Friday 27. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Kosovo je srce Srbije

2. marec 2008 ob 22:32 | Denis Sarkić |

Pred pravoslavno cerkvijo Svetega Cirila in Metoda Ljubljani se je zbrala okoli dvatisoč glava množica Srbov in drugih državljanov Slovenije, ki so mirno protestirali proti slovenskemu priznanju neodvisne albanske države Kosovo. Govorniki so na poslance Državnega zbora poslali apel, da na svoji seji, ki bo to sredo, ne potrdijo predlog Vlade RS o priznanju Slovenije nove države Kosovo.

Reportaža s protestnega shoda:

Apel poslancem Državnega zbora:

Denis Sarkić

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 41 x komentirano
  1. Revolucija pravi:

    A oni na začetku so imeli četniško zastavo?

  2. M pravi:

    Hja! Slovenija kaze elemente demokraticnosti. Protest je bil izpeljan korektno. Srbska skupnost je pokazala tudi mero drzavotvornosti. Kot drzavljani Slovenije so protest zaradi zalovanja za Janezom Drnovskom prestavili.
    Custva pa so cudna rec. Nevarna rec. Zmeraj nas postavijo v konzervativno, nazadnjasko drzo. Ekspanzija argumenta moci nad mocjo argumentov. Zanimiva bi bila anketa, koliko od prisotnih je bila kdaj na Kosovu ali pa kdaj nazadnje? Velikosrbska ideja se je zacela v akademskih krogih, pomislite, akademskih! Ideja, ki se je pricakovano koncala z implozijo. Bilo je le vprasanje casa. Moja stara mama bi rekla. Ima boga!

  3. Revolucija pravi:

    Prejšno nedeljo je bil na odpovedanem protestu tudi naš davčni inšektor Đorde Perić. Najboljša pojava pa je krščanski socialist Andrej Magajna. Očitno se je Pahor ustrašil, da ga Srbi v Sloveniji ne bodo več volili in je moral poslati zastopnika.

  4. Revolucija pravi:

    Ampak Pahor je v Cankarjevem domu v osemdesetih letih skupaj z Janšo podprl Albance. Dobra poteza SD. Tako bodo dobili 50 000 glasov Srbov, kolikor jih je v Sloveniji in 3000 do 6000 glasov Albancev. Odvisno pač koliko jih ima volilno pravico.

  5. Aschmodei pravi:

    Tile državljani bi izpadli bistveno bolj kredibilno, če bi svoj protest izvajali kje drugje …
    Morda pa bi jim kazalo migrirati na Kosovo? Glede na to kako prijazna je nova država do manjših bi lahko kmalu brez dvoma zahtevali - neodvisnost.

  6. Feliks pravi:

    Ti državljani so državljani Slovenije, zato je pravo mesto protesta v Sloveniji, kajti protest je bil namenjen, ne samo kot podpora, temveč tudi kot sporočilo DZ in politiki v Sloveniji.

    Potrebna bi bila največja avtonomija Kosova znotraj obstoječih meja Srbije ali ostanka Jugoslavije (oblikovati tri avtonomne pokrajine: Srbija, Kosovo in Vojvodina), nato vse dele vključiti v Evropo, ne pa spreminjati obstoječe mednarodne meja. Med državami se ne postavljajo nove meje, ampak odpravljajo, kar omogoča sodelovanje in medsebojno spoštovanje.

    Albanci imajo sedaj dve državi, ki mejita in sta v mednarodnem političnem pomenu dva samostojna politična subjekta (Albanija in Kosovo). Nekateri mnogo večji narodi od Albancev, pa nimajo svoje domovine ali države (Kurdi, Palestinci, Katalonci, itd…) – katastrofa.

    Meje ločujejo in ne združujejo, zato je to zelo velika napaka mednarodne skupnosti, ki se ji lahko zelo maščuje, saj bodo Srbi lahko začeli podtalno voljno, kot v bivši Jugoslaviji. Razlog za novo prikrito žarišče in nestabilnost na Balkanu ali gverilsko voljno med sosednjimi narodi proti Albancem v kateri bodo na udaru vsi Albanci, saj se lahko povežejo Makedonci, Srbi (Srbija in Bosna, Kosovo) ter Črnogorci (iz ozadja pa še Rusi in še kdo).

    Potrebno je vedeti, da je vsaka oblast je pokvarjena, zato dela ali išče konflikt (na primer tudi pozicija - opozicija), da sama sebe promovira na račun svojega ali drugega naroda!

