Friday 27. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Predsednik za 520k €

12. marec 2008 ob 2:37 | Denis Sarkić |

Zmagovalca - Danilo in Franci
Zmagovalec s srcem in šef kampanje z znanjem Foto: DENIS SARKIĆ/VEST

Na naš elektronski poštni naslov uredništva je prispelo sporočilo za javnost, ki ga je poslal Franci Perčič, organizator volilne kampanje za predsednika Republike 2007 kandidata dr. Danila Türka. Zmagovalec volitev, ki se je za dobo petih let vselil v predsedniško pisarno na Erjavčevi ulici je za zmagovalno kampanjo porabil nekaj več kot 520 tisoč evrov. To je za tretjino več kot je porabil v prvem krogu tretjeuvrščeni Mitja Gaspari, ki je porabil 387.903 evrov in 17,8 odstotka več, kot je skupaj porabilo pet Türkovih protikandidatov skupaj, ti so porabili 441.982 evrov. Poročilo o stroških volilne kampanje mora oddati le še drugouvrščeni, veliki osmoljenec predsedniških volitev Lojze Peterle, ki pa ima za to čas do 26. marca.

Denis Sarkić

Sporočilo za javnost:

Ljubljana, 11. marca 2008

Sporočilo za javnost

Organizator volilne kampanje za predsednika Republike Slovenije 2007 kandidata dr. Danila Türka je danes Državnemu zboru Republike Slovenije in Računskemu sodišču Republike Slovenije v skladu z Zakonom o referendumski in volilni kampanji (ZVRK) predal poročilo o volilni kampanji.

Plačani stroški volilne kampanje se znašali 520.474 €, s stroški izračunanimi po metodologiji, ki jo predpisuje ZVRK, ki v stroške volilne kampanje vključuje tudi popuste (odobreni so bili v višini 61.349 €), pa skupen strošek volilne kampanje znaša 581.823 €.

Organizator je poseben transakcijski račun volilne kampanje zaprl 5. marca 2008, potem ko je poravnal vse obveznosti, ki jih je volilna kampanja imela do posameznih dobaviteljev ali izvajalcev. V času volilne kampanje organizator ni najemal posojil, prav tako volilna kampanja ob zaprtju računa nima odloženih obveznosti.

V okviru volilne kampanje je 155 večjih in manjših donatorjev doniralo 437.175 €. Več kot 3.638,40 € (tri povprečne plače v letu 2006) je doniralo 14 pravnih in 3 fizične osebe. Spisek večjih donatorjev bo v skladu z zakonom objavljen po tem, ko bo volilno kampanjo pregledalo Računsko sodišče Republike Slovenije, v Obveščevalcu Državnega zbora.

Razliko med zbranimi in porabljenimi sredstvi volilne kampanje predstavlja znesek sredstev (za vsak prejeti glas 0,12 €), ki jih na podlagi 2. odstavka 16. člena ZVRK vrne organizatorju volilne kampanje Republika Slovenija.

Franci Perčič
organizator volilne kampanje za predsednika Republike 2007 kandidata dr. Danila Türka

No, ob zmagoslavju v Cankarjevem domu je ob odhodu Danila Türka nastal tudi tale set fotografij s Francijem Perčičem - šefom zmagovite kampanje za predsednika. In zdaj se nam je zdel pravi čas za njegovo objavo.

Danilo Türk in Franci Perčič 1

Danilo Türk in Franci Perčič 2

Danilo Türk in Franci Perčič 3
Zmagovalca predsedniških volitev Danilo Türk in Franci Perčič Foto: DENIS SARKIĆ/VEST

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 30 x komentirano
  1. 1tastar pravi:

    Je ta lectov srček vključen v stroške kampanje, ali pa je osebno darilo ge. Türk?

  2. 1tastar pravi:

    Za dipl.pravnika Perčiča pa nisem vedel, da poleg DEŽURNEGA FINANČNIKA v Mladini in velikega Petrolovega investitorja zna tudi pomagati pri oblačenju plašča.

