Friday 27. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Boljši od 6.82%

11. marec 2008 ob 1:06 | Denis Sarkić |

Predsednik SLS Bojan Šrot je po seji izvršilnega odbora (IO) dejal, da naj bi SLS pogodbo o predvolilnem sodelovanju z SMS, s katero nameravajo skupaj nastopiti na parlamentarnih volitvah, podpisala do konca marca. “Danes smo razpravljali o programskih točkah, volilnih okrajih in razdelitvi finančnih sredstev po volitvah,” je še dejal.

Začetek s tajkuni in konec o volilnih rezutatih ter kravati z Bojanom Šrotom:

Na seji izvršilnega odbora SLS tudi o 20. obletnici Kmečke zveze in 20-letnici afere JBTZ:

Kot je dejal Šrot, so pomisleki in bojazen SLS o razdelitvi volilnih okrajev z SMS na parlamentarnih volitvah, pričakovane. “Čudno bi bilo, če pomislekov glede razdelitve okrajev ne bi bilo. Razprave o tem so namenjene temu, da te pomisleke in bojazni, da na volitvah ne bi šlo tako, kot si želimo, stranka razčisti,” je poudaril. Dodal je še, da je načeloma dorečeno, v katerem volilnem okraju bo kandidiral sam in v katerem predsednik SMS Darko Kranjc. Po Šrotovih besedah bodo pri razdelitvi volilnih okrajev spoštovali princip, ki ga je imela SLS na vseh minulih volitvah. Pojasnil je, da bodo lahko kandidirali tudi kandidati, ki niso člani SLS in za katere menijo, da bi lahko prinesli dodano vrednost v slovenski politični prostor. Teh bo po Šrotovih besedah na parlamentarnih volitvah “kar nekaj”. Obenem je poudaril, da trenutno poteka postopek evidentiranja kandidatov za parlamentarne volitve.

Uvodni Bojan Šrot:

Vprašanja Vesti za prvaka SLS:

Ostala vprašanja:

Predsednik SLS je še dejal, da so na IO razpravljali tudi o aktualnih političnih razmerah. “Razmere v koaliciji so dobre oziroma normalne za predvolilni čas,” je poudaril. Pri tem je dodal, da je danes minister za okolje in prostor Janez Podobnik dejal, da so ocene glede predsedovanja Slovenije EU v svetu zelo dobre in da je to v Sloveniji premalo poudarjeno.

Šrot je tudi izpostavil, da so v SLS zadovoljni tudi z odločitvijo, da se državni delež Telekoma Slovenije ne proda. Kot je poudaril, se strinjajo tudi z doseženim sporazumom o lastninjenju Zavarovalnice Triglav. “Ocenjujemo, da gre za pomembne politične uspehe SLS,” je prepričan. O javnomnenjskih raziskavah pa Šrot meni, da je po internih raziskavah SLS njihova realna podpora volivcev okrog sedem do osem odstotna. “Okrog javnomnenjskih raziskav si ne belimo glave, temveč poskušamo korektno izpolnjevati zadane naloge in cilje,” je še dodal.

Denis Sarkić

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 6 x komentirano
  1. 1tastar pravi:

    Dobro je to izpeljal! S Kranjčevo pomočjo se bo znebil familije Podobnik, potem pa bo v kateri koli koaliciji lahko navijal za brata Boška! Pa “Delo” bo njegov strankarski cajteng!

  2. Rado pravi:

    Pismo Sarkič!
    Med občasno dobrimi prispevki me znaš tudi negativno presenetiti (ko sem slišal vprašanje o kravati, me je minilo, da bi si pogledat do konca razgovor s Šrotom)
    Seveda me politika zanima, vsakdanje kurtuazno klepetanje pač ne!

  3. Denis Sarkić pravi:

    Vidiš, tebe zanima resna politika, druge pa zanima zajebancija v njej. Na Vesti dobiš vse skupaj. In zakaj zdaj nisi zadovoljen? Poglej si še ostale video-posnetke od Šrota in ti bo lažje, obljubim ti, da so resni!

  4. Rado pravi:

    Formula Vesti na vesti se mi zdi prava.
    Najprej novica, potem pa lahko tudi zajedljivi komentar, ali zajebancija, če že hočeš.

    Pri tvojem gegu pa je šlo za direktno vpletanje obrobnosti v dialog s politikom. Verjamem, da imaš toliko rahločutnosti in da razumeš pomensko razliko.
    LP :-)

  5. 1tastar pravi:

    Zame nekdo, ki se gre predsednika SLS, ne more biti resen!

  6. Todor pravi:

    Me zanima, če se bo Šrot tudi metal po grapah, kot se je Janez Podobnik, da bo stranka prišla v parlament. Vse v imenu svete slovenske zemlje. Prevod: dobre parlamentarne plače. Jaz mu predlagam, da se nag sprehodi mimo Jelačićevega spomenika v Zagrebu.

Komentiraj