Friday 27. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Žalna seja

25. februar 2008 ob 20:22 | Urh Maček |

Predsednik DZ France Cukjati je na žalni seji DZ v spomin na bivšega predsednika Janeza Drnovška poudaril, da sta Drnovška odlikovali potrpežljivost in preudarnost. Kot je dejal, sta ti lastnosti prišli do izraza predvsem pri izgradnji nove demokratične Slovenije, pri kateri je Drnovšek aktivno sodeloval. Za Cukjatijem je zbrane nagovoril predsednik republike Danilo Türk. Poudaril je, da žalujemo za enim največjih sinov našega naroda. Žalno sejo DZ so začeli z minuto molka.

Vpisovanje v žalno knjigo in mnenja kolegov:

Bogdan Biščak: “… ta njegova preudarnost je izvirala iz njegove zavezanosti prihodnosti …”

Del govora predsednika Danila Türka o prihodnosti po Drnovšku na žalni seji (posnetek DZ):

Urh Maček

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 1 komentar
  1. angie pravi:

    Križ božji,

    ljudje, ali ste poslušali Cukjatija in njegov prosti spis, s slovničnimi napakami in logičnimi salti mortali vred. Človek bi lahko se v zemljo pogreznil od sramote, če bi seveda kljub dr. naslovu imel kaj pameti in sočutja v sebi. Tudi poceni program seje, narejen na prvo (vaško )žogo, ki si ga je mojster parlamentarnega cirkusa izbral (oktet z obvezno Lipa zelenela je), je bil žaljivev do človeka z okusom J:D: in vsaj njegove hčerke, skladateljice.

    Mene je bilo zaradi članov njegove družine, ki so morali biti zraven, sicer bi jim cel slovenski svet firbcev zameril in jih sicer gnjavil v njihovi zasebnosti, groza in sram. K sreči je splošni porazni vtis popravil dr. Turk z imenitno analizo Drnovškove ere.

Komentiraj