Friday 27. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

“Poskušamo zmagati”

15. marec 2008 ob 12:00 | Denis Sarkić |

Na Vesti smo sledili informacijam v medijih, da naj bi za letošnjo volilno kampanjo Socialnih demokratov, sicer posredno preko agencije Grey Worldwide Ljubljana, “skrbela” tudi priznana agencija iz ZDA - Penn, Schoen & Berland Associates, ki je vodila politične kampanje za predsednika Billa Clintona, venezuelskega predsednika Huga Chaveza in zdaj vodi kampanjo tudi za predsedniško kandidatko Hillary Clinton. Zato smo opravili intervju z glavnim tajnikom SD-ja Urošem Jauševcem, ki je te infomacije tudi uradno potrdil in nam razložil še nekaj podrobnosti o njihovi kampanji za parlamentarne volitve.

Denis Sarkić

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 44 x komentirano
  1. Huan pravi:

    Joj, drugič jih še vpraši kaj za vraga se je zgodilo z internacionalo, zakaj je nikoli ne predvajajo? … heh, a niso social demokratska stranka?

  2. bata pravi:

    Lep si Urose kao slika i pametan kao nas stari!

    Pozdrav od tvoga brata blizanca Bate

  3. Julija pravi:

    Upam, da bo mlada ekipa tudi kmalu predstavljena. Pohvalno se mi zdi, da končno razbijamo stereotipe v Sloveniji in spustimo mlade v politiko. Da zagovarjamo mlade in, da verjamemo v sposobnost SVEŽINE. V preteklih par letih je Pahor skupaj z ekipo, torej mlado ekipo, dokazal, da je sposoben peljati Slovenijo na vrh. In če mi mladi ne bomo verjeli v mlade, ki povrhu še zagovarjajo socialdemokratske ideje, potem se raje kar izseleimo zaradi strahu pred še enim mandatom JJ-a. Jaz verjamem v spremembe, v energijo in svežino, ki jo vnaša v našo državo SD.

  4. marjan pravi:

    Podmladke imajo tudi druge stranke, kaj pa njihovi podmladki mar nimajo; svežine, energije…

    O osvežini pa SD teško govori saj je zelo zraščena z “staro miselnostjo”.

  5. Primarij pravi:

    hja,
    mladost je v primeru SD norost. Pravi mladi METROSEKSUALCI. Sicer pa želim vso srečo. Ko se srečamo stisnem roko.

  6. Kdaj če ne zdaj pravi:

    Podmladek SD je edini podmladek, ki je avtonomen, ki mu je dovoljeno razmišljati s svojo glavo in ki mu ni potrebno slepo poslušati stranke. Me zanima, koliko lahko posvoje razmišla podmladek JJ-ja. ali pa ministri J.J-a in navzdol do najnižjih uradnikov.

    Psihoza in ustrahovanje vlade JJ. je ustvarilo v Sloveniji klimo prestrašenih ljudi, ki si ne upoajo več mislit s svojo glavo, ker se jih takoj degradira češ- nismo mogli sodelovati, ali pa dobiš škatle pred pisarno s sporočilom da od danes delaš kje drugje. Da ne govorim o prisluhih. In tako naprej. Cerkev in Vatikan tesno povezana z državo. Pa ukinit splave. Pa obdavčit mlade pare, ki nimajo otrok (mogoče jih tudi ne morejo imet?). Pa nonšalantne izjave in obnašanje te vlade. Prosim vas lepo. Kaj je tu sploh dobrega za ljudi? Oni so tu, da ljudem prisluhnejo ne pa da jih preslišijo, da se delajo norca češ da naj se stavka raje pomladi pa tisto o kruhu,. ja res kul opcija. heheh. Vlada vojaška miselnost, vkončni fazi vojaških kadrov, ki se prenaša navzdol in k ise kot pandemija prenaša po celi državi. Poznam cel kup ljudi, ki se ne počutijo več kul v državi, ja, niso sproščeni. Ker je ratala cela država psihotična.

    Upam, da narod ne bo padel na njihova predvolilna darilca.

