Friday 27. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Mnenje dijakov

5. marec 2008 ob 17:58 | Nejc Jemec |

Predsednik Dijaške organizacije Slovenije (DOS) Rok Hodej je še enkrat izrazil podporo predlogu zakona o subvencionirani dijaški prehrani. Pozdravil je predvsem določilo o zagotovljenem toplem obroku, opozoril pa na potrebo po zagotovitvi ustreznih prostorov. Sicer pa bo poleg predloga zakona o dijaški prehrani parlamentarni odbor za kulturo, šolstvo in šport na jutrišnji seji obravnaval še predlog zakona o spremembah in dopolnitvah zakona o organizaciji in financiranju vzgoje in izobraževanja. V zvezi s tem je Hodej spomnil, da so dijaki novembra 2006 izgubili pravico do imenovanja svojih predstavnikov v svete izobraževalnih zavodov. Kot poudarjajo pri DOS-u, bi se moralo dijakom ponovno omogočiti soupravljanje šol, saj so “dijaki najpomembnejši segment slovenskih srednjih šol in najbolje vedo, kaj se na njih dogaja.” Povedal je, da so dijaki pripravljeni tudi na kompromis in bi se zadovoljili že z enim predstavnikom v svetu, a da vladna stran njihovih predlogov ni upoštevala.

Rok Hodej pojasnjuje morebitno povezavo med izgubo predstavnikov v svetih izobraževalnih zavodov in zagotavljanjem po vsej verjetnosti brezplačnega toplega obroka. Kot je povedal dijaški predsednik, pregovor, da se podarjenemu konju ne gleda v zobe, pozna.

Rok Hodej: “Mogoče, če sem čisto odkrit, mogoče je tudi povezava, da se bližajo volitve.”

Nejc Jemec

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 2 x komentirano
  1. 1tastar pravi:

    Ko smo bili mi dijaki, smo razmišljali, kam ga bomo šli zvečer srat in pridno smo si ga metali na roke. Problemi šolskih svetov so nas pa brigali toliko kot lanski sneg!

  2. marjeto pravi:

    časi se drastično spreminjajo !
    (kadar se bližajo volitve - kar je non-stop - je še najbolj ok !

Komentiraj