Friday 27. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Vladna raziskava

7. marec 2008 ob 16:15 | Denis Sarkić |

Javnomnenjska raziskava o odnosu javnosti do vlade in aktualnih dogodkov, ki jo je za Vlado RS v marcu 2008 opravil Episcenter. Izvajalec je analiziral odnos javnosti na primeru 900 “izprašanih” sodelujočih oseb. Med zmagovalnimi političnimi strankami je na vrhu SDS s 26 odstotki, sledi mu SD z odstotkom manj (25%), tretji je Zares z 8 odstotki, četrti LDS s sedmimi odstotki (7%) in peti SNS s petimi odstotki (5%). Vse ostale stranke so dobile manj kot 4 odstotne točke.

Read this doc on Scribd: Raziskava za Vlado RS

Denis Sarkić

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 16 x komentirano
  1. xy pravi:

    ;-) Ja, če ne gre, si narediš svoje reziskave…. Te vedno pokažejo kar bi rad videl…

  2. Eho pravi:

    Ja…tudi če bi ta raziskava bila točna… Janša ne bo več predsednik…Levica bo prevzela oblast…

    Janša žaga vejo ( SLS,NSi,Desus) ) na kateri sedi!

  3. lacko pravi:

    A je tudi v Episcentru zaposlen Makarovič?
    Eho, točno tako, tu so volivci iz njegove opcije, na levici jih tako ali tako ne pričakuje, oziroma dobro ve, da jih z nobeno “všečno” potezo, ki smo jim in jim še bomo priča, vse do 21. septembra, ne bo prepričal.
    Sicer pa, kako to, da me vsake toliko časa kličejo za najrazličnejše raziskave, s strani naročenih pa ne duha ne sluha. Naj se javi vsaj 1/4 anketiranih od teh 900, nemudoma, da bomo verjeli….

  4. 1tastar pravi:

    Če bi še jaz naredil raziskavo, bi nujno ugotovil, da moram kandidirati JAZ!

  5. Igor Đukanović pravi:

    Znano je, da raziskave javnega mnenja lahko nazaj vplivajo na javnost. Menim, da tale raziskava ne bo imela vpliva na levo-desno razdelitev glasov. Z ustvarjanjem slike, da je v Sloveniji že sedaj močna bipolarna razdelitev z dvema nosilnima strankama, bo škodila le majhnim strankam na desni sredini. (Pa še tu je vprašanje, kolikokrat so volivci pripravljeni nasesti na isti trik.)

  6. Neja pravi:

    Mogoče pa JJ prinaša točke njegov “Tednik”, kjer lahko nepoučeni bralci preberejo same svinjarije tekmecev na levi in desni. JJ in njegovi pa so rešitelji, njihova ravnanja se povzdigujejo, čeprav so posledica pritiskov (notrajih in zunanjih) ter so prišla veliko prepozno in brez posebnih učinkov. Ko je npr.Starina-Kosem na TRENJIH razložila, kako se zdaj bolj prikrito finansira z našim denarjem, jih je že dobila po grbi brez argumentov in dokazov…. In vsi levi voditelji. Kako si lahko predstavljajo biti mandatarji brez poprejšnjih izkušenj v vladi? Očitno je boljši mandatar tisti, ki ima izkušnje in mi z njim, slabe seveda. Bljek!!!Bruh-bruh!!!!! Pa kdo si jemlje pravico, da za moj denar tiska tako enoumno trobilo in kdo si jemlje pravico, da mi ga prinaša? Lahko naredim kaj več, kot samo to, da ga ne berem? Mi lahko kdo pove? Za WC je pretrd.

  7. marjan pravi:

    Neja, poštarju naročite naj vam ga ne prinaša več. da vam pa Slovenski tednik ni všeč je pa vaša domena tudi Demokracija je za vas verjetno enako “trobilo”. Pa dobro, kot rečeno poštarju povejte naj vam ga ne prinaša več.

    Tista o Vašem denarju, pa če ste prijazni, da to pojasnite.

  8. Neja pravi:

    Marjan, ne vem, mogoče še niste dobili tednik v roke ali pa so vaši kriteriji nižje postavljeni kot so moji. Kar pa se davkoplačevalskega denarja zanj tiče, pa so razložili že različni ekonomisti.

