Friday 27. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Zaslišani Rop

14. marec 2008 ob 1:59 | Urh Maček |

Preiskovalna komisija DZ, ki preučuje domnevno sporne prodaje deležev Kapitalske družbe (KAD) in Slovenske odškodninske družbe (SOD) v 83 gospodarskih družbah, je danes zaslišala Antona Ropa, ki je bil pred leti na vodstvenih mestih KAD-a in SOD-a. Drugi vabljeni, Milan Martin Cvikl, se je opravičil in ga bodo vnovič povabili 18. marca.

Predsednik komisije za ugotovitev politične odgovornosti nosilcev javnih funkcij v zvezi z domnevnim oškodovanjem državnega premoženja pri prodaji deležev KAD-a in SOD-a v gospodarskih družbah Branko Marinič je na novinarski konferenci nastop Ropa pred komisijo ocenil kot aroganten. Člani komisije so po njegovih besedah od Ropa pričakovali konkretne odgovore glede konkretnih prodaj deležev v omenjenih 20 podjetjih, zdaj pa se bodo morali pač “opreti na dokumentacijo, ki jo imajo na voljo in iz tega sklepati”.

Uvodna pojasnila:

Odgovori na vprašanja:

Urh Maček

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 5 x komentirano
  1. Rado pravi:

    Bebava komisija!
    Kar prav je, da jo je Rop “povozil”!

  2. Rob pravi:

    To, da je ta komisija bebava je resnično, a resnično je tudi to, da sta bila KAD in SOD v času Ropa ter Cvikla popolnoma neučinkovita

  3. lacko pravi:

    joj joj, kaj zdaj bo štajerski marinič ugotavljal kršitve???
    … a je svojo kršitev, ko je “nekdo drug” namesto njega opravljal izpit iz nemščine na FOV (pa so ga žal dobili), že raziskal???

    Vesti predlagam, da so intervjuji z njim od sedaj naprej v nemškem jeziku, da bo pridobil nekaj prakse in končno opravil ta izpit

  4. simpatikus komunalis pravi:

    ejga kdo pa je ta??neki nov janšov kljukec.

  5. 007 pravi:

    Dejstvo je, da Velikega Analnegatika iz Ribnce ni več na odprti sceni. Kaj je zdaj to? Mesija, da ga ne slučajno kaj ne lomiš?? Našega Analitika pa kar pr mir pust.da se bomo mel komu vsaj smejat.

Komentiraj