Friday 27. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

SD neodgovorno

13. marec 2008 ob 0:33 | Urh Maček |

Na današnji novinarski konferenci je poslanec Dimitrij Kovačič (SDS) ocenil, da je poslanska skupina SD svojo novelo o odvetništvu vložila zato, da bi se odložilo sprejetje novele, ki jo je pripravila vlada. Kot je dejal, novela SD vsebuje “zgolj nekaj kozmetičnih popravkov”, v osnovi pa ohranja status quo na tem področju. Po besedah Kovačiča je poslanka Darja Lavtižar Bebler (SD) vložila zakon v redni parlamentarni postopek, zato ker to pomeni še daljšo proceduro sprejemanja kot vladni predlog. V SDS bi namreč svojo novelo zakona vložili v obravnavo po skrajšanem postopku. Novela zakona, ki jo je predlagala poslanska skupina SD, ohranja sedanji sistem določanja odvetniške tarife, v predlogu SDS pa so odvetniške tarife vnaprej določene.

Razlogi v čem je predlog zakona SDS boljši od v proceduro vloženega predloga SD.

Dimitrij Kovačič: “… se nam zdi dejansko zelo neodgovorno, da je poslanska skupina SD na ta način blokirala, oziroma zavlekla nujne spremembe na tem področju …”

Odgovori na vprašanja.

Dimitrij Kovačič: “… zdi se nam zelo čudno, da politična stranka v tem konkretnem primeru zastopa parcialni interes nekega dela odvetništva …”

Urh Maček

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 7 x komentirano
  1. medek pravi:

    SDS in SD oba izgleda obetata obupen piar volilni hamburger.

  2. simpatikus komunalis pravi:

    Kreten

  3. simpatikus komunalis pravi:

    Še en Dimitrij.O bog kaj smo se ti zamerili.

  4. Simon pravi:

    Ker bo gospa Bebler pogorela na volitvah, mora poskrbeti, da bo po preteku poslanskega mandata fajn kasirala kot advokat. Ni druge logike, zakaj nasprotuje Šturmovemu predlogu zmanjšanja oderuških odvetniških tarif.

  5. duševni pastir pravi:

    Maratonec teče “poslednji” krog.

  6. JBTPTKŠNKZDRVJ pravi:

    DOL S POKVARJENIMI ODVETNIKI !! …

  7. Drago pravi:

    Zanimivo mnenje, da naj odvetniki ne delujejo v interesu stranke. Dimitrij, ki je del zakonodajne oblasti naj poskrbi, da bodo zakoni takšni, da strankam ne bodo omogočile ščititi svojih interesov in bo na ta način manj stroškov. Vse možnosti imajo, da dosežejo “kvaliteto in korak na tem področju”. Konec komentarja.

Komentiraj