  9. marjan pravi:

    Različna mnenja, dobro. Slovenski tednik redno prejemam in ga tudi preberem mnenje pa si sam ustvarim. Tako kot lahko v večino dnevnega časopisja in “rumenih” občasnikih preberem raznorazne novice in komentarje lahko tudi v Slovenskem tedniku preberem take in drugačne novice, da pa ta časnik v fokus zajame ljudi o katerih v dnevnem časopisju preberem le tisto kar je njim več ali manj povšeči, s tem prinaša Slovenski tednik raznolikost.
    Demokracija je še en takšen “kr en”, in tudi novice tam so izven “dometa” večine časopisov, primer Enormne plače na Delu, bilo je tudi na RTV (še preden so Delo prodali torej moje podjetje, moj denar)
    Tudi Mag je “lansiral” kar nekaj informacij, ki so odmevale tudi v drugih medijih primer Orion

    Ker so vaša merila taka, da je zanimiva samo ena stran druga je pa po defoltu pod vašim “nivojem”.
    Storite tako, da Slovenskega tednika ne boste več prejemali v nabiralnik. Jutri kontaktirajte poštarja in mu naročite naj da v soboto vam namenjeno številko sosedu ali pa v star papir, kar pa lahko storite tudi sami.

  10. Neja pravi:

    Marjan,
    oprostite, se vam zdi prav, da kar določate, kako me zanima samo ena stran….in tako naprej. Ne kritiziram le tendencioznega prikazovanja v črno-belo tehniki, ampak še bolj sam način pisanja. “Tednik” se, po mojem, edino lahko primerja z nekdanjim Požarjevim “Direktom”, z eno veliko razliko. In to je: “Direkt” se je lotil vseh po vrsti ne glede na politično pripadnost.

    Hvala za nasvet, vendar, ali mislite, da sem doma in da imam kar čas čakati poštarja. Najbolj od vsega pa mi je ŽAL DREVES, ki se jih žrtvuje zaradi boja za oblast. In upam, da zna večina Slovencev presoditi, za kaj gre.

  11. konec dixit pravi:

    Igor Đukanović: “Znano je, da raziskave javnega mnenja lahko nazaj vplivajo na javnost.”, zato jih post-komunisti toliko pripravljate in sedaj vas muči , če nimate monopola?

  12. Alan Tinruder pravi:

    Mene je pa zadnji Slovenski Tednik kar malo razočaral. Tokrat so me najbolj presunila razkritja ge. Aurore, največ soli pa je imel recept - Mmmmmmmožgani! Še kriminal na Hrvaškem ni več to kar je včasih bil, če bo šlo tako naprej ga bom kar odpovedal.

  13. marjan pravi:

    Poglejte si v Slovenskem tedniku zadnja številka. V letu 2003 so bili SD za 14 pokrajin (copy paste iz Dela 18. oktober 2003).
    Letos so se premislili in je 14 pokrajin preveč. Vam tako “držanje zrcala” ni povšeč?
    Pa Šrotov SMS Jelinčičiču.
    Dobite na netu celo izdajo http://www.slovenski-tednik.si/.

    O “žrtvovanju” dreves za oblast, tako dojemanje je vam lastno. Vse samo, da bi se ne pisalo o takih in drugačnih “stališčih”.
    Bi bilo čist fino, ko bi Mladina in glasila LDS pa Turkov časopis (v času volitev) ne izhajale več. Bi se veliko pripomoglo k ohranjanju gozdov na Slovenskem.

  14. Alan Tinruder pravi:

    g.Marjan, imate res. Slovenski tednik, cajtng z možgani in jajci.

    Mimogrede, a ni bil tisti Magajna, ki mu malo nad SD-jem in 14. pokrajinami očitajo nasprotovanje kosovski neodvisnosti en od ustanoviteljev naše drage SDS? Najverjetneje ni dvoma, da je pri očitkih o bodočih mandatarjih brez izkušenj, ki jim ne bi zaupali šofiranja avtobusa tudi en kiks - a ni bil Pahor nekoč predsednik državnega zbora?

  15. Neja pravi:

    Z omenjenimi časopisi in glasili me nihče ne posiljuje, g.Marjan. Poznam samo Mladino, njeno pisanje je s Tednikom neprimerljivo. Kar se pokrajin tiče, se mi zdi, da so bile za SD stvari premalo premišljene in dodelane in ni bilo (samo) št. pokrajin vzrok za nasprotovanje zakonu. Pahor je bil zame do zdaj najboljši predsednik državnega zbora. Znal se je držati pravil in povezovati.

  16. Igor Đukanović pravi:

    Ne, Konec. Le zabavam se ob “kreativnosti kolegov”.

Komentiraj