na pereča vprašanja, kot so na primer, kako izboljšati življenje in kako dvignit standard v državi. Volilni štab po njenih besedah še ni sestavljen, tako da tekoča opravila v zvezi z organizacijo volilne kampanje vodi generalni sekretar stranke Dorijan Maršič.

Za Vest pa je Kresalova odgovorila tudi o morebitnih LDS-ovih svetovalcih za volitve iz tujine, ali lahko LDS zmaga na volitvah in ali bi sama bila dobra kandidatka za mandatarko.

Denis Sarkić

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 13 x komentirano
  1. Pepo pravi:

    Kresalki se vidi, da je smučala, a je kar hitro prišla v politično formo. He, he, še Sarkičev Denis se je malo raztopil in bil kar obziren.

  2. Karel pravi:

    Je pa hitro prešaltala iz začetnice v izkušeno političarko. Ta jim bo še dala vetra…

  3. tiib pravi:

    Sarkič, a si po tem intervjuju dobro spal? Glede na iskrivost Katarininih oči domnevam, da si se malo premetaval, kaj? He he he he.

  4. Farad pravi:

    Bedno. Namesto, da bi poskušala volivce prepričati s kvalitetnim alternativnim programom, se Kresalova vse bolj poslužuje metode zastraševanja. Kdo ji bo nasedel?

  5. janez pravi:

    Še en dokaz da če si šolan ni ravno samoumevno da si inteligenten

  6. Todor pravi:

    Sedanja vlada je prva v poosvojitveni zgodovini, da nekaj dela. Prejšnje LDS-ove vlade so nakopale ogromen dolg, o korupciji in nepotizmu da ne govorim, podrejeni so bili mediji, vsa pomembnejša podjetja vodena s strani njihovih ljudi. Obilno jim je pomagala še ljudska stranka, ki je pa zame še večji drek. Tako, da Kresalova lahko kritizira svoje prethodnike in današnje komunistična partnerje Zares in SD. Blefira, no ja tipično za tiste, ki so se prisesali na rdečo energijo.

  7. Todor pravi:

    Če je SDS pripravjlen plačati samo 100 000 evrov za kampanjo oz. svetovalce iz tujine, potem je LDS pripravljena plačati 1 000 000 evrov za te iste svetovalce, da le spet obvladujejo vso državo.

  8. Mirko pravi:

    A ste opazili, da ima skoraj vse prispevke gospe Kresal cez nas vrli gospod Sarkić??
    Ze zadnjic se je izmikal direktneku odgovoru, ampak vsi opazimo iskrice naklonjenosti. Vsaj platonske.
    :D

  9. Kristina pravi:

    Todor, kar nekaj pišeš in očitno sploh nisi poslušal prispevka. Nikogar - razen JJ in SDS - ne kritizira, ampak govori izključno o možnih sodelovanju in skupnih vrednotah, ko omenja ostale stranke na levici. Ne glede na moje (ne)strinjanje z njo, vsaj lahko priznam, da je dobra.

    In to, da Sarkić pokriva večino novinarskih konferenc in intervjujev s Kresalovo, drži. Tako kot tudi pokriva novinarske in inetrvjuje z Golobičem, Janšo ali pa lovi poslance. Jebiga, je pač dežuren za notranjo politiko, sledi sceni in še zna postaviti kakšno vprašanje. Bi raje gledali uradne izjave in zdravo?

  10. Denis Sarkić pravi:

    Mirko, sicer je že zelo dobro odgovorila Kristina, a vseeno moram odgovoriti še sam, glede iskric in platonske naklonjenosti - ne, z gospodično Kresal nimava družabnosti, zgolj profesionalnost!

    Se pa lahko pridružujem Borutu Pahorju, upam, da mi gospodična Kresal ne bo zamerila, tudi sam osebno mislim, da je privlačna ženska. To ti lahko povem zelo direktno! Zdaj pa si misli svoje…

  11. konec pravi:

    tstar, ali misliš tudi ti , da je Kresalova z usti zelo dobra?

  12. Mirko pravi:

    G.Sarkic! tokratne vase odprte karte so zadovoljile moji provokaciji. obstaja pa tudi po definiciji profesionalna naklonjenost, ki jo vsi srecujemo vsak dan v svojem poslu.

  13. Denis Sarkić pravi:

    Mirko, aleluja! Kaj pa naj bi zdaj to pomenilo? Da sem jaz naklonjen gospodični ali ona meni???

Komentiraj