Friday 27. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Maša za Drnovška

26. februar 2008 ob 22:41 | Nejc Jemec |

Slovenski metropolit in ljubljanski nadškof Alojz Uran je v ljubljanski stolnici svetega Nikolaja daroval mašo za preminulega Janeza Drnovška. Uran je v uvodu spomnil na svoje srečanje z Drnovškom pred tremi leti na Sveti gori nad Zagorjem ob Savi. Celjski škof Anton Stres pa je v nadaljevanju v svojem govoru poudaril, da je bil nekdanji predsednik državnik, človekoljub, ki duhovnosti ni podcenjeval, ampak jo je postavljal v ospredje človekove pozornosti. Dodal je, da si je Drnovšek prizadeval za premagovanje starih nasprotij in za normalizacijo položaja Cerkve v Sloveniji. Med prisotnimi je bilo v prvi vrsti opaziti okoljskega ministra Janeza Podobnika in ministra za finance Andreja Bajuka. Pred oltarjem, ob slovenski zastavi, je bila položena slika pokojnega državnika. V rokah je držal svojo knjigo Misli o življenju in zavedanju …

Pri maši: “Daj naši domovini modrih in požrtvovalnih politikov, ki bodo resnično delali za dobro vseh državljanov. Prosimo te usliši nas.”

Nejc Jemec

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 8 x komentirano
  1. lacko pravi:

    Slovenska cerkev je nenehno v skušnjavi, prilagoditi se Janezu Janši njegovim podrepnikom in ritoliznikom, stremeti za vplivom, ki raste iz moči previlegijev in prestiža ter medtem pozablja, da se je njen Gospod IN Mojster rodil v hlevu.
    Pozdravljena Slovenija !

  2. Georg pravi:

    Iz spoštovanja do pokojnega predsednika Janeza Drnovška sem se udeležil maše zadušnice v ljubljanski stolnici.
    Ne vem, v čem ima maša zadušnica povezavo z Janezom Janšo in ritolizniki, kateri želi komentator “lacka” dati negativen prizvok. Jaz nisem bil nikoli ritoliznik Janeza Drnovška, še manj pa Janeza Janše, ker nisem na državnozborskih volitvah nikoli glasoval zanj.
    Moj gospod Jezus Kristus (ki predstavlja Cerkev) se je res rodil v hlevu oz. v votlini. Kljub temu, da ga neprijazen svet ni hotel sprejeti, ( kar je mogoče razumeti tudi v komentiranju “lacka”, ki sovraži Cerkev, ko natocevanju o velikem bogastvu) ,sta se ga pa zelo razveselila Jožef in Marija. Sprejela sta z ljubeznijo.
    Tudi ob rojstvu našega Gospoda so najbrž obstajali nestrpni prenapeteži, ljudje z večvrednostnim kompleksom, ki pa so bili zaradi tega v konfliktu z okoljem. Tako tudi kralj Herod, ki je Jezusa hotel zaradi ljubosumnosti in sovraštva umoriti. Čisto po človeško je morala sveta družina pobegniti v Egipt. Jaz ritoliznik pa nimam kam pobegniti. Ostal bom v Pozdravljeni Sloveniji, ker jo ljubim.

  3. Bebo pravi:

    Pravijo , da smo pred Bogom vsi enaki…..
    Najbrž res.
    Veseli me, da smo tudi pred cerkvijo (RKC) vsi enaki.
    Veseli me da cerkev ne pozna diskriminacije, ne zatira manjšin (kulturnih,nacionalnih,rasnih,verskih….), ne izrablja gospodarkega položaja,
    ne zaničuje nevernike, ne vpliva na politično življenje.

  4. Igor Đukanović pravi:

    > Dodal je, da si je Drnovšek prizadeval za premagovanje starih nasprotij
    > in za normalizacijo položaja Cerkve v Sloveniji.

    Me prav zanima, kaj je škof imel v mislih. Morda, da bo cerkev normalno
    enako obravnavala ženske in moške, duhovnice in duhovnike, škofinje in
    škofe?

  5. lacko pravi:

    Spoštovani Georg
    Da se razumeva nič nimam proti cerkvi in njenim vernikom, bilo katere vere so, imam pa proti KLERU, ki se je za časa Janeza Janše in njegovih zagovornikov NESRAMNO OBOGATIL.
    Cerkev nima naloge spremeniti Slovenije. Če pa izpolni svojo nalogo, se bo Slovenija spremenila, IN prav to KLER počne.
    Pozdravljena Slovenija

  6. Igor Đukanović pravi:

    Za razliko od tebe Lacko, imam jaz veliko proti cerkvi. Cerkev še vedno vse drugoverce in ateiste razglaša za pogubljene. To je uradni nauk cerkve, kljub drugačezvenečim občasnim skupnim shodom predstavnikov več različnih verskih skupnosti. Pesek v oči za medije… Tako se nikakor ne strinjam z “normalizacijo” (konkordat?) finančnega položaja cerkve na moj račun.

    Seveda pa spoštujem moje prijatelje, ki so člani katoliške cerkve in redno hodijo k maši. In seveda jim privoščim, da se tam med somišljeniki dobro počutijo in se duševno izpolnijo. A izvažanja svojega izključnega prav (ki ga ne prakticira samo Opus Dei, da ne bo pomote), pa ne podpiram in sem ga odločen ustaviti v vseh njegovih oblikah.

  7. 1tastar pravi:

    Mene nič ne moti, da bom pogubljen! Jebe se mi. :)

    Pa zato ne napadam RKC kar vsevprek!

  8. konec pravi:

    mar ni Ideološki izvršitelj Igor Đukanović dobil še en ukaz?

Komentiraj