  3. konec dixit pravi:

    ne vidim nič čudnega, da so komunisti v Sloveniji najbolj bogate osebe

  4. mistique pravi:

    Vsekakor dr.Türk ni zmagal zaradi finančne podpore donatorjev.

  5. Človek pravi:

    A je to lectarjevo srce oglas za Andrejaša?

  6. Rock pravi:

    In kaj je na Turku komunističnega? A mogoče citira Lenina in Kardelja? Ali mogoče razlaga o kolhozih? Včasih se mi zdi, da med vrsticami hujska k proletarskem zavzemu tovarn in nacionalizaciji kulaških terencov in rezidenc.

    @konec dixit:
    levičar komunist

    sicer pa:

    levičar = ponavadi socialno občutljiv človek, anti-nazi, anti-nasilje, anti-šovinizem, umetnost, lirika, melanholija, krivica boli, filozofija, močan ženski del osebnosti, pronicljivost, razmišljanje, pedantnost, taktika, inteligenca, dajmo se pogovarjat,…pedri?

    desničar = ponavadi lokal patriot, zagovornik domačega kapitala, domačih boysov, osnovnošolske ali srednješolske povezave, fajter, čim več denarja, grabljenje, močan moški del osebnosti, neobčutljivost za druge za šibkejše, nacionalizem, dost agresije, zajebancija na račun drugih, poniževanje, grožnje niti niso tak problem, hoja po drugih z povzpetnim borilnim nasmehom, pesti, ….mat’r a si dec al’ nisi?

    Vprašanje je samo, kateri profil je boljši za vladarja,..zgornji je za mir in socialni napredek, spodnji pa verjetno za vojno stanje in še to samo v primeru, ko nismo agresor,…vendar takoj po vojni zamenjat z zgornjim ;-).

  7. Rock pravi:

    @konec dixit:

    požrlo mi je tage, sem mislil:

    levičar ni enako komunist

  8. Rock pravi:

    levičar = humor ponavadi wannabe inteligenten, sarkastičen, črn, o zadevanju

    desničar = humor ponavadi o Bosancih, seksu, hitrih avtomobilih

    ;-) mater sem psihič ;-)

  9. konec pravi:

    Rock, komunist je gotovo tisti, ki na skrivaj skriva zastarelo komunistično izkaznico (turek jo je imel, kot skoraj vsi ostali slovenski politiki) in ki je od komunistične partije dobil “delo”, službo, vzgojo, “doktorat” itd. itd in druge usluge.
    Zapatero je levičar ampak ni bil nikoli komunist (komunisti so popolnoma izginili v Španiji v zadnjih letih) - v Sloveniji pa je veliko kounistov, ki se sramuje komunizma in se skriva za social-demokracijo, kot so se v letih ‘90 skrivali za “liberalizmom”.

    Potem, da ti smatraš slovenske levičarje kot eu levičarje pa je samo-prepričevanje in če te laži širiš v javnosti , pa se drugje imenuje propaganda.

  10. konec pravi:

    pa še to: kaj je desniča oz. levičar je zelo dvoumno
    Samo poglej koliko skupnega imajo nacizem, fašizem, komunizem in stalinizem….

  11. konec pravi:

    mistique, se popolnoma strinjam.
    Moral je zmagati, imel je medije s svoje strani, denar, komunistično “zgodovinsko preteklost brez katere noben politik ne sme “uspeti”.
    V Sloveniji velja tiho pravilo, če nisi bil komunist , ne smeš postati predsednik (katerekoli stvari).

  12. Revolucija pravi:

    Janša je imel tudi komunistično izkaznico, pa Tone Jerovšek, Jože Dežman, pa Slivnik in seveda Zofija Mazej Kukovič.

    Izvedimo lustracijo in odstavimo vse bivše komuniste!