    Raznih komentarjev o stari miselnosti pa imam tudi že čez glavo. Ker skušajo očitati neke komunistične metode, ki jih pa pravzaprav uporablja ta vlada. Hehe..Smešno… V partiji so bili pa vsi, toliko o tej miselnosti, tudi zdajšnja desnica. Torej? Mladi, ki pa zdaj penetrirajo v stranko pa ne vem kaj točno so imeli z dediščino komunizma? Ali bodo njihovi vnuki tudi- komunisti? hehhe… smešno…

    Pomembno je, da se levica zdaj zbere in ne serje po levici. Pomembno je, da levi volilci nehajo filozofirati do te mere, da jih bo desno volilno telo, za katerega je značilen predvsem princip pripadnosti, torej emocij, povozilo.

    In spet bomo imeli 4 leta vojaških metod, ustrahovanja, arogance, nabavljanja tankov, poslušnosti pod vsako ceno, kazni, in komunističnih metod, komunizem se bo pa očital tretjemu rodu partijcev kot edini argumet kontra. Smešno, res. Nimajo kaj drugega za povedat kot skos ponavljajo teh nevemkoliko let podlage na let podlage. Sej to skos štancajo. Pa da smo vsi komunisti. Ker nimajo argumentov. Rdeča zdaj več ni ista kot je bila rdeča prej. Ta asociacija se zlorablja s strani desnice.

    Pa še nekaj o metroseksualcih- Borut osebno ni moj tip- če ima pa modre oči in obraz tak kot ga ima, pa ni kriv on, ampak skupek DNK, ki ga je podedoval. Ali pa mora mogoče politik imet dva velika nosova in bradavico sredi čela, da je pameten? Heheh.. res smešno.

    Dejmo jih dol že enkrat, dejmo slečt to črnino, ki jo mamo zdaj. KDAJ, ČE NE ZDAJ.

  7. marjan pravi:

    Hja podmladek SD razmišlja s svojo glavo, kdo pa vodi ta podmladek? Aurelijev sin, no vsaj pred časom ga je vodil, če ga sedaj ne vodi, naj pa kdo to pove.
    Lep primer kako se “geni” dedujejo in tudi politično prepričanje, podobno kot vera, oče “veren” sin “veren”. To so tisti rdeči “verniki”, ki so se sposobni držati prepričanja in dogem že zato, da se dedje v grobu nebi obračali in pa zato ker ta “vera” še privablja vernike in posledično omogoča naskok na oblast.

    Kao “protiargument” vsi so bili komunisti je pa tok trden kot, če bi rekel eni imajo modro kri drugi pa rdečo. Pod kožo smo vsi rdeči, samo da so eni bili “rdeči” ker so bili noslici dogme drugi pa ker so hoteli preživeti. Vsi pač niso pobegnili v tuje dežele.

    O kupu ljudi, ki se ne počutijo več varne vam pa verjamem, ker so tudi tiste z debelimi denarnicami peljali v marici. Aha, Zakon je trd vendar je zakon..

  8. Q pravi:

    Barbika naj se raje začne ukvarjati z vsebino in ne toliko formo. …precej na živce mi gre, ko vidim, da mu je izbor manšetnih gumbov pomembnejši od potencialnega vladnega programa.

  9. medek pravi:

    Mogoče bi se Pahor od Javševca lahko naučil normalno govoriti, da ne bo postal kot vremenarka na pop tv, preveč zlajnan. Za vreme je dobr, za politiko pa ne.

  10. 1tastar pravi:

    Za 70% zmago naj raje najamejo Putina! Izkušen, pa še svetovnonazorsko blizu! Mogoče jim bo po zmagi pomagal najti kakšno plinsko vrtino, potem bo pa mladi Juri trdno v sedlu.

  11. janez pravi:

    Pa kaj so v tej stranki sami toplovodarji?

