Friday 27. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Davčne oaze

15. marec 2008 ob 10:46 | Denis Sarkić |

Pogovor z direktorjem Davčne uprave RS Ivanom Simičem o t. i. davčnih oazah, dacarjih in slovenskih utajevalcih davka, dohodnini, ljubljanskem klubskem nogometu in Olimpijah ter o stilski preobrazbi e-davčne svetovalke Vide.

Denis Sarkić

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 19 x komentirano
  1. doajen pravi:

    A to je del tiste poravnave, ko je gospod Simič umaknil tožbo proti Vest.si?

  2. medek pravi:

    Rojen lažnivec.

  3. 1tastar pravi:

    Mene pa bolj kot davčne oaze zanima, kako bi lahko toliko zaslužil, da bi se sploh splačalo utajiti davek!!!!

  4. Denis Sarkić pravi:

    Direktor je kompetentna oseba, ki je pač najlažje odgovarjala na to temo, ni del nobene poravnave!

  5. tiib pravi:

    Meni je pa tale gospod simpatičen, ker ima na vsako vprašanje pripravljen odgovor in ga ni mogoče presenetiti. Poleg tega je opravil ogromno dela na davčni upravi.

    Ali je honorarno tudi lump, to pa naj ugotavljajo tisti, ki so za to plačani in usposobljeni.

  6. Mirjana pravi:

    če mi kdo razloži, kuga je povedal gospod in čemu služi ta interviju, mu bom hvaležna…pa še Lipica, …tik poleg….no ja,…imajo res nekaj skupnega…oba sta prizadeta za 100.000 euro/komad…dajmo fantje, pogrešam dobrih intervijujev,…Denis da ti da fare!

  7. JBTPTKŠNKZDRVJ pravi:

    DURS - kakor za koga !… na neki članek iz Mladine pa tale gospod še vedno ni odgovoril ??… :-(

  8. bogojina pravi:

    Kaj je zdaj. zakaj gospod teško zaspi?

  9. bogojina pravi:

    Davčni vrtiljak čedalje hitreje poganja tudi podjetja v Sloveniji, Ivan Simič, generalni direktor davčne uprave Republike Slovenije, intervju v DELO-FT, 03.03.3008, stran 8,9. Ni kaj, rekli bi, da je njegovo poznavanje tovrstne problematike izjemno. Suvereno podaja odgovore na problematiko utaj DDV v vrtiljakih, o izmenjavi podatkov po VIES, o dolžnosti davčne uprave, da dokaže obstoj objektivnih okoliščin, da so ugotovili, da direktorji navideznih družb niso bili usposobljeni za izvajanje dejavnosti (sam je nekoč razlagal, da je kot davčni svetovalec veliko podjetij registriral na klošarje), da v kolikor davčni zavezanec v postopku pred davčnim organom dokaže, da je ravnal kot skrben gospodar ne more prevzeti odgovornosti za DDV, ki ga navidezna družba ni plačala, poznavanje prakse Evropskega sodišča….
    In če preverimo na konkretnem primeru, kako direktor davčne uprave Ivan Simč to svoje znanje udejanja v vsakodnevnem življenju je najboljše, če pogledamo in primerjamo vsebino njegovega intervjua z vsebino pritožbe njegovega podjetja SIMIČ&PARTNERJI, d.o.o., od 14. 02.2008, ki sta ki sta jo vložili pooblaščenki tega podjetja ga. Nevenka Simić Mićunović-sestra direktorja davčne uprave i Tanja Kaltnekar na odločbo davčnega urada Ljubljana številka: DT 0610-239/207-22-0803-49 z dne 07.01.2008. Kakšno naključje? Prav v tej pritožbi in intervjuju se pomavljajo skoraj identični stavki in stališča skupaj z vsebino sodb sodišča (tretji senat) z dne 6. julija 2006. V pritožbi podjetje SIMIČ&PARTNERJI, d.o.o. dokazuje davčnemu organu, da pritožnik nima nikakšne zveze z misig trejderom, pa čepra je temu za kvazi opravljene storitve plačal skoraj 150.000.000,00 SIT + 31.000.000,00 SIT DDV za baje v dokaj kratkem času opravljene storitve, čeprav podizvajalec ni imel niti enega zaposlenega delavca. Pri tem, davčnemu organu očita zmotno in nepopolno ugotovljeno dejansko stanje, kršitev materialnega prava in pravil postopka. Kdo je torej od koga plonkal ali direktor davčne uprave od zaposlenih v podjetju SIMIČ&PARTNERJI d.o.o. ali zaposleni v tem podjetju od direktorja davčne uprave? Ne da bi ga obsojali, bog ne daj, da generalni direktor davčne uprave Republike Slovenije Ivan Simič sploh ima kaj s tem, prepustimo naj to poreverijo organi pregona!

  10. realist pravi:

    Bogojina,

    tvoj primer, ki si ga navedel je popolnoma izmišljen. Nobena navedba ni resnična.

    Mimogrede, ali se ti podpisujejš tudi kot JBTPTKŠNKZDRVJ, MIRJANA, DOAJEN IN ĐORĐE.

  11. realist1 pravi:

    Gospod realist. Če že pišete demanti, ponudite kakšne dokaze, zakaj je primer bogojine popolnoma izmišljen in da nobena zadeva ni resnična.
    In tudi mimogrede, ali ste vi mogoče Ivan Simi?
    Kaj pa če je vse res?

