Friday 27. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Odločba P. Musarjeve

5. marec 2008 ob 14:00 | Vest |

V izogib novi odločbi informacijske pooblaščenke po umiku vsebin, smo iz objavljene odločbe umaknili vse osebne podatke vpletenih.

….

Včeraj, 4. marca 2008, smo prejeli odločbo informacijske pooblaščenke Nataše Pirc Muser, da v objavi “Akcija gradbeniki” z dne 21.2.2008 odstranimo dokument, kjer so navedeni osebni podatki, ker navedene osebe niso javne osebnosti. Upoštevamo navodilo in hkrati objavljamo obrazložitev.

Read this doc on Scribd: Scan-080306-0001

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 7 x komentirano
  1. BOTA pravi:

    Zakon o varstvu osebnih podatkov velja za vse, brez izjeme. Informacijski pooblaščenki pri tem ni kaj očitati. Želeli bi si lahko le, da bi vsi državni organi delali tako dosledno in korektno.

  2. Mody blues pravi:

    neverjetno koliko časa imajo birokrati za pisanje zadev ki bi jih lahko povedali v treh vrsticah.

    sedaj sem pa res prebral vsebino tega neskončnega spisa in sedaj res vem, kdo je kdo prej niti pogledal nisem.

  3. Vilko pravi:

    Musarjevi je treba očitati, da pojma nima kaj je podatkovno rudarjenje. Kajti ona trdi da so pregledali vseh 110.000 klicev, da so prišli do klicev na dnevnik. Ni res - pregled (iskanje) je bilo izveden programsko, tako da so bili vsi drugi razen klici Dnevnika izločeni (ignorirani) iz vpogleda.Njena trditev je za kameno dobo.

    Ženska ima sicer dolg jezik-kar je prav , nima pa pojma o tehnologiji.
    In potem odloča. Bo zanimivo videti kaj bo odločilo sodišče, kjer bodo morali upoštevati tudi to.

  4. Rock pravi:

    Dobra je tale Musarjeva, ni kaj. Samo bog ne daj, da bi imel tako ženo ;-).

  5. Vilko pravi:

    Stvar ni v tem ali je Musarjeva dobra ali ne, ampak ali postopa pravilno. Iz njenih trditev se vidi, da ne pozna delovanja tehnologije o kateri govori - in govori o zlorabi. In tukaj je njen kiks. Upravno sodišče bo tudi to moralo upoštevati. Ta tehnologija podatke, ki ne ustrezajo zadanemu kriteriju iskanja enostavno ignorira (izpušča) in jih ne obdeluje kot trdi ona. V tem je njena napačna trditev in posledično odločitev.

    Toliko v vednost tistim, ki o tem ne vedo kaj dosti, pa se vseeno opredeljujejo na osnovi tega ali je ona “dobra” ali ne ! O sveta preproščina !

  6. BOTA pravi:

    Tu ne gre za tehnično vprašanje, kako pregleduješ podatke temveč za pravno vprašanje ali jih sploh smeš pregledovati. Vse to nakladanje o tehnologiji je zgolj sprenevedanje in iskanje izgovorov za nezakonita početja.
    Ko pa že o tehnologiji, mi ni čisto jasno, kako lahko izločiš podatek, brez da bi ga pogledal??? No razumi kdor more :)

  7. marjan pravi:

    Eh Bota si pa res nepoboljšljiv Ta tehnologija podatke, ki ne ustrezajo zadanemu kriteriju iskanja enostavno ignorira (izpušča) in jih ne obdeluje.

Komentiraj