  12. Katrin pravi:

    Izbor manšetnih gumbov sicer ni pomembnejši, je pa skoraj enako pomemben kot potencialni vladni program - ne se slepiti, živimo v času, ko je vizualno ravno tako pomembno kot govorjeno. Misliš, da Katarina Kresal zjutraj z vso tehtnostjo ne izbira gostote svojih najlonk? Da je JJ Urško izbral samo na podlagi njenih notranjih kvalitet?
    Dokler Pahor zmore oboje se sploh ne razlikuje od vsakodnevnega delavnika večine žensk in vseh moških, ki so javno izpostavljeni. Problem lahko nastane, če manšetni gumbi prevladajo nad programom, kar pa glede na leta, ki jih je že preživel v politiki, dvomim. Do takega položaja človek pač ne pride v kopalnici pred ogledalom.

  13. Q pravi:

    ….čakamo na alternativni vladni program in/ali vsaj pregled dela aktualne vlade po vseh resorjih. Mogoče potem obsedenost s podobo ne bo tako moteča.

  14. Kdaj če ne zdaj pravi:

    Dragi Marjan, brcaš v temo.
    1.- Njegov sin ga že zelo doooolgo ne vodi-pozanimaj se preden govoriš . Pa tudi če bi ga vodil, misliš da dobi navodila vsako jutro od očeta? Hehhe…se ve, čigave metode so to vsa ta 4 leta.
    2. Ti ne poznaš ljudi, katerih starši so verniki, otroci pa niso? In obratno? Škoda. :)) To so primeri razmišljanja s svojo glavo.
    3. Kar se tiče dedovanja- torej so po tvoje pravnuki od nacistov v Nemčiji tudi nacisti in imajo v sebi potencial, da bodo v nekem trenutku ekplodirali in začeli pohod nad žide. Plizzzzz…

    pa koliko jjih poznam, ki so bili tepeni, ker jih zjutraj niso videli na maši.
    Tako da pliz- ne generalizirajmo.

  15. Irena pravi:

    Tam kjer jaz delam smo tudi vsi lepo oblečeni, od direktorja do uslužbencev. Moški pri nas so zelo zelo urejeni, taki so časi. To res ni nič takega, se strinjam s Katrin. Kdo je kriv Ruplu, če ne zna kombinirat kravat k srajcam. Tako da je poleg slabega okusa tudi eden največjih ne-diplomatov. 0 točk na obeh področjih. Ta logika, če je lepa, je nespametna, nikakor ne vzdrži.

    Jaz prej nisem bila opredeljena, niti se nisem zanimala za politiko. Ker ga pa tile tako serjejo, sem se opredelila, ker imam poln kufer te negativne propagande in negativne energije. Navsezadnje ne prekinjajo Hribarju oddaje, ker bi bili demokratični. Ne vem še, katero levo stranko bom volila, ampak desnih sigurno ne bom.

  16. marjan pravi:

    Ta “dolgoooo” je komaj leto, poprej je pa sin vodil podmladek in to je dejstvo. Kaka navodila je dobival od očeta ne vem, me ne zanima. Je pa vprašanje ali je Oražem, ki je v podmladku Zares-a na pomembni funkciji v sorodstvenem odnosu z Zalokar Oražmovo. Kdo ve? Tudi novo ustanovljena Lipa ima zelo “familiarno” strukturo.
    Vzorec “družinske” vključenosti v politične funkcije je zelo jasen, kar se dotika “leve” opcije.
    NSi in SDS kako pa imajo pa tam v podmladkih in ožje vodstvene strukture? Morda kdo od bralcev pove.
    pravnuki od nacistov v Nemčiji tudi nacisti ? Se mogoče spominjate kako so pred kakimi 2 leti Judje v Nemčiji izražali svojo jezo ker je vnuk “nacikorporacista” imel “umetniško razstavo”. Deda je izkoriščal zastonj delovno silo za 3 rajh, vnuček pa na mestu “suženjskega dela” priredil razstavo z dvomljivim sporočilom, seveda ljudje, ki niso imeli veze z tistimi časi in tudi njihovi sorodniki niso umirali v tisti tovarni, so to “umetnost” drugače sprejeli, kot pa preživeli posamezniki in njihovi potomci.

    Vnuček se je potem užaljeno vedel kot jst nič kriv, ko pa bi imel VEST se takega “umetniškega” delovanja nebi postopal, tako pa “demokracija” in svoboda početja in mišljenja, ko je edino merilo, vzgib po zadovoljitvi osebnih tendenc, človeški spomin pa le kolateralna škoda.

