Friday 27. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Vatikanski mediator?

17. marec 2008 ob 22:54 | Denis Sarkić |

Član Mednarodnega inštituta za bližnjevzhodne in balkanske študije (IFIMES) in predsednik Slovenskega društva za mednarodne odnose, nekdanji kandidat za župana Ljubljane na listi LDS in bivši veleposlanik Slovenije v Franciji ter tudi član seniorske organizacije liberalne demokracije Sivih panterjev, Jožef Kunič je v članku, ki ga je objavil na spletni strani IFIMES-a, za reševanje problematike naše državice s Hrvaško, predlagal mediacijo Vatikana. Kunič je za Vest pojasnil, kakšna so pravzaprav njegova razmišljanja v tej zadevi.

Denis Sarkić

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 8 x komentirano
  1. 1tastar pravi:

    Rodeta za mediatorja!!!

  2. Igor Đukanović pravi:

    Zakaj pa ne? Misliš zaradi Grassetta?

    Mediator mora biti oseba, ki pušča pri obeh straneh enako neprijeten občutek, v primeru če se ga odločijo ne upoštevati.

  3. kormoran pravi:

    ne petljej mi vatikana

  4. 1tastar pravi:

    Škoda, da ni več diktatorja kot je bil Tito. On bi rekel: “Vi dole, jebite se!”

  5. georg pravi:

    Mediator ne more biti ne Slovenec in ne Hrvat. Po vsej verjetnosti je lahko to oseba, kateri obe stranki zaupata. Zelo bi si sicer želel, da bi bil to kardinal Rode, vendar on ne more pridti v upoštev, ker je Slovenec. To navajam zato, da se posamezniki ne bi po nepotrebnem izživljali nad njegovim imenom. Za mene je kardinal Rode zelo brihten Slovenec in bi morali biti ponosni na to, da je bil kot Slovenec imenovan za kardinala. Gre za človeka evropskega formata in mu mnogi tukajšni zaplotniški blogarji ne sežete niti do gležnjev.

  6. Neja pravi:

    Zame je Rode predvsem dober politik, ki poskrbi za take in drugačne interese cerkve. Zato ne čutim posebnega ponosa, ker je Slovenec. Vatikan kot mediator? Mogoče predlagatelj misli, da bi potem obe strani resno vzeli mediacijo, upoštevali dogovore in se bali posledic…..Morda je kaj na tem.

  7. 1tastar pravi:

    Kdor bi kršil dogovorjeno, bi šel v pekel oz. pakao!

  8. medek pravi:

    V katerem grmu tiči kunič :)

Komentiraj