Klobasa ali salama?
15. marec 2008 ob 23:58 | Vesna Lovrec |Goriški študentje so svojo tradicionalno prireditev Mortadeljado preimenovali v Mortadeljado tour, kar pomeni, da Mortadeljada letos ne bo potekala samo v Ljubljani, kot se je to dogajalo zadnjih 13 let, ampak tudi v Mariboru, Portorožu in v Novi Gorici.
Turneja kraljice mesnin je že štartala, in sicer v Mariboru, v študentskem prireditvenem centru Štuk. Prejšnjo sredo, 5. marca smo na Mortadeljadi dobili vtis, da 30 kg težka klobasa oz. salama (kaj mortadela dejansko je, smo se spraševali ves večer) sploh ne bo pošla. Prireditev namreč ni bila ravno dobro obiskana, kljub temu, da sta mortadelo velikanko poleg Kingstonov pospremili še glasbeni skupini MI2 ter Zoran Predin in žive legende. Tisti, ki pa so prišli, so za Vest ocenili, da je vstopnina v višini 7 evrov za študente enostavno preveč.
Lea Simčič: »Mortadela je popolno nekaj zase, se ne razpravlja o tem, ali je salama oziroma klobasa, ampak je mortadela – mortadela«
Gorški študentje vabijo na mortadelo še v Portorož - 19. marca, v Ljubljano - 26. marca in na zaključek v Novo Gorico - 18. aprila.
Vesna Lovrec
16. marec, 2008 ob 1:17
Preprosto predrago. Za 7 € grem raje v trgovino po 40 dag mercatorjeve mortadele, pa sikspek ;)
16. marec, 2008 ob 8:35
V Tušu pa za 7€ dobiš 1,9 kg italijanske mortadele.
Pravijo, da je treba v dobro mortadelo dati tudi nekaj oslovskega mesa. Mogoče so pa goriški študenti zmleli kakšnega svojega kolega.
16. marec, 2008 ob 11:54
hehehehe, 1tastar, mislim, da nisi daleč od resnice. :)
16. marec, 2008 ob 16:23
Samo enkrat so me nasrali. Ni bilo mortadele sploh.
16. marec, 2008 ob 17:58
torej, po moje se reče salama, ampak se pa v prispevku večkrat pojavi beseda klobasa.
sam jo imam najraje v sendviču s sirom in tatarsko omako, če je zraven kakšen wosu pa tut uredu.
17. marec, 2008 ob 0:58
Mortadela je izključno iz svinjskega mesa. Tiste “kocke” maščobe, ki dajo tako značilen videz, morajo biti pa obvezno iz masti na svinjskem vratu. Le na tem predelu je mast dovolj čvrsta, da se med obdelavo ne razstopi in razpade. Zelo “zdrava” hrana, ne?
18. marec, 2008 ob 15:28
ku ste hard…ma mortadeljada je zakon…če mortadele ne dobiš, se ga pa vsaj nažuraš. kateri študent pa gre na žur z namenom, da bo jedu mortadelo? lepo te prosim =). moreš bit iz gorice, da razumeš pomen mortadeljade=)…ku cvičkarija za dolence. na cvičkariji je tudi liter cvička precenjen, ma še vedno sta dobro obiskani prireditvi, a je tako?
vstala primorska =)
18. marec, 2008 ob 15:32
btw…mortadela je mortadela…ni nobena klobasa al salama al karkoli druzga =)
19. marec, 2008 ob 13:02
kaj goričani ste cepljeni proti razmišljanju al kaj ?
27. marec, 2008 ob 16:29
Hmmm cena ni bla predraga samo Mariborčani so revni….. Res standard u Mariboru je nizek tko pač je……
Na obali ko je bila Mortadeljada se ni zdelo nobenmu drago ……Govorimo da mala piva na obali je stala 2,5€ u Mariboru pa velika točena 1,3€…..
Moremo si priznat da pač maribor nima pravega standarda!!!! Pika!