    Koliko pa je takih, ki “morajo” navkljub dokazom o propadli dogmi, ki je terjala miljone žrtev po celem svetu ubogati “očete” in slediti pot “prerokov”. http://sl.wikipedia.org/wiki/Kardelj ( mar ni imel še enega sina)

  17. Jan pravi:

    Matej Orazem je Cvetkin sin.

  18. Kdaj če ne zdaj pravi:

    Dragi Marjan, dobro si me nasmejal :)
    1. sin od Jurija je končal svoj mandat že 5 let nazaj. Za njim je bil Levanič, ki je tudi končal že svoj mandat. :)
    2. zanimivo je, kako se spoznaš na levo opcijo v detajle, o desnici pa hm… ne bi vedel nič.. Sorodstvenih vezi tam ni, kajne… :) Poglej si, s kom je Kukovičeva v sorodu, poglej si ljudi po kabinetih, poglej si vezi Vatikana z desnico. Za začetek. Ali pa samo glej TV. ;) saj kakšna stvar tudi pricurlja.
    3. primer enega vnučka - umetnika - ne dokazuje tvoje teze, da so pa zdaj vsi tardeči, vsi so komunisti, daj no, smešni ste že s temi komunisti. To je sistem, ki je propadel in ga v taki obliki več ne bo , vi pa zganjate paranojo. Kaj zaboga ima 5 letni otrok nekega človeka, ki ni desen, vezo s komunizmom. Heheh.. Ja, vsi, ki ne hodijo v cerkev, so posledično komunisti. Imam prijatelja, ki hodi v cerkev, jaz ne, in se med seboj razumeva. S tem da njegova mama njemu pravi da se ne sme družit z mano, ker sem komunistka, ker ne hodim v cerkev. Ne moreš verjet, kje je tle kako kristjanstvo pa dobrota pa toleranca. Kakšne primitivne povezave so to. Je pa res, da metode režima nikakor niso mrtve in niso bile lastne samo komunizmu, ampak tudi cerkevnim krogom, vojski…in jih še kako dobro uporablja trenutna desnica. Samo da ljudje izginevajo v drugačnih oblikah- nenapovedano na druga delovna mesta.

  19. Zofija pravi:

    Glede na razpravo o Mladem forumu SD, naj samo dodam, da je to enden najbolj demokratičnih podmladkov v Sloveniji , ki ima vsaki 2 leti programsko - volilni kongres na katerem so bili izvoljeni takšni in drugačni predsedniki. Ja v letih 2001-2003 je bil tudi Luka Juri. Ja in? Imel je pač svojo politiko - ki je bila mimogrede - zelo prepoznavna, pred njim so bili predsedniki Aljuš Pertinač, ki je kasneje kandidiral za predsednika stranke, kot protikandidat Borutu Pahorju. Potem so bili tukaj še predsedniki kot so: Žiga Čebulj, Sebastijan Jeretič, Dejan Levanič in še bi se dalo naštevati. Ta podmladek ima veliko mladih perspektivnih, ambicioznih ljudi, ki so tudi zelo delovni in podkrepljeni z znanji in aktivizmom. Med njimi je tudi trenutni glavni tajnik stranke Uroš Jauševec. Temu mladeniču je uspelo nekaj, kar se nobenemu niti sanjalo ni. Okrepil je strankino mrežo, postavil na novo organizacije, kjer niso delovale in kjer jih sploh ni bilo. Skratka, prihodnost stranke je definitvno na mladih ljudeh.
    Borut pa,… brez mladine bi zelo zelo težko peljal stvari. Tega se tudi sam zaveda. Program stranke bo pa definitvno objavljen v času pred poletnimi počitnicami. Kar se pa tiče “dedovanja” je pa to stvar preteklosti in stvar obremenjenih ljudi. Mladi pa nismo obremenjeni, kajne :-)

  20. marjan pravi:

    Samo da ljudje izginevajo v drugačnih oblikah- nenapovedano na druga delovna mesta.
    Res čudno primerjavo ste dali z ljudmi, ki so “izginevali” ne karierno pač pa dejansko. Če sem jaz vas nasmejal lepo, vi pa z primerjavo eksekucije in kariere niste nasmejali, prej ste povedali, kaj ima za vas vrednost.

