Friday 27. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Aktualni Horvat

29. februar 2008 ob 17:34 | Nejc Jemec |

Jožef Horvat, vodja poslanske skupine Nove Slovenije (NSi), je predstavil stališča o nekaterih aktualnih temah. V začetku je povedal, da bodo poslanci NSi v sredo glasovali za priznanje Kosova. V nadaljevanju je komentiral nizko podporo stranki, sodeč po nekaterih zadnjih javnomnenjskih raziskavah. Povedal je, da kakšnih posebnih aktivnosti zaradi tega stranka nima v načrtu. O pozivu računskega sodišča je ponovil s strani koalicije že slišano mnenje, da pri tem obstajajo določene pravne dileme. Horvat ne želi dvomiti v verodostojnost odločitev sodišča, se pa sprašuje, kolikšna je Podobnikova objektivna odgovornost. Nekaj besed je namenil tudi aferi Orion in višjemu državnemu tožilcu Boštjanu Penku, ki ga je državnotožilski svet izključil iz skupine tožilcev za pregon organiziranega kriminala. Horvat je prepričan, da politika ne sme izvajati pritiskov na tožilstvo, da pa je med tožilci očitno še premalo strokovnjakov za pregon organiziranega kriminala.

Horvat o javnomnenjski podpori Novi Sloveniji.

Jožef Horvat: “Verjetno bi mi dobili takoj bistveno višji rejting, …, če bi recimo današnjo novinarsko konferenco naslovili Nova Slovenija gre iz koalicije …”

O pozivu računskega sodišča in o zaupanju okoljskemu ministru Janezu Podobniku, da bo sam sprejel pravo odločitev.

Jožef Horvat: “Glede na to, koliko poznam ministra Podobika, ki zagovarja moralne vrednote, on sam najbolje ve, kakšno krivdo nosi, če nosi …”

O aferi Orion, vlogi Mitje Gasparija pri tem in o odgovornosti Boštjana Pelka.

Jožef Horvat: “… in vemo, da ima nalogo nadzora nad tovrstnim finančnim poslovanjem prav Banka Slovenije.”

Nejc Jemec

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 1 komentar
  1. Drago pravi:

    “… če on (Penko, op.) pravi da ni bilo dovolj dokazov, so gotovo inštrumenti, ki se jih da uporabiti da primera kar tako ne zaključiš.” Komentar ni potreben.

Komentiraj