Friday 27. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Spoštovanje zakonov!

29. februar 2008 ob 18:48 | Denis Sarkić |

Poslanec SD Milan Martin Cvikl je za Vest komentiral primer ministra za okolje in prostor Janeza Podobnika in ravnanje predsednika vlade Janeza Janše v tem konkretnem primeru.

Kot pravi Cvikl, predsednik vlade Janša očitno meni, da se bo vlada samo odločala o tem, katere zakone bo spoštovala in katerih ne, je v odzivu na neravnanje predsednika vlade glede poziva računskega sodišča za razrešitev “šefa” MOP Podobnika.

Denis Sarkić

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 11 x komentirano
  1. medek pravi:

    Kaj je z etičnim kodeksom, če že zakona ne poznnajo?

  2. marjan pravi:

    Medek?

    Ko ste vsi tako pametni…potem pa razložite dejstvo, zakaj Šoltes, ko je računsko sodišče ugotovilo kršitve pri izplačilih plač direktorjev po raznih komunalnih in drugih podjetjih, enostavno ni podal kazenske ovadbe?
    Kako je možno, da so direktorji dobili opozorilo, da so si izplačali preveč denarja, vrnili so denar in stvar rešena….Kako si torej Šoltes razlaga enakost pred zakonom? Na takšen način? Saj tudi tisti, ki so ga dobili pri kraji, mora na sodišče skozi postopek in dobi kazen, ki jo odsedi ali pa dobi pogojno….Je zabeležen v kazenski evidenci…Sem za, da se Šoltesa odstavi z mesta predsednika računskega sodišča…

  3. Q pravi:

    Marjan, kazanje s prstom in kričanje, držite tatu, ne odvezuje ne ĐĐja in ne Podobnika.

    …če prebereš ĐĐjevo pozicijo o tem, da kot neposredni ministrov šef, ni pravi naslov za poziv Rač. sodišča oz. da gre za ustavne nejasnosti, potem bi ti moralo biti jasno, da gre za zavlačevanje in izogibanje prevzema odgovornosti.

    Kaj je Šoltes delal v drugih primerih in ali je storil kakšne napake ali kazniva dejanja, je lahko predmet kakšne druge preiskave, ne more biti pa argument za izmikanje izvršilne oblasti.

  4. marjan pravi:

    ja saj ko bi Šoltes takrat odstopil, ko je zakon tolmačil po svoje in je preveč plačanim direktorjem poslal “opomin”. Namreč tako nespoštovanje in “po domače” tolmačenje zakona bi terjalo od g. Šoltesa, da odide tolmačit zakone v ribiško brunarico in to svojim prijateljem ne pa državljanom.

  5. marjan pravi:

    Po vrsti je treba, linearno, najprej nakup potem račun. Ne pa sedaj se izmikat, češ držite tatu. Ko pa “tat” sam ni plačal računa - torej spoštoval zakona kot nekaj kar drži za vse.

  6. konec pravi:

    Ni Šoltes Kardeljev vnuk?
    To pove vse.

  7. Q pravi:

    …torej o Podobniku in ĐĐju niste sploh sposobni kaj povedati?!

    … če ne moreš napasti sporočila, napadi tistega, ki sporočilo prenaša.

    Čudna je ta desnakarska logika.

  8. marjan pravi:

    Svojo logiko poglej. Tat vpije, da so ga oropali pa so le lastniki prišli po svojo kokoš, jajca je pa tako že pomalical.

    Lahko si dopisujeva v nedogled temelj pa je tak, ne govori o spoštovanju zakonov, če jih sam spoštuješ le toliko kolikor jih lahko tolmačiš v svojo korist.

  9. Q pravi:

    …ne apliciraj svojih paranoj na druge.

  10. marjan pravi:

    Sem tebi rekel že decembra ;-))

  11. konec pravi:

    podgane prihajajo na dan!

Komentiraj