    Kot ste sami lahko ugotovili o “levi” opciji ne vem vsega prav tako ne o desni zato hvala, ker ste me popravili.

    Ne potrjuje teze, kakor je tudi ne zavrača. Bi se pa verjetno še našlo precej podobnih primerov
    ( recimo Jorg Haider..) Sigurno se nacizem in komunizem ne bo mogel pojaviti v obliki kot v času pred in po 2 vojni (kar se Evrope in “razvitega” sveta dotika). Ampak temelji obeh ideologij pa še živijo tako pri Haiderju kot Putinu.

  21. Diesel pravi:

    No lepo, sedaj se je le pokazal - vedela sem, da morajo imeti tudi v SD kakega golobčka - saj že nekaj časa opažam izjemno aktivnost te stranke.

    Dejstvo je, da ima sd ta trenutek najboljšega predsednika (in ni zanemarljivo, da je še vsaka stranka, ki je kadarkoli zmagala, imela močnega liderja, ne zgolj program in stranko). Vendar pa brez ljudi, ki dobesedno dnevno delajo na tem, da sledijo idejam teh šefov, stranke ne zrastejo …
    Videti je, da tale mladi mož full dela …

    Moj občutek je, da bo še pomembno so-kreiral tale naš politični prostor. Kje se je skrival? Pohvale..

  22. petrček pravi:

    uroš, ti si car in socialni demokrati bojo zmagali na volitvah 2008!

    vse najboljše iz bruslja ;)

  23. Carlos Contreras pravi:

    Janez, verjetno je v tej stranki prav tolikšen delež “toplovodarjev” kot v RKC. Mogoče še manjši. Kdo bi vedel. Lahko greš pa “undercover” preverjat.

  24. konec pravi:

    Komunisti so se vedno imeli za zelo velike demokrate , seveda če ni bilo prisotnih drugačnih mnenj.

  25. štajerc pravi:

    Upam vsaj, da so pripadniki SDjevega podmladka na žurih po študentskih domovih ne delajo več norca iz Evangelijev in Svetega pisma.
    Nekaj kulture in spoštovanja, pa čeprav do drugačemislečih, bi pa takim “strpnežem” vseeno pritikalo, kajne?

  26. Gašper pravi:

    Rdeča barva hitro zaslepi. Treba je poslušat kaj rečeta Pahor in Jauševec, potem pa pogledat kaj naredijo resnični (zelo maldi) šefi: Potrč, Breda Pečan, Potrata,… Dejanja govorijo in NE le besede…

  27. Micky pravi:

    A je kdo gledal včeraj oddajo As ti tud not padu z gostom Pahorjem? A ste mogoče opazili, da nas že pripravlja na to, da tudi z njim na čelu vlade naj ne pričakujemo kakšnih boljših rezultatov. Recimo ko je rekel, da inflacija 6% sploh ni slab rezultat, ker bi bila lahko tudi 7%. Predvsem se mi zdi, da gre pri tej stranki predvsem za zunanjo podobo, da pa znotraj ni ne nobenega pravega programa, niti kakih drugih ljudi, razen Boruta. Raznih Tonetov Ropov, Cviklov, Potrčov, Potrat, pa mislim, da so ljudje že pošteno siti. Mogoče se motim…

  28. Ljubo pravi:

    Zdej pa nč ne štekam…. RDEČI, BELI, ČRNI, MODRI,RUMENI,ZELENI….. pa koji vam kurac kere barve, tolk al tolk ste farbnblit u ril lajfu, zdej boste pa predaval o barvah…. majko vam….
    Čez tedn beli al črni za vikend pa rdeči in srebrni….. jej jej jej …. Ker politik je dobr? NOBEN! Vsi so isti Đirloti en bolj eni manj.

  29. gen.Ripper pravi:

    Dejstvo je, da niso vse barve enake. Rdeča je barva komunistov, za njih pa se ve, da jedo otroke in kvarno vplivajo na naše telesne fluide.

