Friday 27. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Depeše v medijih

28. februar 2008 ob 21:43 | Denis Sarkić |

Po prvi okrogli mizi Združenja novinarjev in publicistov na temo Medijsko lastništvo in profesionalizem, smo na uredništvo dobili naslednje vabilo:

Okrogla miza ‘Medijske depeše’

Svoboda poročanja je pomembna vrednota, a kaj se zgodi, kadar se novinarska etika sooči s poljem druge profesionalne etike? V primeru depeše zunanjega ministrstva gre za kolizijo z drugo profesionalno etiko - etiko diplomatskega kodeksa. Etika prepričanja sicer zahteva izpolnitev etične zahteve za vsako ceno, ne glede na posledice. Toda načelo vsake profesionalne etike, tudi novinarske, je hkrati načelo odgovornosti, ki upošteva posledice nekega zapisa ali objave.

Na ta in druga vprašanja bomo skušali odgovoriti na okrogli mizi, ki bo v četrtek, 28. februarja ob 17. uri v Jazz clubu Gajo, Beethovnova ulica 8, Ljubljana.

Razpravljali bodo: nekdanji odgovorni urednik Primorskega dnevnika Bojan Brezigar (predstavnik zunanjega ministrstva) ter nekdanja novinarja, zdaj poslanca Miro Petek (SDS) in Aurelio Juri (SD). V razpravi bodo sodelovali tudi tisti, ki bodo omizju prisluhnili.

Vabljeni!

Upravni svet Združenja novinarjev in publicistov

predsednik
Peter Jančič

Danes vam tako dajemo v pokušino le krajši del okrogle mize, in sicer nekaj besed Bojana Brezigarja, ta vikend pa si boste lahko ekskluzivno na Vesti ogledali celotno omizje.

Denis Sarkić

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 3 x komentirano
  1. zalcan pravi:

    uredništvo, obljubili ste posnetek cele okroigle mize. Zakaj ga ne objavite? Je tudi pri vas cenzura?

  2. zalcan pravi:

    uredništvo, obljubili ste posnetek cele okrogle mize. Zakaj ga ne objavite? Je tudi pri vas cenzura?

  3. Denis Sarkić pravi:

    Poglej si Vest še enkrat!

Komentiraj