  13. Revolucija pravi:

    Peterle naj bi imel v UDBI pod nadzorom Cerkev in duhovnike. Zgodba znana iz afere UDBA.net

  14. kaj pravi:

    @konec: s tem da imata nacizem oz. fašizem veliko skupnega s komunizmom si ga pa mem useku, oba sistema sta povzročila veliko žrtev, sam to ni kriterij s katerim bi iskali podobnosti in razlike med različnimi sistemi. ideološko sta si dva popolnoma nasprotna sistema.

  15. konec pravi:

    kaj,
    oba izrazito “socialna ” sistema
    oba izrazito nasilna sistema
    oba izrazito laična sistema

    oba sistema nista prenašala drugače-mislečih
    oba sistema sta bila prepričana , da je bodočnost na njihovi strani
    oba sistema sta bila prepričana , da sta nezmotljiva
    itd. itd. itd.
    ostalo je le slepljenje
    ampak ker je še veliko nostalgikov fašizma bo še veliko let še ogromno nostalgikov komunizma (seveda s “popravki”).
    Ostalo pa je sprenevedanje.

  16. konec pravi:

    kaj, hitler in stalin sta se “sporazumela” in skupno začela 2. svetovno vojno.

    (kar pa je zelo zanimivo pa je , da sta oba sistema imela veliko podpore med takratnimi “intelektualci” - večina jih je podpirala in pomagala , da so obvladovali “javnost” (o tem, pa nobeden noče spregovoriti - škoda).

  17. Rock pravi:

    @Konec,..ne vem, meni se zdi, da se naši politiki nič ne skrivajo. Enostavno ne govorijo o stvareh, ki so passe. Mislim na tiste, ki imajo izkaznice, kar je itak večina.

    Jaz ne govorim vsak dan, da sem bil nekoč v vrtcu, a to pomeni, da skrivam?

    Za Turka ne vem ali jo ima, pa tudi, če jo ima, to nič ne pove,..še najmanj pove kdo je in kaj je, kaj je v življenju naredil dobrega in kaj slabega. Recimo Janša in tudi Turk jo kao oba imata, pa sta kot noč in dan.

    To da ti nekoga imenuješ za komunista in to posebej poudarjaš, sploh ne vem kaj s tem poveš. Res. Ker, če nekomu v Sloveniji rečeš, da je komunist in da ima izkaznico, ne poveš čisto nič. Ker so itak vsi bili in so si vsi med sabo enostavno različni. Sploh ne vem zakaj to tle razlagam, kot da si pet let star.
    Mogoče s tem samo hočeš sporočati, da si ti kao ful pameten in da veš kaj se kao skriva v ozadju, nekaj mističnega, nekaj udbaškega, spletke,…kaj se skriva za imenom Turk,….kr neki.

    Levičar pa ne pomeni, da si EU levičar, ampak, da si enostavno človek, ki ga vlečejo bolj levičarske vrednote, tiste ideje, ki misli, da so dobre zanj in ljudi, tiste, ki sem napisal prej zgoraj. To nima veze niti z komunisti, niti Evropo, niti z Ameriko,…kaj šele z neko izkaznico izpred 30 let.

  18. Rock pravi:

    …kaj šele, da bi imelo zveze s povojnimi poboji in podobnimi stvarmi, kot to danes razlaga, čara in šara veliki komandant in ideolog Janša.

    Ta človek s svojo nadpravico do govora in pravico do osrednje pozornosti na TV, spreminja slovnico in pojme kakor jih razumemo.
    Med drugim je tudi izumil in uspešno plasiral definicijo tajkuna, to besedo danes razumemo čisto vsi v Sloveniji točno tako, kot nam je to razložil in nas poučil Janša. Dve leti nazaj so tajkuni obstajli le v Srbiji, pa še to v malo drugačnem smislu, pomenu in kontekstu.

    Janša je podobno kot tajkune, razložil tudi kdo so levičarji in sploh kdo so komunisti. Še malo pa bi jih etiketiral kot so Žide z zvezdami med drugo vojno.