    Graditi bi bilo treba prijateljske odnose z vsemi narodi na medsebojnem spoštovanju in sodelovanju in ne dovoliti, da velike sile na silo ustvarjajo svet po svoji meri (ali umetna žarišča in konflikte) na škodo sožitja in razumevanja med narodi!

  7. Todor pravi:

    Hja, ni druge, da mora državni zbor in slovenska vlada čimprej priznati neodvisno in samostojno državo Kosovo. Miloševičeve sile so ubile v mesecu dni 12 000 kosovskih Albancev. Četniki so njihove ženske posiljevali in potem dobesedno raztrgali. O tem pa kako in na kakšen način je Kosovo postalo srbsko si preberite kakšno knjigo od socijaldemokrata Tucovića, ki opisuje grozodejstva srbske okupacije. Zanimljivo, kako govorniki grozijo na en zelo prefinjen subtilni način. O protestu pa vse pove četniška simbolika in dizajn. Da se srbski narod ozdravi četniškega fašizma bi bilo dobro, da se se še kakšen del odcepi, Vojvodina ali Sanđak.

  8. Animl pravi:

    Ali lahko nekdo ki krši mednarodno pravo (agresije na druge države) zahteva spoštovanje mednarodnega prava….

  9. Rock pravi:

    Ma ne, saj je v redu, če so demonstrirali. Samo meni ni čisto do konca jasno, zakaj sploh protestirajo. Na Kosovu je že desetletja ali še več 90% Albancev,..kar pomeni da Kosovo ni več Srbija, kaj šele srce Srbije,..je bilo pa ni več,..kot ni več Karantanije in ni več Rimskega imperija. Seveda ga pa lahko Srbi nosijo v svojih srcih kot lep spomin, če jim to toliko pomeni, to je pa tudi vse.

    Pač bilo je, sedaj ni več.

    Edini razlog, ki ga vidim je psiho narave. Srbi protestirajo bolj zaradi sebe, kot zaradi Kosova. Tudi njim je več kot jasno, da nimajo kaj s Kosovom. S protesti samo zdravijo svoj večvrednostni kompleks, ki nekako mora priznati luzerstvo. Oni so itak največji na svetu, oni so največji zmagovalci,….ko enkrat takšen začne zgubljati je problem, predvsem v njem samem. Srbski paradoks pa je to, da kljub vsej svoji mentalni velikosti in zmagovitosti, zadnja desetletja izgubljajo in izgubljajo,…še malo pa bo Velika Srbija velika kot Slovenija ;-).

    Ti protesti so samo ….. če že morajo zgubit, naj zgubijo ‘muški’,…Die hard pač. Bogokletno je, če Srb Srbu reče “pa saj nimamo kaj”,…kaj takega pri njih sploh verjetno ne obstaja, ne sme obstajati in je največji tabu.

    Oni so ponosen narod, ki se zna nositi veliko, resnično,…za razliko od Slovencev.
    Veliki borci morajo protestirati, vsaj brezupno, drugače so šleve.

    Naj protestirajo, naj izgubijo,…samo, da ne bodo naredili sranja v kombinaciji z Rusi.

  10. Revolucija pravi:

    Pa saj bodo imeli Francozi kmalu tudi dve državi, ko bo Quebec neodvisen. Izgovor, da imajo Albanci dve državi je brezvezen.

  11. Rock pravi:

    Todor, mogoče ti veš bolje,…ampak kolikor sam vem, so četniki bili ‘original’ srbska vojska, ki je nastala pod kraljem. Nekaj časa so se borili s partizani proti Nemcem, ko pa je bilo v partizanih že preveč komunizma in verjetno še česa drugega v njihovem odnosu s partizani, pa so naredili pakt z Nemci in tolkli po partizanih. Oni so se borili za Srbijo, kralja in vse kar je bilo srbsko. Nočem jih hvalit, samo njihov izvor je bolj ‘hvalevreden’ kot od slovenskih domobrancev. Oni so nastali pod Srbijo sami iz redne srbske vojske, naše domobrance pa so sestavili Italijani.

    No, stvar je itak zelo komplicirana.

    Hočem samo povedat, da so četniki zame manjši izdajalci kot slovenski domobranci (če je možno tako sploh formulirat), ustaši so bili pa itak čistokrvni hrvaški nacisti.
    Če vidim četnike v Srbiji se mi zdi dokaj logično in normalno,…mogoče celo sprejemljivo. Ko vidim domobrance v Sloveniji ali ustaše na Hrvaškem, to je pa malo too much.

