Friday 27. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Specialni šotor

7. marec 2008 ob 15:18 | Nejc Jemec |

Namestnik generalnega direktorja policije Matjaž Šinkovec je predstavil rezultate notranjega nadzora, ki ga je v začetku tedna odredil generalni direktor policije Jože Romšek. Šinkovec je pojasnil, da je interni nadzor pokazal, da so trije pripadniki specialne enote sodelovali pri postavljanju policijskega šotora na zasebni zabavi Bojana Lunežnika, svetovalca notranjega ministra Dragutina Mateja. Za sodelovanje specialcev pri postavljanju šotora pa sta se dogovorila Srečko Krope, poveljnik specialne enote, in Lunežnik. Romšek je zaradi ugotovljenih nepravilnosti sprejel Kropetov odstop. Njegovo mesto bo v ponedeljek prevzel poveljnik posebne policijske enote Generalne policijske uprave Marjan Anzeljc.

Sicer pa so raziskavo o postavljanju šotorov lanskega julija, po besedah Šinkovca, uvedli na podlagi informacij, ki so se znašle v javnosti. Po teh informacijah naj bi v omenjenem primeru šlo za zlorabo materialno-tehničnih sredtev, ki so v uporabi policije, za zasebne namene, je dodal namestnik generalnega direktorja policije. Sicer pa so z ministrstva za notranje zadeve že v sredo sporočili, da “minister za notranje zadeve Dragutin Mate in generalni direktor policije Jože Romšek nista bila seznanjena z aktivnostmi specialne enote policije na zasebni rojstnodnevni zabavi Bojana Lunežnika, zato odločno zavračamo navedbe nekaterih medijev, da je šlo za zlorabo položaja.”

Matjaž Šinkovec: “Dejansko so bili vključeni trije policisti, ki so prišli tja, postavili šotor in se vrnili.”

Na kratko tudi o Hrvaški in nadziranju meje s strani slovenske policije.

Matjaž Šinkovec: “Slovenska policija ni nikoli nehala nadzirati državne meje …”

So pa z notranjega mnistrstva popoldne sporočili, da je minister Mate sprejel predlog za premestitev, ki ga je nanj naslovil Bojan Lunežnik, sekretar v kabinetu ministra. Lunežnik bo prerazporejen na drugo delovno mesto v okviru notranjega ministrstva.

Nejc Jemec

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 1 komentar
  1. Orkester Titanik pravi:

    A je bilo treba specialce klicat ker navadni policaji niso znali sami šotora postavit? ;)

Komentiraj