    Ne vem koliko si star @Konec, pa niti ne mislim, da si nek škorec ali mogoče tudi si, definitvno si pod vplivom besednjaka in mentalitete SDS.

  19. ARMANIJA za predsednika pravi:

    Kaj se zdaj čudite?Saj vam je povedal,da je zanj samo ARMANI dober.To pa niso poceni viže.Ma kakšen levičar dejte ga mal manj srat.IBR DESNICA po vseh pravilih normalnih držav-demokracij.Mi smo pač narobe svet.

  20. JBTPTKŠNKZDRVJ pravi:

    @Rock - tajkunka te nima rada !… :-)

  21. JBTPTKŠNKZDRVJ pravi:

    srček & lepe besede … RS JE PRAVNA IN SOCIALNA DRŽAVA - - - ; samo na papirju ?…

  22. Jakobinec pravi:

    Janša tako živi življenje drugih.

    Zdaj ko vnaša v naš besednjak tuje besede, se gre Trubarja. Samo Trubar je bil originalen, Janša pa tudi tu slabo kopira svoje predhodnike (kot je prej kopiral pohode po poteh Avnoja, pa Trockega in še bi se kaj našlo) in v slovenski besednjak uvaja srbizme in hrvatizme. Trubarj je bil originalen zato mu je s Trubarjem skupno je zgolj to, da je bil tudi Trubar iz Dolenjske :).

  23. Rock pravi:

    Tisti mladiči, ki ste začeli razmišljati o bistvu, smislu, politiki in še kaki takšni podobni temi, ravno v času Janševega mandata, ste siromaki. Nekako ste žrtve napačnih in dokaj sprevrženih državnih signalov, vrednot in metod, saj poznate edino to, kar vam servira Janša, kot edino pravo državno držo in resnico. Zato ste verjetno nezmožni dojeti, da obstaja na svetu, pa tudi v Sloveniji tudi kaj drugega, mogoče boljšega. Pa še ta nesreča je, da je v Ameriki še trikrat bolj zabiti Bush, tako, da ste rojeni v najbolj idiotskem času, zadnjih let.

    Gre predvsem za letnike recimo,…od ‘90 do ‘95, ki poslušate ta Janševa sporočila in predvsem se učite ‘kako se kao dela’,…seveda napačno. To konzumirate v najbolj občutljivih letih in seveda sprejemate tisto, kar pač lahko sprejemate. Zato ste na nek način siromaki.

    No, seveda, bili smo tudi siromaki tisti, ki smo konzumirali komunistične parole, to se je izkazalo šele čez 15 let, vendar sem nam je kar dobro zdelo v konkretnem času konzumacije. Vseeno je obstajala neka Jugoslovanska pozitiva, kolektivni duh, sindiklani izleti in družbene delovne akcije ter v celofan zavita družbena realnost in iluzija,…vendar retorika ni nikoli bila tako nizka, vsaj javno po dnevniku ne, kot je zadnja tri štiri leta.

    Kakorkoli, dobro bi bilo, da bi za letnike 90-95, prišli na vlado ljudje še malo drugačnih nazorov, metod, načina dela in retorike, mogoče tudi poslanstva in filozofije.

    Kljub temu, da so konec koncev, verjetno podobna pašta, kot tile sedajšnji faloti, saj v kromosomih se preveč ne razlikujejo,..vendar je dosti že, če znajo stvari lepše povedati in izpeljati,..če se pa kaj še v žepu pozna, smo pa itak zmagal.

  24. Revolucija pravi:

    @Rock
    Letnikom 90-95 se ravno j*be za Janšo. Saj takšnem občutek imam pri svojih bratrancih in sestričnah.