    Tole, kar sem napisal, ni moje neko dokončno stališče, bolj stvar trenutnega razmišljanja..je še v fazi razvoja ;-),…popravki, graje in zmerjanje na moj račun toleriram ;-).

  12. Revolucija pravi:

    Intervju s srbskim pisateljem, ki je emigriral v tujino:
    http://www.mladina.si/tednik/200808/clanek/sve–beograd-jure_aleksic/

    “Ja, kot izdajalca, kretena, pedra in ljubitelja šiptarjev ter vseh ostalih ljudi, ki bi jih bilo treba - daj pravde in pravoslavja! - pobiti. Še danes marsikdo verjame, da sem na ta račun obogatel, da so me tuje kabale zasipale s stotisoči dolarjev. Ker zakaj bi drugače normalen človek podpiral šiptarje in pedre?!”

    “Po ulicah Beograda je masovno drla ta strašna bagra in na ves glas hropla - to se mi je vedno zdel fantastičen paradoks - JEBAĆEMO PEDERE! JEBAĆEMO PEDERE! Huligani, skinhedi in četniki so stopili skupaj - navadni meščani, torej tisti, ki drobencljajo okrog po kruh in mleko in nikoli nikogar ne pretepejo - ti so pa stali ob strani in tiho hinavsko ploskali.” (Vladimir Arsenijević)

  13. Revolucija pravi:

    Od četnikov, ustašev in domobrancev se slovenski domobranci zdijo najmanj nedolžni. Ustaši so pobijali Srbe, pravoslavce, rome in žide. Četniki so pobijali bošnjake in hrvate. Nenazadnje so tudi naši partizani pobili nekaj romov.

  14. medek pravi:

    Butasti srbi so lizali drek Miloševiču in glupi slovenci ga Janši. Vsak butast narod si zasluži bednega vladarja.

  15. šifra pravi:

    …kaj imasta srbija in nokia skupnega?

  16. šifra pravi:

    nasilja se ne da opredljevati na manj slablabo in več slabo…
    nasilje je definitivno nedopustno v vsakešni obliki -”obleki”

  17. šifra pravi:

    nasilja se ne da opredljevati na manj slablabo in več slabo…
    nasilje je definitivno nedopustno v vsakešni obliki -”obleki”…

  18. marjan pravi:

    vsako leto manjši “model”

  19. amnik pravi:

    Srbija res postaja Beopašaluk.

  20. Todor pravi:

    Četniki niso nikoli bili redna srbska vojska, ampak so že v štartu delovali kot psi vojne. Tisto kar ni poklala redna srbska vojska, so dokončale paravojaške ali spremljevalne enote četnikov. V štartu 2. svet. vojne so resda nekaj časa sodelovali s partizani, pa spet ne vsi, ker je bilo več vej. Potem so pa ugotovili njihovi liderji, da jim več prinese sodelovanje z Nemci, Italijani, pa tudi Ustaši, kot pa boj proti njim. Drugače je pa bla njihova specialnost masovno ubijanje Hrvatov in Muslimanov, da o Albancih ne govorim. Leta 1944 pa je prišlo do transformacije četnikov v partizane, Tito jih je amnestiral, tako da me nove balkanske vojne v devetdesetih letih ne čudijo.
    Ustaštvo je pa bilo po vojni totalno uničeno, to kar smo videli v devetdesetih letih je bilo kvazi ustaštvo, za njim so stale obveščevalne službe hrvaške udbe in kosa, ki so najverjetneje hotele doseči psihološki pritisk na obnovljeno in revitalizirano četništvo.

  21. Rock pravi:

    Todor, no se mi je zdelo, da malo več veš ;). malo sem si tud sam prebral o njih po netu.

    Na kratko,…četniki so torej nasilni in objestni srbski rodoljubi ter nacionalisti, ki so za Srbijo pripavljeni storiti prav vse. Zanima jih samo Srbija. V kombinaciji z alkoholom in vojnim stresom kolektivno koljejo vse živo, posebej, če ni srbsko.

    Četniki so po drugi strani simbol narodnega odpora, saj so nekako nastali z odporom Srbov proti imperialističnim Turkom.

    Po eni strani bi jih tepu, po drugi strani so nek logični refleks narodnega odpora. S tem, da so se tudi oni sami skozi čas spreminjali. Kdo bi vedel.

    Da skrajšam muke,…oni so dobri, njihov namen je recimo dober iz nacionalnega vidika, slabe so njihove metode,…kot to velja za vse ostale Hitlerje in podobne. V tem je ves problem.