  30. Optimistka pravi:

    Saj ne morem verjet da se sploh pogovarjamo o barvah…kot da barva determinira vse kar obstaja…potem bi lahko rekli za JJ-evo rumeno, da je to barva ljubosumja, za BP-jevo rdečo, da je barva ljubezni. Zdaj je sicer na ljudeh da izberejo primerno stanje, ki ga želijo čutiti.

    In če bi politike začeli pri nas gledati na ljudi in kaj dejansko sporočajo…v celoti, bi tudi bolj pomagalo Sloveniji. Že to veliko pove, da povprečen Slovenec oz. Slovenka prebere kaj o politikih v rumenem časopisu. Je to mogoče zato, ker bolj strokovnih člankov ne razumejo? Je mogoče zato, ker je vse ostalo “itak brez veze”. Ja, “brez veze ta politika” je izraz, ki ga velikokrat slišim in zraven je ponavadi dodan še “me sploh ne zanima”. Aja, kaj pa potem te zanima? Kateri fax boš vpisal-a? Kje boš našel službo? Zakaj ne moreš na dopust na Maldive in se moraš zadovoljiti vsako leto s počitnicami v Izoli v štirisobnem apartmaju? So ta vprašanja aktualna?? Pa ste res tako naivni, da mislite, da vodenje države ne pomeni vsega tega? Vodenje države pomeni oblikovanje družbe v kateri živimo… vas…nas…vseh, ki obstajamo. Kreira nam življenje vsepovsod. Je pa seveda velika razlika kako nekdo vodi državo. In kaj je najbolj uspelo dosedanji politični oblasti je to, da ljudi sploh ni izobrazila kaj pomeni neka vladna garnitura, kaj pomeni njihov program… Uspelo je to, da vodi nevedne ljudi, ki padajo na ene in iste fore in ki politiko in politike vedno bolj ponižujejo. Vendar pa je stanje odnosa do politike le zrcalna podoba ljudi, ki tu živimo. Voditi nevedne ljudi je nekaj najlažjega na svetu. Težje je ljudi izobraziti na raven, ko bodo dejansko razumeli kaj jim ponujajo politiki. Kaj jim govorijo v svojih programih. Mislim da je bolj malo državljanov in državljank, ki vejo 5 značilnosti demokratskega sistema vodenja, liberalnega in socialdemokratskega. Slednji so najmanj ljubljeni od širokih množic, ker jih te enostavno ne razumejo. Ne razumejo in ne verjamejo, da jim gre dejansko za ljudi, za njihov blagor. In kaj je Borut Pahor? Borut Pahor je vztrajen, konsenzualen, včasih preveč iskren. In tega ne bi verjela, če ga ne bi vsaj bežno poznala. Ampak ga. In poznam ljudi okoli njega. Ekipa, ki ga obkroža je mlada, intelektualna, polna energije in sposobna razumeti ter čutiti. Ne bo jim zmanjkalo poguma, ker pogum črpajo iz ljudi…popolnoma navadnih ljudi, z navadnimi problemi…iz nas!!!!

  31. marjan pravi:

    Mhm v 3 letih se ljudi izobrazi iz osnovne šole kjer so bili 60 let do doktorskega naslova. Kakšna pospešitev. Ste pozabili, da je tudi SD vladala 12 let torej za osnovno in še srednjo šolo. pa tudi ni “izobrazila ljudi” do raven, ko bodo dejansko razumeli kaj jim ponujajo politiki. Ampak saj za ta namen se je pojavil Zares, ki izhaja iz postavke, da tudi politika vsega ne ve (intervju GG Katedra Februar 2008).

  32. neznanka pravi:

    nehajte že tarnat ali pa si pripisovat neke navidezne hvale. tisti, ki še niste, začnite delat, pa boste potem lažje kritizirali.Menim, da največ velja zdrav razum, zto ga uporabite nam (SD) v prid.Vsi si želimo spremembe, torej prispevajmo kaj zato!

  33. marjan pravi:

    Ja vsi si želimo spremembe in da bodo že to jesen v parlamentu le zdrave politične sile, z jasno vizijo napredka in razvoja.

  34. Nadek pravi:

    Jauševec: “V SD menimo, da je Slovenija na napačni poti.”

