Friday 27. September 2024 - Zadnja sprememba ob 21:38:32
 
politika

Zakon o odvetništvu

21. februar 2008 ob 16:24 | Urh Maček |

Poslanka SD Darja Lavtižar Bebler je včeraj v zakonodajno proceduro Državnega zbora vložila predlog novele zakona o odvetništvu. Pri vloženi noveli je poslanka zasledovala ureditev tistih odločb, ki so se v dosedanji praksi pokazale kot slabe in neprecizne, ali pa odločb katere še ne upoštevajo polnopravnega članstva v EU. Izognila se je spornim odločbam o odvetniških tarifah in odločbam, ki bi zahtevale drugačno ureditev disciplinskih postopkov in oblikovanja disciplinskih komisij.

Predstavitev novele:

Darja Lavtižar Bebler: “…smatram, da glede disciplinskih postopkov in oblikovanja disciplinskih komisij je sedanja ureditev veliko boljša kot jo predlaga minister Šturm…”

Urh Maček

Objavi na Facebook-u, pošlji po e-pošti in več...
Zapri
  • Skupnosti
  • E-pošta
   Natisni Natisni    Pošlji prijatelju Pošlji prijatelju     RSS objav Vest RSS 
 
Komentarji - 4 x komentirano
  1. Žiga pravi:

    Ali si še niso odvetniki dovolj nagrabili? Namesto, da bi podprli Šturmov zakon o znižanju odvetniških tarif, daje odvetnikom potuho Pahorjeva poslanka Beblerjeva. Seveda, ko ne bo več poslanka, mora že sedaj poskrbeti, da bo v odvetništvu lahko delovala z zadosti velikimi odvetniškimi tarifami. Uboga sirota. Hinavčina SD res presega vse meje. In ti naj bi nam vladali po naslednjih volitvah, kateri samo gledajo na svoje koristi, sociala pa jim je samo kamuflaža za njihovo SD.

  2. ana pravi:

    Zanimivo je predvsem, da Beblarjeva, kot bivša liberalka in sedaj poslanka SD-ja, kot levo sredinske stranke ne podpira sprejetja zakona, ki bo liberaliziral vstop v odvetništvo….

  3. Robsonmb pravi:

    Žiga mislim, da bi morali tebi znižati plačo za cca 60 %.
    Pol pa me zanima, kolk boš glasn.

    V odvetništvu je, če upoštevaš pripravnike in tajnice trenutno zaposlenih cca 3-4 tisoč ljudi. Število se bo zarad zakona v roku leta - dveh prepolovilo. Šturmov zakon je pisan na kožo velikim odvetniškim družbam, mali pa pod novimi pogoji ne bodo preživeli. Mislim, da je Lovro dobil kakšno podkupnino, da je šel tak zakon spravljat po hitrem postoku skozi.

  4. Alpha Tonic pravi:

    Alpha Tonic daily testosterone booster for energy and performance. Convenient powder form ensures easy blending into drinks for optimal absorption.

Komentiraj