    V Sloveniji smo zadnja leta tudi priča slabim metodam.

  22. protestant pravi:

    Teh istih 41.000 Srbov v Sloveniji, pa ni protestiralo, ko je Slobodanov režim sistematično ubijal, preganjal in posiljeval na Kosovu (in še prej na HR in BiH). Kdo izgubi vojno, izgubi ozemlje. Vedno je tako bilo.

  23. Todor pravi:

    Četniki so v bistvu izrodki srbskega naroda. Vedni so prišli prav srbski čaršiji, da so uničevali druge narode. Konec koncev cilj srbskega fašizma je srbe kolektivno spremeniti v zavest četniških zveri. Tale manifestacija je bila patetična, nikoli ne omenjajo trpljenja, ki so ga prizadeli drugim. V Srbiji se zelo malo ve o zločinih njihovih enot nad drugimi narodi. Pravi domoljubi in rodoljubi ne ubijajo drugih narodov, ampak poskušajo najti neki dogovor o mirni koeksistenci. Prava poštena srbska domoljuba sta Čedomir Jovanović in Peter Luković, ki opozarjata na pretekle napake in hočeta spravo z ostalimi narodi.
    Srbski narod vleče v ljotičevsko-četniški fašizem Koštunica in njegovi ljudje, s svojimi političnimi sateliti, hkrati pa imajo nadzor nad vsemi pomembnimi mediji. Tako so po njihovi ideologiji najhujši sovražniki Slovenci, ker jih hočejo kupiti, Hrvati, ker so genocidni (kljub temu, da je bilo ustaštvo uničeno v drugi vojni), Muslimani (katere mediji predstavljajo kot islamske živali), Albanci, Bolgari……

  24. Feliks pravi:

    Velika zmota! V vojni ni zmagovalcev, ampak so vsi poraženci, saj se novo stanje ne ustvari na miren, temveč nasilen način.

    Srbi niso izgubili ozemlje, ampak so jim ga nasilno odvzeli.

    Največja napaka pa je tem, da si nekdo sploh lasti neko ozemlje, saj vsi problemi izvirajo iz egoizma človeka, ki si domišlja, da je nekaj njegovo, kar nikoli ni bilo in tudi ne bo. Zemlja je naravna dobrina vseh ljudi, zato si jo nihče ne more in nimi pravice lastiti. To je domislica (ali samovolja) oblasti, da na določenem teritoriju ali ozemlju lahko izvaja svoj režim (ali uveljavlja svoje privilegije)!

  25. đ pravi:

    Po analogiji Kosova se zdaj lahko odcepijo tudi Štajerci - ko bi se vsaj:)

  26. cro_hot pravi:

    Kaj je Srbija? Poglej video na Youtube : Kosovo za patike. Jebiga, to je bil top video ob noriji v Beogradu…

  27. Rock pravi:

    Todor, skušam se vživeti v psiho četnika, pa mi ne gre ;-). Včasih si mislim, da vsi ti vojni hudodelci, kot so bili, četniki, ustaši, domobranci,…da so to vseeno morali biti normalni ljudje, vsaj velika večina njih. Čisto možno je, da je med njimi pristalo veliko takih, ki delujejo po liniji najmanjšega odpora ali so pač malo labilni. Hočem reči, da je veliko ljudi verjetno šlo med četnike, ker je šel recimo njihov prijatelj sosed…. ali pa ker so bili prvi partizani 50km stran in si potem pač šel med četnike, da si pač nekam šel, ker so šli vsi nekam. Vendar se je potem zgodilo, da je bil nekdo zaradi takšne lahke odločitve, obsojen na smrt.

    Sedaj bom nekako naivno pesniško tole izjavil, ampak vsak posameznik, si v osnovi želi miru, hrane, blaginje. Kaj je tisto, kar je nek procent ‘normalnih’ pripadnikov teh enot prepričalo, da so v njih vztrajali? Drugače vprašano, kaj je bilo tisto pozitivno za posameznika, da je sodeloval v takšni četi, kaj so mu obljubili, so ga prislili? Kaj so plusi četništva, jih je mogoče razumeti, obstaja kakšna humana nota četništva? Ali si res avtomatsko izrodek, če si četnik, ali si prej človek?

    Kaj je tisto kar vodi fanta, da gre med take ljudi, je to želja po zabavi, druženju, tovarištvu, dogodivščinah,….verjetno tudi to. Verjetno obstajajo četniki, ki niso nikoli nič naredilo, pa so jih po vojni zmetali v kake jame.

