Friday 27. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

3/4 radosti

4. marec 2008 ob 15:47 | Vesna Lovrec |

Tretja četrtina festivala Radost obrata – festivala uporov, ki v Mariboru poteka v organizaciji Pekarne magdalenske mreže, tokrat ponuja svobodne aktivistične izmenjave. Pekarna od včerajšnjega dne gosti aktivistične posameznike oziroma skupine iz različnih delov Evrope, ki se po besedah organizatorjev festivala, vsak na svoj način borijo proti biopolitičnim in ekosocialnim katastrofam, ki jih prinašajo neoliberalni in nacionalistični ideologi.

Josip Rotar, član ekipe festivala:

Zaradi vabila na festival in ker festival razumemo kot obliko predavanj, delavnic in direktnih akcij, namenjenih širši javnosti, nas je precej presenetilo dejstvo, da je bilo na dogodku kar nekaj aktivistov, ki se niso strinjali s tem, da bi dogodek snemali. Spoštovali smo njihovo željo ter razumeli, da zagotovo ni primerno, da dogajanje oz. festival snemamo v celoti, sploh pa v delu, ko bi se aktivisti morebiti pogovarjali ali celo dogovarjali o konkretni strategiji posamezne akcije. Ko pa smo se lotili prevpraševanja, ali gre v primeru ¾ Radosti obrata za festival, namenjem širši javnosti ali zgolj za interno srečanje aktivistov, se je simpatični Vlanto - aktivist iz Grčije - odločil, da pove, kakšna je njegova vloga na Radosti obrata, vendar le pod pogojem, da ga snemamo od vratu navzdol.

Delavnice in debate se v Pekarni nadaljujejo še danes, in sicer vse do 21. ure. Za tem pa sledi radostna zabava.

Vesna Lovrec

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 3 x komentirano
  1. Zlata lisica pravi:

    Vse lepo in prav, visokoletece besede…zanima pa me, kak konkretnega (!!!) se bo za Maribor iz tega izcimilo. Morda le radostna zabava.

  2. Pink panter pravi:

    Počasi, nikam se ne mudi. Zanima me kaj konkretnega bi zlata lisica rad, da bi se za Maribor izcimilo? Si samo konzument, ki čaka kdaj bo nova roba na tržišču ali boš mrdnil svojo rit in nekaj naredil za sebe in okolico?

  3. marjeto pravi:

    kwa pa, če bi se maribor kr odcepu ?
    de se bo neki nardil …

Komentiraj