Friday 27. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Premier J.J. aktualno

5. marec 2008 ob 17:52 | Denis Sarkić |

Predsednik vlade Janez Janša je na novinarski konferenci aktualnih zadevah glede odložilnega veta DS na zakon o zaključku denacionalizacije dejal, da zakon potrebujemo in da je treba denacionalizacijo čim prej končati. Dalj časa bodo trajali postopki vračanja premoženja, tem večje odškodnine bo treba plačati lastnikom, je opozoril Janša.

Postopek privatizacije Telekoma Slovenije se bo po besedah premiera Janše nadaljeval, pri čemer javna prodaja državnega, 49,13-odstotnega deleža ni izključena. “Ničesar ne izključujem. Nisem še prebral pojasnila privatizacijske komisije za zavrnitev obeh ponudb za Telekom. Ko bomo videli druge predloge, se bomo odločili.”

Premier Janša je novinarjem odgovarjal tudi v zvezi pozivom Računskega sodišča, da naj zamenja ministra Janeza Podobnika ter o tem, kaj je po njegovem pravzaprav resnica v zvezi s sestajanjem Boruta Petka in direktorice Vegrada Hilde Tovšak v aferi “gradbeniki”.

Prav tako je Janša odgovoril na naše vprašanje o tem, kaj bi moralo biti v Sloveniji poimenovano po pokojnem predsedniku Janezu Drnovšku.

Slovenski premier in predsedujoči Evropskemu svetu Janez Janša je danes od Srbije tudi vnovič zahteval formalno opravičilo za napad in razdejanje slovenskega veleposlaništva v Beogradu po razglasitvi neodvisnosti Kosova. Pri tem pa je izrazil tudi upanje, da ne bo prišlo do potez, ki bi lahko ogrozile medsebojno sodelovanje.

Novoizvoljenega ruskega predsednika Dmitrija Medvedjeva bomo ocenjevali šele, ko bo prevzel svoj predsedniški mandat, je izjavil premier in predsedujoči Evropskemu svetu Janez Janša. “Vse, kar se zdaj govori vnaprej, so ugibanja,” je odgovoril Janša na novinarsko vprašanje, kako ocenjuje bodočega ruskega predsednika.

Denis Sarkić

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji

Komentiraj