    Kaj je tisto kar je na osebni ravni narobe s četnikom posameznikom? So bili res vsi zveri, izdajalci. What a fuck is wrong with this people? ;-)

    No, to so preveč poglobljena vprašanja in kdo bi sploh odgovarjal na njih, komu se da ukvarjati s psiho koljačev pred 50 leti,…najbolj praktično je verjetno res po pavšalu vse potamaniti, ko pride zato priložnost, kar se je tudi po letu ‘45 tudi naredilo. Nekatere po pravici, nekatere po krivici,…koga sploh to zanima.

    Moraš imeti tudi malo sreče v vojni (če recimo mečeš kovanec), da se postaviš že v začetku na stran, ki bo zmagala in po vojni oblikovala definicijo hudodelcev in izdajalcev. Če bi recimo nekako na koncu zmagali četniki, bi mogoče največji koljači bili danes prav romantizirani partizani.

    V vojni se mi zdi, da se itak vsi po čez pobijajo, koljejo in tudi delajo kriminalna dejanja. Zakaj? Ker so vsi ljudje, ker so vsi ista jebena vrsta. Ker so v vojnem kaosu prav vsi enako zmedeni in presrani,..četnik, partizan, američan in nemec.
    Na koncu vojne se zgodi samo to, da zmagovalci na koncu pokažejo svoje vrline in skrijejo zločine ter pri looserjih skrijejo vrline in poudarijo zločine. V bistvu so pa bili v vojni vsi podobni, ista ljudska prestrašena rasa.

    Po drugi strani pa, če so četniki etikatirani kot hudodelci, so verjetno to tudi bili…..bluzim že.

  28. tom pravi:

    ce ze nimate pojma o zgodovini ne srpskoj ne cetnickoj po tem ne komentirajte in ne pisite neumnosti.Ce bi kljub temu hteli kaj napisati pred tem pa si mal preberite zgodovine.To na kak nacin zdaj pisete lahko se primerja samo s butastim americanima ker samo oni tolk nic ne vejo o zgodovini.

  29. markopigac pravi:

    Ob teh shodih in podobnih manifestacijah se vedno vprasam, kje so ti ljudje bili, takrat ko so jih najbolj potrebovali oz z drugo besedo - koliko % teh iz posnetka je v resnici ze bilo na Kosovem oz se bolje koliko % teh iz posnetka je sploh ze bilo v Srbiji?

  30. marjeto pravi:

    pa sej so se sami v srce zaklali !

  31. ČEDO pravi:

    revolucija ja bla je četnička če sploh neveš iz kje četniki izhajajo in kaj so četniki,raje se pozanimaj za svoj genocidni pedofilski vatikan.
    neka neka ima Boga sve se vrača sve se plača,mi bomo istrebl tele heroin dilerje u srbiji oni se bojo pa kvm naselil pa u vsaki slovenski vasi bo đamija …podobno privlači podobno

  32. ČEDO pravi:

    zate marjeto..mi smo se zaklal sam mi se vsaj borimo protiv zla-islama 600 let in imamo zgodovino vi slovenci ste pa znani po hlapčevstvu samomorih in depresiji vero ste pa 1000 let nazaj zgubil ko ste pljunili na Hrista
    ,,,slovenski vojaki na Srbski zemlji…a govorijo da so srbi napadl slovenijo kdo koga tuki zajebava……e moji slovenci..nekad sam vas voleo i poštovo

  33. Farad pravi:

    E ČEDO, solza se mi je utrnila ob tvojem zadnjem stavku. Pa daj se vsaj stezni, preden pišeš te patetične komentarje.

  34. SAMOSTOJNO KOSOVO pravi:

    Ni Islam, Pravoslavje, Katolicizem… sam po sebi slab, vsakogar je treba presojati tudi religije po dejanskem uresničevanju vrednot. Vrednote pa so tako presežna ljubezen kot omogočenje svobode. Oboje namreč omogoča razvoj.
    Na mojem spletnem naslovu:
    http://stres.a.gape.org/vs/misel_dneva.htm
    lahko že dober teden preberete

    SAMOSTOJNO KOSOVO
    Vprašanje samostojnosti Kosova vnaša nove napetosti, saj trenutna rešitev ni poštena in ni ustrezna. Vprašanje Kosova je treba vezati na sam zakasnel razpad Jugoslavije.

