Friday 27. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

“Poti nazaj ni”

23. februar 2008 ob 1:45 | Nejc Jemec |

Nekdanji kosovski premier Agim Ceku je v Ljubljani poudaril, da poti nazaj ni. Na razpravi, ki jo je pripravil Inštitut za strateške študije, je povedal, da bo Kosovo multietnična država, ki bo Srbom, skladno z Ahtisaarijevim načrtom, zagotavljala številne pravice. Kosovo si bo po njegovih zagotovilih prizadevalo za približevanje Evropski uniji, prihod evropske misije Eulex pa je pozdravil, saj naj bi pomagala pri odpravi nezaupanja v kosovske institucije s strani srbske manjšine. Ceku je našo državo pozval k priznanju Kosova, obenem pa se je slovenski vladi in ljudem zahvalil za vso pomoč na poti k neodvisnosti. Bivši kosovski premier namerava ustanoviti stranko Socialnih demokratov.

Na razpravi je bilo prisotnih tudi veliko predstavnikov tujih veleposlaništev v Sloveniji. Predstavnika ruske ambasade je zanimalo, kako bi se kosovske oblasti odzvale v primeru, da bi neodvisnost razglasil del prebivalstva Kosova in kakšni bi bili razlogi ob morebitnem nasprotovanju.

Nejc Jemec

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 3 x komentirano
  1. simpatikus komunalis pravi:

    Lepo prosim ponudijo 2x več za hišo ali pa zemljo pa adijo by srbi.če to ne vidijo politiki kako prefinjeno izvajajo šiptarji etnično čiščenje pa naj gre v….
    Pri nas je pa isto.sam,da se v enodružinsko hišo vseli pol kosova.Kaj nas bo še glava bolela.!!
    Pa stalno se jim dela krivica o mater.dober,da že regrat raste vam ni treba od njih solate kupovat.

  2. Revolucija pravi:

    Kosovo bi lahko postavilo spominsko ploščo Dr. Drnovšku glede na to, da se je prvi zavzel za neodvisnost Republike Kosovo.

  3. BOTA pravi:

    Povsod, kjer stvari urejajo Američani, nastane kriza, ki jo potem rešujemo vsi po malem. V tem primeru gre tako ali tako v prvi vrsti za bitko med ZDA in Rusijo. Vse ostalo, je le kolateralna škoda.
    Pri tem se ne spuščam v legitimno pravico vsakega naroda po samoodločbi. Bi pa želel poudariti, da legitimno ni nujno enako legalno. In da je rušenje legalnih okvirov za zadostitev parcialnim interesom precej nevarno in nepremišljeno početje. Predvsem na Balkanu.

Komentiraj