  25. konec pravi:

    Rock
    1. Janša in Turk imata veliko več skupnega kot si ti predstavljaš
    2. ne verjamem, da morajo imeti vsi slovenski politiki komunistično preteklost (res upam, da so bili tudi v letih ‘60, ‘70, ‘80 politiki ki jim je bilo mar za svobodo, čeprav malo ampak nekaj jih je bilo, drugače slovenski narod ne velja nič (same ovce - še v Italiji in v Nemčiji v leti ‘30 se je našlo nekatere , ki so bili proti režimu - čeprav malo).
    3. velik problem slovenske levice pa je pogled na EU - večina slo post - komunistično gledajo na EU ( s kulturnega kota popolnoma razumljivo) kot novodobna SZ - kar je absurd, ker so bili eu komunisti do pred kratkim zelo proti EU (upali so v sterilno “Internacionalo” in s tem slepili ideološke privržence) ker so to “izumili” in sanjali (da bi se eu narodi ne več pobijali med seboj in da ne bi se vrnil ponovno nac., faš., in komunizem potem) zmerni desničarji in krščanski politiki in misleci.
    Po polomu leta 1991 je vzhodna Evropa upala, da bo (kot je rekel preroško papež takrat, naj evropa zadiha s celimi pljuči (obe strani naj delujeta skupaj).
    4. to sporočilo je prišlo jasno v ostale post-komunistične države razen v Slovenijo (spomni se , da je še vedno edina bivša Jugoslovanska rep. , ki ji je uspelo v Eu), ki je izrabila majhnost, delno ne -poznavanje ostalih Eu držav, večji eko. razvoj, delavnost, marljivost (kot habsburžansko preteklost) in drugo (notranje pa zavajanje post komunistov, da so čez noč postali “liberalci” , kar seveda niso nikoli bili). Imela pa je srečo, da je bila edina jug. rep ne srb-hrv jezika, tako , da so jo Titove in partijske paranoje in iluzije o “bratstvu in jedinstvu” le delno oplazile (na srečo).
    5. itd.
    6. itd,
    7. itd.

    Sem pa zadovoljen , da si levičar edino kar te prosim, je ne zavajat s neumnostjo, da so levičarji napredni in desničarji ne (ta dogma naj velja v Sloveniji, konec koncev tudi komunisti, nacisti in fašisti so se imeli za zelo NAPREDNE).
    pa lp

  26. Rock pravi:

    @Konec, je že v redu, pa naj ti odgovorim:

    1. meni sta oba kot noč in dan, vsaj prek televizije in po nastopih, verjetno veš kateri predstavlja noč.

    2. seveda, nimajo vsi komunistično preteklost, vendar tisti, ki so bili praktični, so si jo ‘nabavili’. Praktična je seveda bila v tistem času, sedaj je pa pač nekoristna,.oz. kot praviš jo nekateri skrivajo.
    Komunizem so itak imeli večino samo v obliki knjižice, kot v glavah. Pravzaprav sem prepričan, da jih je v glavah dejansko zelo malo imelo komunizem,..v glavah večine se odvijajo samo osebne koristi, zato je splačalo biti komunist in jih je tudi veliko zato bilo. Pravih zanesenjakov, komunističnih genijev ali bedakov, kakor hočeš, je pa bilo malo. Tako, da dobre novice, v glavnem je šlo že v komunizmu večini za svobodo in osebne koristi, ergo nismo bili ovce, že takrat. Veš smo bili prav takšni kot smo danes, ravno približno toliko neumnih in pametnih.

    3. ta bi bil res neumen, ki bi na EU gledal kot na SZ. Ne poznam nobenega takšnega neumneža, ki bi to mislil. Pravzprav tudi ne poznam nobenega pravega komunista, takega, ki si ga prestavljam po mojih kriterijih, ne po Janševih.

    4. ma ja, mogoče lustracija ne bi škodovala, samo potem bi kar mene morali iz srednje šole zaposliti v vladi, saj je bilo po moje 95% sposobnih in da rečem nekako pametnih ljudi primernih v Sloveniji za sestavo vlade pač komunistov. Lustracija bi verjetno pomenila lustracijo vseh, kdo bi pa ostal? Bajuk? Vidš koliko je že star, pa še vedno ne zna z financami delat.