    Tako kot je prav, da imajo narodi pravico do samostojnosti, je prav, da se to načelo spoštuje tudi za Srbe. Posledica takšnega stališča je delitev Kosova na del kjer bi se prebivalci radi povezali s Srbijo in del kjer želijo in imajo zadostna sredstva ter garancije da postavljajo svojo državo. Kosovo in Srbija, Črna Gora, Hrvaška kjer živi veliko nealbancev, so sosedje in prav je, da se dobro razumejo, saj je prav, da med seboj trgujejo in sklepajo posle… Krivica, ki se dogaja z nedomišljenim oz. bolje rečeno peklenskim vsiljevanjem enostranske volje, bo povzročila veliko nepotrebnih sporov, stroškov, jeze… Zainteresirani za razpadanje ali vsaj hudo ohromitev EU kot velesile, pa si bodo meli roke, saj je kotel na jugu Balkana dokončno podoben problemom v Palestini.

    Slovenci se kot posamezniki opravičujemo za nesposobnost tistih, ki bi morali reševati probleme, da niso ponudili rešitev, ki bi bila dobra za obe strani - win /win taktika pogajanj. Ampak kot kaže deloma nehote in pod prisilo halo efektov sodelujejo pri poniževanju. Zato je najbolje, da skušate urediti zadeve sami - Srbi in Albanci, saj ste drug od drugega odvisni. Mednarodna skupnost je takšna kot trenutno je, nesposobna doumeti širino problemov, ki se odpira, niti se ni sposobna dvigniti nad parcialne interesi članic, ki jo sestavljajo.

    Tam kjer je modrost je sodelovanje. Tam kjer so fige v žepih in enostranski egoizmi, je revščina. Zaslužite si boljšo prihodnost, kot vam je servirana.

  35. Japanac pravi:

    Free Kosova! Fuj in fej. Čedo, povsem se strinjam s tabo. Kosovo je srce Srbije! In ker Srbi (Srbija do Tokija!) niste slabiči (poput nas Slovenaca!), ampak demokratičen narod, boste nekoč v prihodnje, ko Zahod prekliče priznanje lažne države, Albance z veseljem sprejeli v svoja nedra. Postali bodo enakovredni državljani tvoje matice, v vladi bo sedela 1/3 ministrov albanske narodnosti, v Novem Sadu se bodo v šolah poleg ostalih tujih jezikov lahko učili tudi albanščine in … blablabla. Ne jokajte. Kdaj je nastala država Srbija?! Kdaj je dobila Kosovo? Mitomani. =)

    Tung.

  36. Simon pravi:

    E čedo, čedo…takvi kao si ti izazivaju rat. E moj Čedomire mi smo mel svojo državo (prvi v evropi) 500 let pred mitsko kosovsko bitko k ste jo pušnl in bi jo morali že zdavnaj pozabiti. Lepo je Stane Dolanc rekel leta 1984 “slovenski otroci vedo vse o commodorjih in spectrumih, srbski otroci pa vejo vse o kosovski bitki” in tukaj se skriva razlog za vse klanje v bivši Jugi in to je ta kurčev kosovski mit s katerim zastrupljajo otroke od malega. Uni srbi k nedaju kosovo so pa moroni k jim ni jasno, da tam ni NIČ.

  37. Saša Lukić pravi:

    We are tired from the Slovenian politicians comments. Do you think that Serbs need to buy Slovenian products? We were first who forgot the war, but you put Serbian nationalist back on power.

  38. mali Šrot pravi:

    peta kolona se je dala fotografirat za SOVO

  39. irena pravi:

    ZA ČEDOTA

    TUDI HLAPEC PRIDE ENKRAT DO TREZNE ZDRAVE PAMETI IN SE ZAVE SVOJE PRAVE VREDNOSTI. SMO ŽE MIMO. PAZIMO NA MEJE.

  40. lib pravi:

    comodorji…lol…

  41. Draza pravi:

    Ce smo ze pr cetnikih in kolaboraciji z nemci, si usaj preberte na wikipediji clank o Drazi Mihajlovicu. ( http://en.wikipedia.org/wiki/Draza_Mihajlovic ), posebn poudarek na nemski tiraclici, in sodelovanju z anglezi/americani, naslovnici Time-a in ordelu casti. Ne vem kaj se je spremenilo od 1948ga leta glede cetnikov, ki so bili takrat ‘dobri’ zdaj pa ponovem ’slabi’ s stalisca zahodne kulture/politike, v katero se slovenci uvrscate od propada SFRJ naprej.

Komentiraj