Friday 27. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Delo policije

10. marec 2008 ob 21:52 | Andraž Beguš |

Na tacenski Policijski akademiji so se, medijem na ljubo, na uspehe v preteklem letu na glas spominjali vodilni možje slovenske policije, katere delo v letu 2007 je bilo v prvi vrsti v znamenju izvajanja nalog, povezanih s popolnim prevzemom schengenskega pravnega reda pri nadzoru zunanjih mej EU, ter seveda priprav na aktivnosti povezanimi s slovenskim predsedovanjem EU v prvi polovici letošnjega leta.

Poleg že omenjenih nalog pa so slovenski policisti svojo marljivost ter znanje izkazovali tudi v okviru svojih temeljnih dejavnosti: preprečevanje, odkrivanje in preiskovanje kriminalitete, vzdrževanje javnega reda in zagotavljanje splošne varnosti ljudi in premoženja, zagotavljanje varnosti v cestnem prometu, nadzor državne meje ter varovanje določenih oseb in objektov. Rezultate na omenjenih področjih je predstavil generalni direktor policije Jože Romšek, ki je na začetku poudaril tudi pomembnost dogovora o zmanjšanju administrativnega dela pri obravnavi lažjih oblik kriminalitete, ki je bil sklenjen med policijo in Vrhovnim državnim tožilstvom. Ta dogovor naj bi policistom omogočil večjo učinkovitost pri samem odkrivanju, preiskovanju ter preprečevanju kaznivih dejanj, kar se je pozitivno odražalo tudi v statistiki.

Še nekaj informacij o ostalih dejavnostih kot so operativno-komunikacijska dejavnost, nadzor nad delom policistov, spremljanje izvajanja policijskih pooblastil, reševanje pritožb, notranje preiskave ter tudi dejavnostih specialne policijske enote, ki je v zadnjem času znana predvsem po postavljanju šotorov.

O uspehih ter stanju na kriminalističnem področju je spregovoril direktor Uprave kriminalistične policije Aleksander Jevšek:

O prometni varnosti ter dejavnostih povezanimi z varovanjem meje je podrobneje spregovoril direktor Uprave uniformirane policije Danijel Žibret:

Novinarska vprašanja:

Andraž Beguš

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji

Komentiraj