Friday 27. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Podpora premieru

29. februar 2008 ob 18:40 | Denis Sarkić |

Vodja poslanske skupine SDS Jože Tanko je danes poudaril, da podpirajo odločitev predsednika vlade, da se pred ukrepom razrešitve ministra za okolje in prostor Janeza Podobnika razjasnijo razmerja med neodvisnimi vejami. Tanko se strinja, da je treba ugotoviti, kateri organ lahko izvede postopek razrešitve. “V zahtevi računskega sodišča se je v celoti obšlo državni zbor, ki je dejansko pristojen za razrešitev in imenovanje ministra,” je poudaril vodja poslanske skupine SDS. Povedal je, da je računsko sodišče sporno uredbo poslalo tudi na ustavno sodišče, kar po Tankovem mnenju pomeni, da je tudi samo podvomilo v zakonitost uredbe. “Odločitev predsednika vlade podpiramo tudi zato, ker gre za prvi primer, ko eden od neodvisnih organov predlaga razrešitev ministra. Na osnovi tega postopka se bo določila tudi nadaljnja praksa, zato je smiselno, da se pred odločitvijo odpravijo vse dileme in pomisleki v tem postopku,” je prepričan Tanko.

Vodja poslanske skupine je opozoril še na primer, ko je računsko sodišče v času prejšnje vlade zahtevalo razrešitev direktorja službe vlade za informatiko Marjana Siliča. Takratna vlada naj bi po njegovih besedah zaobšla razrešitev in to odločitev upoštevala le formalno. Kot drugi primer Tanko navaja, ko je računsko sodišče zahtevalo razrešitev direktorja javnega podjetja VO-KA. Po njegovih besedah gre pri zahtevah opozicije, da premier pri razrešitvi Podobnika nemudoma ukrepa, za dvoličnost njihovega ravnanja.

Denis Sarkić

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 3 x komentirano
  1. medek pravi:

    Butale

  2. Igor Đukanović pravi:

    > tudi zato, ker gre za prvi primer,

    > zato je smiselno, da se pred odločitvijo odpravijo vse dileme in pomisleki v tem postopku

    Hmm. Kaj pa inflacija? Prvič odkar samostojna Slovenija nima svoje valute (in ustreznih vzvodov za tečajno politiko) imamo previsoko inflacijo. Predlagam, da pred kakršnimkoli ukrepanjem vlada pridobi mnenje evropske centralne banke, neodvisne univerze v Gorici, evropskega združenja korektnih novinarjev in Matevževega dedeka. In ja za božjo voljo ne hiteti. (Morda bodo pa v tem času problem rešili tisti, ki znajo.)

  3. HST pravi:

    Vau, to je pa res huda novica - član in vodja PS SDS podpira predsednika SDS in premiera. Kdo bi si mislil …

Komentiraj