    Sta Pahor in Jauševec v isti stranki? Pahor je namreč nedolgo nazaj v
    Kamniku med drugim povedal tudi naslednje:

    “Predsednik SD Borut Pahor je na presenečenje mnogih podal kar precej
    pohval na račun sedanje vlade: med drugim je poudaril veliko gospodarsko
    rast, ki že dalj časa presega 6%, nizko stopnjo brezposelnosti, in
    dejstvo, da se je Slovenija v razvitosti (BDP) v 4 letih s 73% evropskega
    povprečja dvignila na 98%. Posebej je izpostavil, da se je problema visoke
    inflacije potrebno sicer dobro zavedati, da pa so ga njegovi ekonomski
    svetovalci opozorili, da se ga ne sme prenapihovati in prikazovati bolj
    problematičnega kot v resnici je. Po Pahorjevih besedah je srž njihove
    alternative vladne politike, da podoben trend gospodarske rasti nadaljujejo
    tudi po volitvah in ga morda celo še izboljšajo in to kljub temu, da se
    bo verjetno v naslednjem obdobju v svetu pojavila delna gospodarska
    recesija, s čimer se bo sedanja ugodna gospodarska rast v Sloveniji
    utegnila zmanjšati.”

    Več pa na:

    http://www.nsi-kamnik.net/novice.php?id=1030&arhiv=2008-3

  35. t-mac pravi:

    marjan, a ti znaš računati? Kako hudiča si prišel do cifre 12-ih let vladanja SD-ja??? Že sama trditev, da je SD vladala je nenatančna saj nikoli ni bila v vladi kot najmočnejša stranka, vendar ok - upoštevajmo to kot sovladanje v Vladi RS. SD je bila v vladah od 1993-1996 in nato 2000-2004, torej skupaj 7 let. Za primerjavo, SDS je zdaj na oblasti (seštevek sodelovanja v dosedanjih vladah) že 9. leto.

    Raje se prej pozanimaj, preden še kake bedarije napišeš.

  36. konec pravi:

    Optimistika:praviš: “Voditi nevedne ljudi je nekaj najlažjega na svetu. Težje je ljudi izobraziti na raven, ko bodo dejansko razumeli kaj jim ponujajo politiki” - imeli ste enoumje in vodili vse za celih 60 let, če niste uspeli in če so Slovenci torej tako neizobraženi, bi morala krivit predvsem tvoje komuniste.

  37. marjan pravi:

    Hvala t-mac kdo pa je bil v vladi 96-00

  38. t-mac pravi:

    @marjan: LDS in SLS

  39. Nadek pravi:

    A SD pa ne? Zanimivo… V vladi 96-00 sploh ni bilo SD, prav tako jih ni bilo v opoziciji… Kje pa so bili? Pisali so alternativni vladni program… Ali pa kaj popolnoma drugega.

  40. t-mac pravi:

    Nadek, kolikor vem so bili v opoziciji, razen zadnje leto ko je koalicijo zapustila SLS (zaradi združitve z SKD-jem). Nato pa je vlada tako in tako padla in prišla je Bajukova vlada za pol leta.

  41. t-mac pravi:

    Drgač si pa lahko greš pogledat na wikipedio (http://sl.wikipedia.org/wiki/4._vlada_Republike_Slovenije) in mi povej kateri izmed ministrov je bil iz ZLSD. Jaz ne vidim nobenega.

  42. t-mac pravi:

    No, pa še en link bom nalepil: http://www.mladina.si/tednik/200301/clanek/sto-ministrov/

    Tukaj se lepo vidi, da ZLSD med leti 1996 in 2000 ni imela ministrov, torej je bila v opoziciji. Leta 2000, ko je pa Drnovška zapustila SLS pa je podprla vlado, vendar Drni ni uspel zbrati večine v parlamentu in nadomestil ga je Bajuk s svojo desno vlado.

  43. Rodman pravi:

    Za Uroša in mlado ekipo SD-ja 5 plus, in zmaga bo šele začetek… :)

  44. Nadek pravi:

    t-mac, sem preveril in imel si prav! SD je bila v letih 96-00 v opoziciji.

Komentiraj