Friday 27. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

LDS o interpelaciji

29. februar 2008 ob 19:18 | Urh Maček |

Vodja poslanske skupine LDS Jožef Školč je sklical konferenco na kateri je komentiral dogajanja okoli poziva Računskega sodišča k razrešitvi ministra za okolje in prostor Janeza Podobnika. Poslanec je dejal, da bodo počakali dva tedna na potezo pvega ministra Janeza Janše, če se v tem času ne bo zgodilo nič vsebinsko zadovoljivega, bodo v stranki začeli z zbiranjem podpisov za interpelacijo ministra Podobnika. Mnenje stranke je podal tudi glede kršitve dveh ustavnih zakonov na Ministrstvu za zunanje zadeve. Kritičen je do ravnanja notranjega nadzora na MZZ, kjer so pri pridobivanju in ravnanju z zaupnimi podatki kršili dva člena ustave. Od ministra za zunanje zadeve Dimitrija Rupla pričakuje, da se bo razjasnil glede odgovorne osebe in s tem ne bo žrtvoval kakšnega nižjega uradnika za zaščito svojega hrbta.

O vladi, Podobniku in Ruplu:

Jožef Školč: “… ampak predsednik Janša se je vseeno postavil nad zakon in odkloni njegovo uporabo. Obnaša se tako kot so se svoj čas kralji, …”

Odgovori na vprašanja:

Jožef Školč: “… čeravno dopuščam, tako kot se v tej vladi velikokrat zgodi, da bo prišlo do kakšnega razsvetlenja in da bo odstopil …”

Urh Maček

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 3 x komentirano
  1. marjan pravi:

    Ko ste vsi tako pametni…potem pa razložite dejstvo, zakaj Šoltes, ko je računsko sodišče ugotovilo kršitve pri izplačilih plač direktorjev po raznih komunalnih in drugih podjetjih, enostavno ni podal kazenske ovadbe?
    Kako je možno, da so direktorji dobili opozorilo, da so si izplačali preveč denarja, vrnili so denar in stvar rešena….Kako si torej Šoltes razlaga enakost pred zakonom? Na takšen način? Saj tudi tisti, ki so ga dobili pri kraji, mora na sodišče skozi postopek in dobi kazen, ki jo odsedi ali pa dobi pogojno….Je zabeležen v kazenski evidenci…Sem za, da se Šoltesa odstavi z mesta predsednika računskega sodišča…

  2. Q pravi:

    …ti si pa malce anojing!

  3. marjan pravi:

    ti me pa zasleduješ ;-)

Komentiraj