Friday 27. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

SD o ženskah

6. marec 2008 ob 18:37 | Andraž Beguš |

Pri stranki Socialnih demokratov so, v luči prihajajočega praznika dneva žena, na tiskovni konferenci predmpremierno spregovorili o ženskah iz perspektive enakih možnosti v odnosu do moških. Kljub temu, da tovrstna problematika ni več rosno mlada, pri Socialnih demokratih ocenjujejo, da vgriz v to jabolko spora še vedno prinaša grenak priokus. Izboljšanje položaja žensk pa povezujejo tako z motivacijo žensk, kot tudi s kvaliteto socialnih servisov, s katerimi bi ženskam omogočali, da se hkrati poizkušajo tako v tradicionalni vlogi matere, kakor tudi vlogi karieristke. Lepo, jim ne bo treba več metati kovancev.

Uvodna beseda je pripadla podpredsedniku stranke Igorju Lukšiču, ki je med drugim poudaril, da je prisotnost žensk v politiki odvisen tudi od njihovega interesa, da se v ta cirkus vključijo.

Poslanka Majda Potrata je bila zaskrbljena nad tem, da so uspehi pri zaposlovanju žensk bolj kvantitativne kot kvalitativne narave. Poleg zaposlenosti in kakovosti delovnih mest, pa se ji, pri socialnem vključevanju žensk v družbo, zdi pomembna tudi zagotovitev kakovostnega javnega servisa.

Bolj filozofsko razpoložena Andreja Rihter pa je razmišljala o vrednoti neenakosti kot o gibalu, ki zagotavlja enakopravnost. Spraševala pa se je tudi o mehanizmih, ki povzročajo neenakopravnost med spoloma.

Na koncu pa nas je na Vesti zanimalo tudi to, ali bi večje število žensk v politiki dejansko prineslo “pomlad“, ali gre morda zgolj za trend.

Andraž Beguš

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 4 x komentirano
  1. antikomunist pravi:

    Butasti komunisti in butaste babe

  2. janez pravi:

    Pa še res je.(da ne bo slučajno Lukšić poslal svoje špijone da kontrolirajo koliko žensk hodi k maši)

  3. JBTPTKŠNKZDRVJ pravi:

    Barbika vas nima rada !… :-)

  4. konec pravi:

    Dogma post-komunistov glede žensk je ta:ŽENSKE MORAJO BITI ENAKE MOŠKIM (TUDI KAR SE TIČE ROJEVANJA, BOLJE JE ČE NIMAJO OTROK).

Komentiraj