Friday 27. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Aretacija ni uspela

26. februar 2008 ob 19:48 | Vesna Lovrec |

Slovenska policija je danes na območju Slovenije izvedla obsežno preiskavo kaznivih dejanj s področja gospodarskega kriminala. Na novinarski konferenci Policijske uprave Maribor je bilo povedano, da so kriminalisti z današnjo akcijo zaključili del aktivnosti v preiskavi, ki traja že od pričetka prejšnjega leta. Konkretna preiskava je bila sprožena po tem, ko so bili o sumljivih transakcijah obveščeni s strani Urada za preprečevanje pranja denarja. » Sporne« transakcije bi naj bile opravljene s strani določenih gospodarskih družb, ki so bile povezane z večjo gospodarsko družbo z območja PU Maribor. V preiskavi gre za sum storitve kaznivih dejanj zatajitve finančnih obveznosti, zlorabe položaja ali pravic, ponareditve ali uničenja poslovnih listin ter za pranja denarja .
Po besedah policije je bilo na podlagi doslej zbranih informacij ugotovljeno, da obstajajo utemeljeni razlogi za sum storitve več kaznivih dejanj v 17 družbah. Poleg že omenjene gospodarske družbe iz Maribora naj bi glavno vlogo odigrale še tri družbe iz drugih delov Slovenije. Organizatorja iz mariborske družbe naj bi na podlagi fiktivnih računov, izdanih za odkup različnih surovin, nakazala denar na transakcijske račune slamnatih družb in to izključno z namenom gotovinskega odliva denarja in se tako neupravičeno izognila plačevanju davka na dodano vrednost.

Franc Virtič, tiskovni predstavnik mariborske policije, je za Vest povedal:

Kljub temu, da policija o imenih še ne govori, slišimo čivkanje iz vseh strani, da je mariborski osumljenec številka ena družba Meltal, ki je v lasti Rada Snežiča (do lanskega avgusta je bil nadzornik Centra Naložb). Neuradno smo izvedeli, da bi ga naj policija danes skušala aretirati, pri čemer je bila neuspešna, saj Snežiča menda že dlje časa sploh ni v Sloveniji. V kolikor Snežič v prihodnje še vedno ne bo dosegljiv, bo za njim razpisana tiralica, pravijo neuradni viri.

Vesna Lovrec

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 2 x komentirano
  1. Zlata lisica pravi:

    Taj je treba, dol z mariborsko mafijo.

  2. marjeto pravi:

    tko je, dol z mariborom in mafijo !

Komentiraj