Friday 27. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Šest pokrajin

13. marec 2008 ob 1:30 | Urh Maček |

Skupina nepovezanih poslancev Lipa je včeraj vložila svoj predlog zakona o ustanovitvi pokrajin, ki predvideva uvedbo šestih pokrajin, določa njihov obseg, številčno sestavo pokrajinskih svetov ter upravne sedeže pokrajin. Pri predlogu poimenovanja pokrajin so upoštevane zgodovinske, zemljepisne in kulturne značilnosti območja. Zakon tudi omogoča, da se pokrajine po konstituiranju poimenujejo v skladu z odločitvijo pokrajinskega sveta. Po predlogu nepovezanih poslancev Lipa bi imeli Štajersko-Prekmursko, Ljubljansko, Celjsko-Koroško, Dolenjsko-Notranjsko, Primorsko in Gorenjsko pokrajino.

Predlog zakona s šestimi pokrajinami.

Urh Maček

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 8 x komentirano
  1. medek pravi:

    Šest je lepa cifra :-))

  2. 1tastar pravi:

    Še lepša je 3 . Štajerska, ostala Slovenija in moje dvorišče!

  3. Prlek pravi:

    Zanimivo, ta predlog regionalizacije Slovenije, ki ga predlaga LIPA, pa podpiram. Nasprotujem predlogu pomurske pokrajine, s katerim si prekmurci želijo podrediti Prlekijo. Tudi Srbi so si podredili Kosovo. Pa je prišlo do ocepitve, ker bi se drugače poklali. Enako si želijo prek parlamenta podrediti Prlekijo Prekmurci, ker si želijo večino in nad vlado v pokrajinskem svetu. Prišlo bo do klanja. Škofijo so nam že vsilili.
    Upoštev pride samo Štajersko - Prekmurska pokrajina.

  4. Mirjana pravi:

    Do sedaj edina smotrna rešitev in argumentirana s točnimi dejstvi. Sedaj se bo videlo katere stranke lobirajo za bodoče podpornike na predvolilnem bojišču. Marsikoga bo potrebno nagraditi post festum.
    Zato pa rabimo kar neki pokrajin in pokrajinc…

  5. t-mac pravi:

    A ne bi bila po tej logiki dolenjsko-notranjska pokrajina daleč največja?

  6. KORMORAN pravi:

    Bela krajina manjka.7 pokrajin kupčkanje z volilnimi okraji .

  7. Gašper pravi:

    NSi je že lani poleti dala v razpravo število 6 pokrajin, tako da ne mormo glih rečt, da je Lipa prva…

  8. iztok pravi:

    Mislim, da je predlog življenski, predvsem pa naravnan na najmanjšo možno širitvijo birokratskega aparata.Komentar, da je Štajerska iber ales nad drugimi pokrajinami in da pride v poštev le še njegovo dvorišče kot možna pokrajina, kaže na to, da nekateri niso zreli za komentarje, da o demokraciji ne govorim. Zato: LIPA, korajžno dalje, imate ideje,cilje in s svojo pronicljivostjo boste spremenili strankarski zamljevid Slovenije.

Komentiraj