Friday 27. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Pogovor z ostrino

5. marec 2008 ob 16:20 | Denis Sarkić |

Slovenski premier Janez Janša je poklical hrvaškega kolega Iva Sanaderja in mu izrazil protest zaradi posegov v lastninsko pravico parcel na levem bregu Dragonje. Kot je povedal, ga je opozoril, da je zadeva resna in da gre za kršenje tako brionske deklaracije iz leta 2005 o izogibanju incidentov kot tudi lanskega blejskega dogovora. Na novinarski konferenci v Ljubljani je Janša poudaril, da bo v primeru nadaljevanja tovrstnih dejanj s strani Hrvaške predlagal zamrznitev dogovora med premieroma, ki sta ga lani dosegla na Bledu, da bosta državi rešitev iskali s pomočjo tretjega in da bo rešitve iskala mešana komisija. Povedal je še, da sta se zdaj s Sanaderjem dogovorila za takojšnji sestanek mešane komisije, ki naj bi določila sporne točke na meji.

Uvodno-zaključn premier Janša o zadevi s Hrvaško:

Odgovori premiera Janše na vprašanja o isti temi:

Denis Sarkić

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 7 x komentirano
  1. BOTA pravi:

    Premje bo predlagal zamrznitev dogovora. Katerega dogovora že? Sej se Hrvaška tako ali tako ne drži nobenega dogovora naj bo ta odmrznjen ali zamrznjen. Bližje so volitve, bolj odločna je vlada. Zanima me le, kdaj se bodo začeli incidenti v Piranskem zalivu. No mogoče bo potrebno še kdaj poklicati v Zagreb. Samo Sova si mora takrat malo zatisniti ušesa.
    Kdo je že rekel: “Nič se ne zgodi slučajno”. Mogoče tudi prodaje parcel ne. Kdo ve??

  2. Neja pravi:

    JJ, misliš, da si boš z “ostrino” pridobil politične točke, češ, poglejte me, kako se zavzemal za Slovenijo. Preveč je in je bilo sprenevedanja, manipulacije, puščanja problemov, prelaganje odgovornosti pri tebi in tvojih. Mislim, da samo mešaš meglo, da bi pretekel čas in da bi……..Manipulativne Hrvate, bi bilo potrebno ves čas odločno spominjati na dogovore in zahtevati, da se jih držijo ter sproti in takoj popravijo, kar so naredili “mimo”, od postavitve mejnega prehoda naprej….Ne vem, ali ste nesposobni ali imate svoje posebne razloge. DOST vas imam!!!

  3. Eho pravi:

    Čas je nastopil,da Sanader vrne predvolilne usluge g.J.J. S tega stališča je potrebno gledati na “oster protest” prvaka SDS !
    SDS je “pogumna” in HDZ si ne bo upal “ugovarjati” Janševi vladi…vsaj do volitev v Sloveniji…
    Kaj pa če J.J doživi poraz na volitvah???

  4. simpatikus komunalis pravi:

    Srinjam se z botom evo pa glih zaj prodajajo našo zemljo.kako prozorno jj.
    Ma kaj s hrvatekim se ne da nič zment.mi pa poln gobec evrope in kaj se zgodi hrvateki zlobirajo v bruslju in evo ti ga, na zaj smo pa mi za vse krivi.sanader se pa norce dela iz nas.AMPAK kdor je gledu na htv dnevnik se najbolj norčuje glih iz janše.!! Politikanti strankarski evo vam en nasvet,da zmagate na volitvah z 85.99 podporo ljudstva-;SAMO REFERENDUM o vstopu hrvaške v eu pa ste zmagal.Pa še sanaderčku bote uslugo naredili,ker tako niso sposobni se sami v evropo pripeljat.Ladjedelnice kot prvo,mu narod prašnike utrga ko bo evropa zahtevala,da jih zaprejo papa še.

  5. medek pravi:

    Sanader in Janša imata spet parabutalske scenarije.
    Niso vedeli kako bi tipu zrihtali tenis place, itak bo “vse naše” (po Kopru, Izoli, Obali,…)
    Če se gre pred volitvami duo Ivo&Ivan igro Narod jezi se, je pa tud prav, iger je, samo še po kruh skočim v kontejner za smeti.

  6. KORMORAN pravi:

    NADMUDRIVAČI…

  7. 1tastar pravi:

    Kadar jaz protestiram pri prijatelju, mu rečem. “Kurc te gleda!”

Komentiraj