    Levičarji so demokrati, pragmatiki, sanjači o lepem svetu, …..desničarji so domača lokalna mafija, ki skrbi za svoje dobro, svoj vpliv in za svoje lojalne ljudi, drugi je absolutno ne zanimajo, kakšen lepi svet, kdo verjame v te pravljice.

    Primerjava v naprednosti ni možna, raje bi rekel primerjava v humanizmu, vrednotah, dojemanju sebe in okolice,..nekaj takega.

    Lahko bi rekel tudi tako, levičarji iščejo nedosegljivi cilj - demokracijo in boljše življenje za vse, smilijo se jim recimo reveži,……. desničarji so enostavno realni - sprejemejo kot je, v tem dreku si je treba izborit svoje, zlepa ali zgrda, skratka posrbet zase in za svoje, za drugo in druge jim dol visi.

    Kdo ima tukaj prav, je pa samo stvar tega, koliko si romantičen.

  27. konec pravi:

    Motiš se me “idealizmom ” in “real politik”.
    Najbrž si premlad, da bi ločil ta dva pojma in jih povezuješ politično.
    Bodisi levica je lahko idealistično , kot konkretna (Poglej komunistični sistem v SZ kako je bil pragmatičen, organizacijsko neoporečen, prav nič idealističen)
    Prav tako je lahko desnica idealistična ali pa realna, ampak to sta dva različna pojma, ki pa zgleda jih ti ne uspeš ločevat.
    Edino pa kar je žalostno je to, da boš ostal nostalgik in boš samo sanjal, kako bi bilo lepo , če bi ……

  28. konec pravi:

    Ni pomembno: “Kdo ima tukaj prav, je pa samo stvar tega, koliko si romantičen.”
    Razlika je v tem, da demokracija prinaša “svobodo” in dopušča različno mišljenje in ne enoumja, ker ni mogoče dokazati kdo ima prav. Prav zaradi tega ne komunizem in ne fašizem nista dopuščala takih, ki bi se ne strinjala, ampak tudi s tem se da živeti (tudi lepo) - ampak to je nekaj drugega.

    Žalostno pa je ,da še vedno sanjaš kako krasen naj bi bil komunizem samo če bi se razvil kakor misliš ti - v tistem trenutku bi jaz moral utihniti.

  29. Rock pravi:

    Eh, nič ne sanjam o komunizmu, kaj je s tabo? Tisti, ki o tem sanja je pač nekdo, ki verjame v idealno človeško naravo ali pa v to, da bi se jo ljudem s pravimi voditelji, knjigami in gesli dalo glave spremeniti v idealne,…..kar enostavno ne gre,….že predobro poznam človeško vrsto, da vem da to ne gre.

    Sploh sem pa takšne ideale oz. sanje kot jim praviš, prebolel pred kakšnimi 15 leti, zato se prosim ne žalostiti.

    Neumno se mi je zdelo samo to, da nekega Turka ali ne vem koga, zmerjaš s komunistom, ker to sploh ni nobena zmerljivka, etiketa, opis človeka ali kaj podobnega,…ampak je enostavno tako, kot bi jaz rekel, da, ti si pa zih’r pulover nosil, ko si bil majhen ?? Ker, če si ga, potem že vse vemo, kdo si, kaj si in od kod si,…whatafuck?? Štekstdumir?

    Najhuje je, da Janša to sick mentaliteto in nek kao attitude prodaja po TVju in še bolj hudo je, da folk to kar prodaja, kupuje in sprejema. Kaj prodaja? Sploh ne vem, neko meglo, obtoževanja, zmerljivke, mi že vemo, sarkazme,…kr neki,…komuniste, ki jih ni,..no razen tisti, ki s skrivajo pod listjem in tiste, ki se pojavljajo, če si v hudem deliriju. No ali pa, če si res Janšev brezpogojni odjemalec njegovih inkarniranih tajkunov, komunistov,..itd

  30. konec pravi:

    Ok, niti fašistov ni več.

Komentiraj