  12. sodelavka pravi:

    Realist1,

    si popolnoma brez idej. Zmanjkuje ti že imen in si vzel kar ime realista ter dodal 1. S tvojo reakcijo na njegov zapis si dokazal, da zgoraj navedeno drži in da si Đorđe, Đorđe Perić. Ker te dobro poznam, saj delam v tvoji bližni, vem kakšen si in kaj si počel, zato ne napadaj direktorja, saj boš na koncu pogorel. Vsi vemo, da direktor ni vplival na tebe. Celo zadevo si zakuhal sam. Rajši namesto pisanja po forumih malo študiraj davčno zakonodajo, saj jo nisi nikoli poznal, poleg tega pa ti ne bo treba ves čas nadlegovati sodelavcev, da ti pomagajo kot majhnemu otroku. Pa nehaj kršiti kadilski zakon in nehaj kaditi v našem bifeju, ker bom poklicala inšpekcijo.

  13. sodelavka pravi:

    Realist1,

    še en dokaz, da si Đorđe Perić. Ko si vpisal komentar pod realist1, si pozabil izbrisati URL, ki pa je “Pucajte”. Pod tem URL pa si na VEST.SI pisal že v prispevku “Muke za 230.000 EUR” in to kot Đorđe (3.2.08 ob 1:11), kot Jurček, kot Davčni svetovalec (si daleč od njega) in kot Đorđe Perić (4.2.08 ob 19.07, pa še svojo telefonsko številko si pustil). Če bo Simič to prebral, bo imel dovolj materiala še za eno tožbo, saj ga očitno maltretiraš, oziroma vršiš mobing. Res si šlampast.

  14. Đorđe Perić pravi:

    spoštovana sodelavka. Vaše navedbe na forumu so očitno “diktirane”. Zagotovim vam lahko, da se pred direktorjem le branim, da bom pogorel, kot navajate, pa je to vaša želja. Verjemite mi, da ne želim nobenemu, da pogori. Kar se tiče vaše navedbe, da direktor ni vplival na postopek pa upam, da boste to prišla pričati na sodišče. Spoštujem vaš nasvet, da se lotim branja davčne zakonodaje vendar bi rad opravil vpogled v vašo strokovnost, glede na to, da se imate za tako strokovno. Vaše opozorilo, da neham kršiti kadilski zakon kaže na vašo bedno zahrbtnost, saj mi to ustno niste pripravljena povedati in sicer iz preprostega razloga, ker je ta vaša navedba neresnična. Korektno bi bilo, da me na take zadeve prej osebno opozorite. Kaj ne da? Naj vas seznanim, da nimam nikakršnega strahu pred že vloženim odškodninskim tožbam Ivana Simiča proti meni še manj pa do njegovih eventualnih bodočih tožb. Morate vedeti, da sem sedaj jaz na vrsti, da zoper Ivana Simiča, Pavela Omahna in domnevno nadlegovano obrtnico začnem vlagati kazenske ovadbe in odškodninske zahtevke. No, naj vas seznanim, da ravno ta vikend pripravljam četrto kazensko ovadbo zoper Ivana Simiča, ki jo bom na Okrožno državno tožilstvo v Ljubljani vložil naslednji teden. Glede na to, da nimam denarja za odevtnike jo bom sestavil in vložil osebno, pregon pa bodo glede na utemeljen sum storitve očitanih kaznivih dejanj prevzeli organi pregona. Za vaš zapisan stavek “Res si šlampast” naj vas poučim, da je to besedo “šlampast” Simič uporabil že pred Komisijo DZ za nadzor proračuna in drugih javnih financ, ki razkriva, da bi lahko ta sodelavka bila prav Ivan Simič. Vabim vas na javno obravnavo, ki je razpisana 22.4.2008 ob 09:15 uri na Okrajnem sodišču v Ljubljani, da vidite kako se predstavijo dejstva in dokazi sodišču. Kljub temu, da je najel odvetnika, ki ga zastopa kot Ivana Simiča in ki v neki drugi zadevi zoper mene zastopa DURS me ni strah. Strah me je le tako bedno zahrbtnih “sodelavk” kot ste vi. Sreča, da vas ni veliko takih in da boste z odhodom gospoda, ki ga hvalite tudi sama mogla najverjetneje z njim. Bomo videli! Lepo vas pozdravljam. Đorđe Perić

  15. est pravi:

    Bogojina 23.marec ob 22:46
    Potreben bo tečaj slovenskega jezika!!!!! š/ž

    Bogojina 23.marec ob 23:26
    Na voljo imaš veliko natančnih podatkov, zato si zagotovo nekje pri koritu.Kaj na “razgaljenje” tajnih, davčnih podatkov poreče ga.Nataša Pirc Muser.

  16. sodelavka pravi:

    Đorđe,

    torej si le priznal, da za vsem stojiš ti in da ti izdajaš davčno tajnost pod imenom “bogojina”. Kako lahko to počneš? Ali sploh veš kaj pomeni davčna tajnost?

  17. vikl vokl pravi:

    sej, Đorđe bo na koncu vse priznal….

  18. želva pravi:

    sedelavka, 13. april, 2008 ob 19:01. Iz vašega prispevka je razvidno, da ne poznate kazenske zakonodaje. Na davčno tajnost se ne morete sklicevati v kolikor gre za utemeljen sum storitve kaznivih dejanj.

  19. jože pravi:

    v naši obljubljeni deželi je že vse prepovedano in obdavčeno tako da človek več ne ve kaj počet ,šel bi za tajkuna pa sem malo kasen so že v glavnem vse pokrali ,šel bi za direktorja pa žal nisem v nobeni stranki ,šel bi v mafijo pa nevem kje se učlaniš,mislim da je najboljša trenutna varjanta se povezat z matildo pa ni več skrbi in materijalnih problemov.kaj se je to napravilo z našo slovenijo in ljudmi pa lahko vprašate naše politike in namišljeno europsko unijo ki rine v pm…….

Komentiraj