Friday 27. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Zemljišča ob Dragonji

29. februar 2008 ob 14:39 | Nejc Jemec |

Hrvaška je prodala 10.400 kvadratnih metrov zemljišč na “spornem” levem bregu Dragonje. Ta so bila 25. junija 1991 v lasti Sklada kmetijskih zemljišč in gozdov Republike Slovenije, sklad pa jih oddaja v najem Jošku Jorasu. Slovensko zunanje ministrstvo je od Hrvaške že zahtevalo pojasnila, sklad pa je v četrtek sporočil, da namerava v tem primeru s tožbo na pristojnem sodišču zaščititi zemljišča v lasti Slovenije. Joras je za STA povedal, da je “Hrvaška uspela realizirati svoj tretji fazni plan in je z aneksijo slovenskega območja na levi strani Dragonje prodala zemljišča v lasti Slovenije svojim državljanom.” Predstavnik mestne uprave v Bujah Mauricio Sinković pa je po poročanju STA zatrdil, da je mestna občina Buje kmetijska zemljišča na območju ob Dragonji pri Kaštelu prodala ali dala v najem v skladu s programom ministrstva za kmetijstvo za razpolaganje s kmetijskimi zemljišči, vsa omenjena zemljišča pa so bila v lasti Hrvaške.

Za mnenja smo povprašali Bredo Pečan (SD), Zmaga Jelinčiča (SNS), Franca Žnidaršiča (Desus), Jožefa Horvata (NSi) in Jakoba Presečnika (SLS).

Breda Pečan: “Nekdo, ki ima količkaj morale v sebi, seveda ne gre in ne prodaja nečesa, neke lastnine, za katero ni gotovo, ali je njen lastnik ali ne.”

Nejc Jemec

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 1 komentar
  1. marjan pravi:

    http://www.linux-si.org/

Komentiraj